• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het TEDx event op Curaçao zorgde voor een avond vol inspiratie en innovatie en Curaçao is nu uitgekozen om deel te nemen aan TEDGolbal. Samen met negentien andere landen zal Curaçao in Edinburgh deelnemen aan het vijf dagen durende TED festival.

TEDx werd in december voor de eerste keer georganiseerd op Curaçao. Tijdens het event kwamen verschillende sprekers aan bod. Er werd onder andere gepraat over alternatieve energie, communicatie in het Caribisch gebied, het effect van bonussen en het boeken van succes ondanks beperkingen. Tania Cross zorgde bovendien voor een prachtig staaltje operazang. Het eerste TEDx event op Curaçao trok meer dan 250 bezoekers en was compleet uitverkocht.

TEDGlobal
Kristen Marhaver, een Amerikaanse koraalbiologe vertegenwoordigt Curaçao tijdens TEDGlobal. Marhaver heeft onderzoek gedaan naar koraal op Curaçao en hoe bacteriën gebruikt kunnen worden om koraal te verbeteren en te laten overleven. TEDGlobal wordt van 25 tot en met 29 juni georganiseerd in Edinburgh, Schotland. Behalve Curaçao nemen ook Afghanistan, Brazilië, Canada, China, Egypte, Italië, Kenia, Libanon, Nigeria, Pakistan, Portugal, Servië, Taiwan, Oeganda, Engeland en de Verenigde Staten deel aan het evenement.

3 reacties op “Curaçao vertegenwoordigd op TEDGlobal”

 1. Welke kopstukken van onze regering gaan er naar toe? Hebben ze nog niet geboekt voor de Floriade in Venlo? Als ze het nu niet doen, kan het niet meer, want het wordt eens in de 10 jaar georganiseerd en we mogen er toch van uitgaan, dat ze dan hoog en droog met de nodige miljoenen elders zitten.

 2. Thank you Jacob Gelt Dekker for the initiative to have a Tedx on Curacao, you make things happen!

 3. Wij van Curacao zijn trots dat Curacao meer en meer prominent op de positieve wereldkaart staan! Afgelopen TEDxCuracao event was een success en er komt alweer een TEDxTeenCuracao! De TEDX gemeenschap is goed voor Curacao omdat ze inspireren en de silent majority hier een platform biedt om positieve bijdrage & ideeen te leveren.

  Geweldig dat deze dame de unikeheid van Curacao en haar koralen “eventjes” gaat uitleggen!!

  PLB