• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Alex Rosaria, leider van de partij PAIS, zegt dat het parlement een historische fout heeft gemaakt toen zij akkoord ging met de verhoging van de AOV naar duizend gulden. “Zowel de oppositie als de coalitiepartijen wisten dat het pensioenfonds in de gevarenzone verkeerde”, aldus Rosaria.

“Niet alleen was dit een historische fout, maar onze volksvertegenwoordigers hebben het volk een valse hoop verkocht, omdat er niet alleen geen verhoging is maar blijkt ook dat wat er nu is in gevaar verkeerd”, aldus de PAIS-voorman.

Valse beloftes
“Onze partij PAIS heeft altijd gewaarschuwd om ons volk geen valse beloftes te doen”, gaat Rosaria verder. “Er is ons ‘snowball’ verkocht dat de economie zou doen groeien, ons is verkocht dat de 80/20-regeling alle Curaçaoënaars aan het werk zou zetten, ons is verkocht dat de stijging van de OB met 20 procent onze koopkracht zou verhogen en ook zou groenten en fruit goedkoper worden. Genoeg met die Anansi-verhalen.”

Fonds
De enige manier om het AOV-probleem aan te pakken volgens Rosaria is om het pensioenbedrag te baseren op wat het fonds kan betalen, zonder failliet te gaan. “Het kan niet zo zijn dat wij het bedrag fixeren zonder dat het gedekt kan worden door het fonds of dat het fonds failliet laat gaan. Wij hopen echt dat zowel oppositie als coalitie op ditzelfde uitgangspunt kunnen komen.”

Groei
Bovendien moet volgens Rosaria vanaf nu begonnen worden met werken aan het laten groeien van het pensioenfonds. “Eén ding is zeker, er bestaat geen magische oplossing die het AOV-fonds uit de problemen kan halen. Politici moeten dit communiceren en werken aan realistische en duurzame oplossingen anders bestaat het pensioenfonds morgen niet meer.”

17 reacties op “‘Verhoging AOV historische fout’”

 1. @ Basta. En dat dit een van de oorzaken is van het grote tekort in het AOV-fonds zoals ik al eerder heb gememoreerd.

 2. @Zorro, Hij heeft het over ondernemers zoals El hakim, Schotte, Jamaloodin, van der Dijs en Dos Santos die misbruik maken om zichzelf te verrijken.

 3. @zorro omdat die kapitalisten alles gebruiken om te zeggen hoe slecht het niet. als dit het niet is dan klagen over de lage aov.

  Kan iemand me uitleggen wat jan hiermee probeert duidelijk te maken?

 4. @Janchi, Inderdaad ik snap ook niet dat Jamaloodin en El Hakim geen belasting betalen!

  en bedrijven sluiten. Tja als bedirjven worden leeggemolken door politieke partijen (ALM) of gewoon productie te duur is (Amstel) is er weinig andere keus. KTK Panama is idd gesloten.. vreemd want het bedrijf draait daar nu heel goed.. dus maar ff Dos Santos aanpakken!

  Gelukkig zit Tromp nog bij CB want met deze regering was die al lang leeggeroofd door deze bende criminelen en fraudeurs..

 5. ik begin nu te zien wie betaalt worden voor stemmingkwekerij

 6. @zorro omdat die kapitalisten alles gebruiken om te zeggen hoe slecht het niet. als dit het niet is dan klagen over de lage aov.

 7. @ Janchi. Hoe moeilijk het ook steeds voor je is probeer bij het onderwerp te blijven: AOW-pot met een tekort van 100 miljoen en maandelijks komt er bij dankzij Koeiman.

 8. Geachte Alex,

  Waarom is het stoppen van met de krediet verstrekking niet historische fout? Of het sluiten van de fabrieken in het verleden? Of dat jullie kapitalisten niet betalen voor water en electra? Waarom Goisco i.p.v. productie op Curacao moet stoppen wel zo mag importeren?
  Het volk niet gelukkig niet meer zo dom. de mensen die naar jullie kapitalisten luisteren dag na dag minder worden. De verdegers van E.T Tromp worden ook steed minder, alleen hoop dat de CBCS niet leeg geroofd is door jullie soort.
  In de hoop dat licht gaan schijnen in de duisternis, verbijf ik.

  Hoogachtend,
  Janchi

 9. @Chupacabra
  Er was eens een familie en die zag dat de voorraad kast met eten niet genoeg bevatte om de familie de hele maand eten te geven. Men had de volgende keuze:
  (1) De gene die werken moeten meer betalen, zodat de voorraadkast kan worden uitgebreid
  (2) De gene die werken mogen alleen de laatste week van de maand meeeten
  (3) De gene die eten moeten iets minder eten

  Zo te zien kiest chupacabra voor optie 2.
  De regering koos voor optie (4) Iedereen mag meer eten en we zien wel wat er aan het einde van de maand gebeurd.
  Ik ben voorstander van een combinatie van (1), (2) en (3). Want om nu alles op de werkende klasse af te wentelen is wel erg unfair

 10. @Pietro,Helaas je heb niet goed gesegt? je hadden moeten zeggen, ? ik weet niet meer?.Wie ik moet zechen.Maar ik ben op schooele geweest in willemstad bij die scool war ik drs ben geworden en ms,mr,mnr.al mijn dippeduken gehaalsd,geen probleem.

 11. Hallo mnr.de regeerders? inverstieren?? doe je alleen als er winst in zit en niet anders!! bijdehand?

 12. Is er bekend hoeveel van deze uitkeringen naar het buitenland gaat? Zo gaat onze betalingsbalans dankzij de gulle overheid vanzelf naar de knoppen. Ook iedere makamba, Haitiaan of Columbiaan of Libanees die hier een paar jaar legaal heeft gewerkt krijgt (een beetje) AOV. Kon per saldo wel eens aardig optellen.

 13. Chupacabra, maar wij hebben de Isla. Vergeten wordt ook welke economische invloed het verhogen van de AOV heeft. Deze mensen besteden meer geld en dus de kleine ondernemingen zetten meer om. Plus ondernemingen zoals FKP worden wellicht betaald nu als er controle is tenminste dus er zijn ook voordelen. Maar dat er iets gedaan moet worden is duidelijk maar dat is bij meer dingen maar zal niet door deze regering gedaan worden want deze is er voor het volk

 14. Leg het maar uit aan mensen zoals jan en Rita

 15. Als dan ook bedrijven zoals van Jamaloodin en El Hakim hun afdrachten aan de SVB niet tijdig doen, vraag je om een groot gat in het fonds van vele miljoenen.

 16. Echt waar? Goh. Wat een inzicht.

 17. Er is rook en spiegeltjes aan het volk verkocht, plezierige beloftes met daarin de boodschap: Kijk eens hoe goed wij voor jullie zijn Het netto resultaat is echter niet echt wat er verwacht was.

  Het fonds zal meer inkomsten moeten verkrijgen en diverser moeten gaan beleggen/investeren dit gezien de huidige conjunctuur, ook zal het beroep wat op het fonds gedaan wordt moeten worden aangepast.

  Dat doe je door onder andere de pensioengerechtigde leeftijd aan te passen. In een hoop landen gaat dit in de komende decennia al naar 67 -68 jaar, gebaseerd op een te grote vergrijzing en een daardoor te grote aanslag op dergelijke fondsen en is daarnaast ook gebaseerd op de huidige levensverwachting welke ook steeds hoger komt te liggen.