CURAÇAO – De Consulaat van de Verenigde Staten op Curaçao maakt bekend dat de tarieven van de verwerkingskosten van visa’s per 13 april wereldwijd worden aangepast. De kosten voor Immigratie Visa’s zullen dalen maar de Non-Immigratie Visa’s en ‘Border Crossing Cards’ zullen stijgen.

De consulaat hier op Curaçao verwerkt niet all Non-Immigratie Visa’s (NIV). Personen die categorie E,H,K en L visa’s willen aanvragen moeten dit doen bij de ambassade van de Verenigde Staten in Caracas, Venezuela. Volgens de consulaat stijgt de prijs van bijna alle NIV’s omdat de huidige tarieven om verschillende redenen de verwerkingskosten niet meer dekken.

Info
De kosten voor E-visa’s (treaty-traders and treaty-investors) en K-visa’s (for fiancé(e)s of U.S. citizens) zullen dalen. Kijk voor meer informatie op de website van het consulaat.

Nonimmigrant Visa Processing Fees

Type of Visa Previous Fee New Fee
Tourist, Business, Transit, Crew Member, Student, Exchange Visitor, and Journalist visas $140 $160
Petition-Based visas (H, L, O, P, Q, and R) $150 $190
Treaty Investor and Trader visas (E) $390 $270
Fiancé(e) visas (K) $350 $240
Border Crossing Cards (age 15 and older) $140 $160
Border Crossing Cards (under age 15) $14 $15

Immigrant Visa Processing Fees

Type of Visa Previous Fee New Fee
Immediate Relative and Family Preference Applications $330 $230
Employment-Based Applications $720 $405
Other Immigrant Visa Applications $305 $220
Diversity Visa Program Fee $440 $330
Determining Returning Resident Status $380 $275

 

2 reacties op “Kosten aanvraag visa’s aangepast”

  1. Als Curacao onafhankelijk wordt, dan heeft het in de wereld zo`n goede reputatie dat het de AAA status krijgt van alle rating agencies en visum vrijstelling voor alle belangrijke landen in de wereld 🙂 Visum voor Schengen(Europa) is 60 Euro. Dat sparen we op Curacao ook nog even uit.

  2. Met een NL paspoort gelukkig niet. maarja straks is Curacao onafhankelijk en dan zal je wel een visa moeten aanvragen