• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Pressiegroep Frente Sivil heeft vanochtend bij de Staten een rapport ingeleverd dat zou moeten aanzetten tot een nieuwe screening van Kabinet Schotte. Onny Gonet heeft het rapport aan Statenvoorzitter Ivar Asjes geboden, zo bevestigt Ruben Suriel, één van de oprichters van Frente Sivil.

Suriel was onlangs op de redactie van Versgeperst.com met het rapport, dat deels is gebaseerd op vonnissen en bankafschriften en deels op ‘roddels’. “Tijdens de Statenvergadering die Akshon Dushi Kòrsou had op 7 maart om te pleiten voor een nieuwe screening, vroegen de Statenleden zich af waarop de actiegroep zich baseert. Volgens de Statenleden baseren wij ons alleen op roddels.”

Karakter
Met het rapport dat vanochtend is ingeleverd hoopt Frente Sivil aan de Staten te bewijzen dat het niet alleen om roddels gaat. “We hebben een uitgebreide documentatie van vonnissen, bankafschriften maar de roddels horen erbij. De roddels moeten onderzocht worden”, aldus Suriel. Volgens hem is het karakter van de premier en de ministers even belangrijk. De groep hoopt dat de Statenleden het rapport bestuderen om daarna actie te ondernemen.

Bijeenkomst
Frente Sivil zal woensdagavond om 18.15 uur op het Wilhelminplein uitleg geven aan het volk over wat er allemaal staat in hun rapport. Bekijk hier enkele documenten uit het rapport:

Richtlijnen benoeming ministers

Aanbiedingsbrief belangenverstrengeling

Integriteitsbescherming

Besluit RvM belangenverstrengeling

3 reacties op “Frente Sivil levert rapport in bij Staten”

  1. Hopi bon Frente Sivil Ga door zodat deze schaamte van ons eiland gaat.

  2. Frente Sivil, weet u wat er gebeurd???

    Gelezen, gelachen en weggegooid.Zo zijn deze criminelen!!

  3. Regering kan maar beter opstappen!