• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het Surinaamse parlement zal begin volgende week, hoogstwaarschijnlijk maandag, de omstreden amnestiewet behandelen. Dat heeft het parlement vandaag besloten. Wanneer de stemming over de wet zal zijn, is niet duidelijk. Het kan zijn dat de behandeling enkele dagen in beslag neemt.

Als de wet wordt aangenomen, betekent het dat alle verdachten van de Decembermoorden niet verder vervolgd zullen worden. Dit geldt dan ook voor hoofdverdachte Desi Bouterse, die nu president van Suriname is. De personen die in het Decemberproces terechtstaan, worden verdacht van betrokkenheid bij de moord op vijftien vooraanstaande Surinamers in december 1982.

6 reacties op “Behandeling amnestiewet volgende week”

 1. Geeft niet vroeg of laat krijgen wij deze door Nederland veoordeelde crimineel toch te pakken !!!

 2. Amnestie word na het Indiameediree /?? rijstebrijreisje van deze delegatie??ook aangevraagt.waar haalt hij de gore moet vandaan. om maar onder zijn byvrouw onder uit te komen dit komt er dus niet in>//

 3. Ee:ëne groo\[te rotsoei.meneer Buotui?doe je best wij doen de rest????????

 4. Wat maakt het uit. Het is al tegen de Surinaamse grondwet en de zetel in Z-Amerika van het een of ander zal daarmee niet accoord gaan zoals eerder is gebleken met Videla of was het Pinochet. Zelfs niet interessant genoeg voor de Surinaamse geschiedenisboeken.

 5. Uitspraak is binnenkort en nu ineens amnesty verlenen.

 6. Amnestie verzinnen voordat er zelfs maar een oordeel is, dat zegt iets over de te verwachtten uitspraak naar mijn mening. Een dergelijke moreelloze vorm van democratie accepteren is de deur openzetten naar verval met 15 moorden reeds onder de mat geveegd, wat of wie volgt ?