• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Minister Nasser el Hakim heeft vorige week vergaderd met de CEO van de Braziliaanse luchtvaartmaatschappij GOL Airlines. De twee landen gaan met elkaar samenwerken voor een verbinding tussen Curaçao en Brazilië, als toeristische bestemming en als hub tussen Brazilië, Amerika en Europa.

“Wij zijn erin geslaagd om de deuren van GOL te openen die vorig jaar nog gesloten waren voor onderhandelingen, en op een enorm succesvolle manier”, laat de minister weten. GOL Airlines is één van de grootste luchtvaartmaatschappijen van Brazilië.

Relatie versterken
Tijdens de vergadering hebben Hakim en de CEO/eigenaar van GOL Airlines, Constatino de Oliveira Junior, gediscussieerd om de relatie tussen Curaçao en de luchtvaartmaatschappij te versterken om te kunnen starten met vluchten tussen São Paulo en Curaçao. Daarnaast legde Hakim uit dat er ruimte is voor samenwerking met de Curaçaose luchtvaartmaatschappijen. “Curaçao is aantrekkelijk voor de Braziliaanse markt als luchtvaarthub, als basis voor commerciele bedrijven van Brazilië, maar ook als bestemming voor winkeltoerisme.

Ontwikkelingen
“Met reguliere vluchten tussen Brazilië en Curaçao kunnen wij deze sector ontwikkelen en meer klanten garanderen voor onze lokale winkels en meer werkgelegenheid creëren”, legde Hakim verder uit. Volgens De Oliveira Junior was de vergadering erg positief en is het goed om samen te werken met een land dat zich inzet om de verschillende sectoren in het land te ontwikkelen en verbeteren. “Op een open en transparante manier heeft minister Hakim alle huidige initiatieven om de sectoren van de economie van Curaçao te stimuleren op tafel gelegd”, aldus de CEO van GOL.

Groen licht
De deskundigen van Curaçao en GOL hebben groen licht gekregen om door te gaan met de onderhandingen om de vlucht tussen Curaçao en Brazilië te realiseren. “GOL Airlines zal naar Curaçao komen en hiermee kunnen wij doorgaan met het strategisch positioneren van Curaçao op de internationale markten, zoals het ministerie van Economische Ontwikkeling en de Regering van Curaçao heeft uitgezet in het implementatieplan voor het land Curaçao”, gaf Hakim te kennen. De delegatie die was meegereisd met Hakim bestond uit: Curaçao Tourist Board (CTB), Curaçao Airport Holding (CAH) en het Ministerie van Economische ontwikkeling.

16 reacties op “Groen licht onderhandelingen GOL Airlines”

 1. Een gepaste foto “genomen door onze hofnarfotograaf”van Hakim en Schotte met alle twee een speelgoedvliegtuigje in de hand had beter tot zijn recht gekomen,met de tekst dit is ons tweede buitenhuisje.Mijn kinderkamer stond vol met vliegtuigjes.

 2. Ik steun de pogingen en hoop dat het wat moois kan worden. Directe vluchten uit Brazilie zijn ontzettend veel waard voor dit eiland. Ik ben omringd door mooie stranden en blauwe zee, wat jammer dat ik ook omringd ben door zo veel negatieve mensen.

 3. Ik hoop dat we eerdaags cat 000 krijgen,hoeft de belastingbetaler Iniedergeval de snoepreisjes van onze geweldige op roofachtige ministers te vergeoden.Basta uit met dit ongeregeld er moeten Ko..en vaaaaaaaleeeeeleem

 4. Dat Gol tussen Brazilie en Venezuela vliegt is uiteraard niet verkeerd. Waar het wel problematisch wordt is al Gol op Curacao passagiers ophaalt en vervolgens naar amerika brengt. Dat kan in geen enkele land die een eigen luchtvaarmaatschappij heeft. Insel Air kan niet zomaar vanuit bijvoorbeeld Colombia direct passagiers naar Amerika of Nederland brengen aangezien hun eigen maatschappij daar alleenrecht op heeft. De Dominicaanse Republiek heeft geen eigen luchtvaartmaatschappij, dus dat kan verder geen kwaad. Als Insel Air hierdoor failliet gaat, dan kan Gol doen en laten wat ze willen. Die zijn niet verplicht om de prijs laag te houden, gezien ze niets met de overheid te maken hebben.

 5. @Piet
  Weet niet onder welke steen jij woont maar ik denk dat je even iets meer tijd moet nemen om de feiten op een rijtje te krijgen!
  Punt 1: HOEZO dapper ?? Als onze bestuurders in het buitenland zijn lopen ze als schoothondjes tussen hun benen te “ja-knikken”, maar als ze terug zijn op Korsou zijn ze ineens vergeten wat ze hebben afgesproken en proberen als BIG MACHOS met een hoop populistisch gebral hun afspraken te bagataliseren.
  Berguensa Totaal, HOPI TRISTU tambe.
  $$$$$$$$$$$$$$$$……………SHAME on YU politicians ……………$$$$$$$$$$$$$$$

 6. Well done Hakim! Ik zie concrete acties en dat doet me goed. En de beste stuurlui zitten natuurlijk weer hieronder te zanikken!

 7. @Piet:
  Dappere regering?
  ik zie alleen maar lafaards, ze durven niet eens een behoorlijke screening aan.
  ze liegen ook nog over huno pleidingsniveau, ze frauderen met diploma”s en betalen hun belasting en aqualectra rekeningen niet.

 8. Komt het zien! Komt het zien! Er gaat misschien een vliegtuig uit Brazilie landen. Hang de vlag uit!

 9. @piet, wat voor daadkracht? Damen wil hier komen en de regering jaagt ze weg, GOl wilde van Curacao een hub maken en deze regering deed niets. KTK panama deed het goed en deze regering laat het failliet gaan en verkoopt het aan Venezuela en het bedrijf floreert!

 10. Curacao als hub, met een enkele landingsbaan en een cat 2 status is wellicht een wat overdreven ambitie. Voor een hub is wel wat meer nodig, o.a. airport faciliteiten waar passagiers comfortabel tijd kunnen doorbrengen en eventueel overnachten. Zie dat op Curacao allemaal niet gebeuren. Nog maar even afwachten wat het wordt. Verder moet ik bij Hakim toch altijd aan zijn financiele verleden denken, het blijft aan em kleven.

 11. @Makayu, dingen plannen en iets daadwerkelijk uitvoeren is het verschil. De vorige regeringen konden niets verzilveren, dat is het verschil. Kletspraat tegenover daadkracht van deze dappere regering.

 12. Deja VU !!!
  Ongeveer 2 jaar geleden is al contact geweest en GOL (zelfde foto met de heer Oliveria stond toen ook in media !!) heeft toen al aangegeven te willlen werken om van Curacao DE HUB van haar organisatie te maken naar bestemmingen VS/EU.
  So whats new ??? Door niet voort te borduren op overleg van voorgaande regering is Dominicaanse republiek met de BIG DEAL gaan lopen en nu toont HAKIM (met ongepaste trots) de kruimels die hij bij elkaar heeft geharkt als BIG SUCCES !!!
  $$$$$$$$$$$$$$$$……………..SHAME on YU politicians ……………$$$$$$$$$$$$$$$$$

  We hadden eerder moeten inhaken op belangstelling GOL dan had Korsou de BIG DEAL alla eerderbinnengehaald en niet de kruimels.

 13. Kostte dat armzalig poppetje NAF 1500,–?

 14. Even de feiten op orde hij zit niet in India, mijn vrouw en ik hebben hem gister nog gezien in otrobanda.. Hakim is de enige minister die onze dushi Korsou open gemaakt heeft voor de wereld om zo de economie te stimuleren. En nu weer een nieuwe airline! Hakim bedankt! En waarschijnlijk komen er zometeen weer honderden haat berichtjes op mijn post

 15. Ben benieuwd welke en wat voor reacties op dit zoveelste onzin bericht zonder duidelijke afspraken zijn gemaakt,kosten 37.000,00 hiep hiep hoera en nu zit hij weer in India en hierna doorverbinding MET Amerike.

 16. Gol is toch naar Dominicaanse republiek gegaan?