• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De ontwikkelingen op financieel en sociaal-economisch gebied op Curaçao vormen voor de Vereniging Bedrijfsleven Curaçao (VBC) aanleiding tot grote bezorgdheid. Dat meldt de VBC in hun nieuwsbrief van deze maand. De vereniging blijft aandringen op een gesprek met de regering.

“Anno maart 2012 wordt Curaçao geconfronteerd met een aantal trends, dat zich tegelijkertijd manifesteert en elkaar versterkt”, schrijft VBC.

Betalingsbalans
De trends zijn volgens de vereniging de grote perikelen rondom betalingsbalans en substantiële tekorten op de lopende rekening als gevolg van tekort schietende exporten en te grote importen. Ook het dreigende faillissement van het sociale verzekeringsstelsel en grote, structurele tekorten bij het ZV en AOV fonds baart het VBC zorgen.

Integer bestuur
Dan is er nog ‘de toenemende onzekerheid betreffende betrouwbare en betaalbare utiliteit en olievoorzieningen, en oplopende tekorten en snelle verslechtering van de financiële positie van Aqualectra en Curoil’. Dit alles is volgens VBC een gevolg van “perikelen op het bestuurlijk vlak en problematiek van integer en deugdelijk bestuur.”

Dialoog
“Bij diverse gelegenheden heeft de VBC deze vraagstukken vergezeld van mogelijke oplossingen onder de aandacht van de regering gebracht, en aangedrongen om gezamenlijk met de sociale partners deze aan te pakken en op te lossen.” Maar de vereniging zegt dat de regering ‘vooralsnog geen oor voor dialoog heeft en is van oordeel dat haar aanpak en beleid voor Curaçao de beste resultaten zal opleveren’.

5 reacties op “VBC wil dialoog met regering”

 1. Waarom VBC?
  Wil je praten over hoe Goisco zijn personeel behandeld?
  Wil je praten over hoe PAR heeft gezorgd dat fabrieken gingen sluiten, zodat Goisco meer kon importeren en verkopen?
  En nu wil VBC klagen dat de koopkracht achteruit is gegeaan.
  Tijden dat de yu di Korsou onwetend was is voorbij.

 2. VBC wil natuurlijk er ook voor zorgen dat ze geen belastingen meer hoeven te betalen net als de ministers

 3. Een regering die tot nu toe publiekelijk alle waarschuwingen negeert betreffende de economische situatie is uiteraard ook niet bereid tot een dialoog. Velen schijnen zich maar niet te realiseren dat we het nu echt zelf moeten doen en dat jaren lang wijd openstaande subsidie kraan gesloten is. Wat is daar nu voor in de plaats gekomen?? Welke vorm van inkomsten dekt nu de lading hier op het eiland??

 4. Het is te waarderen dat VBC het blijft proberen, maar de regering is uitlandig en heeft andere prioriteiten. Dat het bedrijfsleven de kurk vormt waar het eiland op drijft is kennelijk bij deze regering niet duidelijk. Een bedrijf heb je kennelijk alleen om jezelf te verrijken. Juist bedrijven die overleven dragen de economie, maar deze ministers hebben dat niet in beeld. Ze hebben zelf ook het andere voorbeeld gegeven.

 5. Leuk hoor maar de regering heeft hier geen zin in. De toekomst van Curacao is niet belangrijk voor ze.. Alleen maar zakkenvullen.