• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Premier Gerrit Schotte zal volgende week vrijdag afreizen naar India voor een week. Tijdens het verblijf zal hij een aantal Indiase hoogwaardigheids- bekleders ontmoeten en besprekingen voeren. Ramsay Soemanta, woordvoerder van Schotte, benadrukt dat het hier wel om een privébezoek gaat.

In verschillende media is er gespeculeerd dat Schotte en een paar andere ministers naar India zouden vertrekken, om daar het huwelijk van de dochter van een bevriende zakenman bij te wonen. Dit zou volgens de media onder het mom van een werkbezoek moeten plaatsvinden.

Vergadering
Soemanta liet vanochtend in een verklaring weten dat het uitsluitend om een privébezoek gaat. Hij verwees ook naar de vergadering die afgelopen maandag plaats had gevonden tussen Schotte, Smita Purushottam, de Indiase ambassadeur in Caracas, en Ram Boolchand, de honorair consul van India op Curaçao. Hier werd er gesproken over verschillende mogelijkheden op het gebied van ICT, duurzame energie, geneesmiddelen en het recyclen van ijzer.

Persbericht
PAR-Statenlid Marilyn Alcalá-Wallé bracht hierop een persbericht uit. De regering zou volgens geruchten bezig zijn om snel fondsen bij elkaar te krijgen, en om contact te krijgen met de Indiase regering om zo de reis mogelijk te maken. In het persbericht richt Alcalá-Wallé zich tot fractievoorzitters Helmin Wiels, PS, en Eunice Eisden, MAN. Volgens haar zijn er minimaal vier ministers die bezig zouden zijn om naar India af te reizen.

Onderwijs en sport
Alcalá-Wallé bekritiseert het feit dat publieke fondsen zullen worden aangewend voor deze reis. Zij vindt dat de middelen beter gebruikt kunnen worden voor investeringen in de sport- en onderwijssector. Hierbij verwijst zij naar de opgestapte minister van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport Lionel Jansen (PS), die bij zijn afscheid een pleidooi hield voor meer investeringen in onderwijs en sport.

Schotte in gesprek met Smita Purushottam en Ram Boolchand

 

 

23 reacties op “Vragen over Schotte’s reis naar India”

 1. Het dome volk heeft deze regering gekozen,en niet anders.

 2. @ ger. Niet op Curacao, hoor, hoewel er ook uitzonderingen zijn geweest.

 3. Hey Juul Vincent! Je argument over MAVO 3 Premier, kom je nergens mee. Als je veel heb gestudeerd, geen cocaine snuiver bent, dan moet je het weten dat om Premier te worden, je genoeg talent en vaardigheden moet hebben.

 4. Schotte zit meer in het buitenland dan mensen als Obama, Rutte, Poetin, Sarkozy, Merkel etc. Zeker niets beters te doen?

 5. Juul Vincent, je bent JALOERS op Schotte. Curacao is geen Suriname, Juul!

 6. Privebezoek.. dus zonder privefotograaf en Stella?

 7. @Jan, laten we het maar idd hebben over het prive vermogen van Schotte want hij staat bekend als wanebetaler en oplichter op het eiland. Heeft bij verschillende bedrijven duizenden gulden schulden.. dus leg jij maar uit hoe hij dit zelf kan betalen!

 8. Of dit reisje van Schotte & Co nu wel of niet privé word betaald,de belastingbetaler betaald toch,dit geld word gewoon op een andere manier in hun zakken gesluist(pleintjes).

 9. @Peter,

  Als niemand het kan verifieren kan je beter zulke berichten ook niet plaatsen. Ik kan namelijk ook iets moois verzinnen om hem in een kwaad daglicht te zetten, maar dan ben ik geen haar beter als die man zelf.

  Of kom met bron vermelding of zeg dan gewoon niks… Personen als een Juul (Ferd etc) kan je ook niet meer serieus nemen, omdat die met zijn vooroordelen totaal respectloos is en daardoor erg ongeloofwaardig.

 10. NATUURLIJK gaan Schotte c.s. op kosten van de belastingbetaler naar India.!!!!!

  Als deze minister(s) allemaal integer geweest zouden zijn, was er helemaal geen reden om aan te nemen dat zij de zaak zouden belazeren. Maar gezien alle feiten die inmiddels boven tafel gekomen zijn is er NIEMAND die nog geloof heeft in een greintje integriteit van deze misdadigers.

  Geen wonder dat de prijs van benzine omhoog moet, alle uitgaven van deze clowns, en dat zijn er behoorlijk wat, kijk naar El Hakim, even een nietszeggend reisje naar Brazilie voor pakweg 38.000,- NAF, moeten toch betaald worden. Heeft iemand Helmin WIELS al horen schreeuwen??? Neen natuurlijk niet. Jammer dat een groot deel van zijn stemmers niet de beschikking heeft over internet, kranten en andere media. Dan zouden zij de echte kant van deze “selfmade” schreeuwer leren kennen en konden zij kennis nemen van het feit dat hij voor de “gewone man” is. De gewone man, u kent ze wel de witte boorden criminelen op Curacao.

 11. @ Jan. geen feiten

  Daar proberen we nu juist achter te komen in het kader van transparantie en openbaarheid van bestuur. Schotte is daarover al door Asjes en Martijn op de vingers getikt.

 12. @ Maku. (hij is ook voor NL. naar Brazilië geweest destijds.)

  Wat heeft dat opgeleverd?

 13. Minister is goed bezig om in zijn eigen tijd dit soort dingen te doen. Welllicht zijn het aantal vakantiedagen dan per jaar niet toereikend en wordt de vergoeding voor Premier toch gewoon doorbetaalt. Maar ach dat is ook Prive.

 14. Dit is heel schrijnend. Ten eerste is Schotte NIET uitgenodigd op het huwelijk. De vader van de bruid is zelfs zo ver gegaan om een poging te wagen om alle businessclass stoelen op te kopen om te voorkomen dat Schotte & CO niet het huwelijk bijwonen. Helaas bleek dat Schotte via een andere reisbureau de businessclass stoelen heeft geboekt. Het feest zal dus bezocht worden met een grote delegatie inclusief de vriendin van Schotte die sinds vorig jaar in een aantal raden van commissarissen zit. Helaas kan ik mijn bron niet melden maar ik hoop dat de Indiase zakenman toch het lef heeft om dit verhaal naar buiten te brengen.

 15. its been verified, wedding in India!! who’s paying? the PM wants to see India anyway, so why not make the people pay for it. What a useless Idiot.

 16. Hoop blablabla, en geen feiten. Het gaat om een prive bezoek. Er is geen sprake dat het betaald wordt met gemeenschap geld. Dus wiens probleem is dat?
  Alcalá-Wallé mondje dicht!
  Zorro mondje dicht!
  Chavista! mondje dicht!
  Tenzij jij over de prive vermogen die mensen gaat mag je wat zeggen!

 17. @Juul Vincent, ik denk dat jij je onderdanig gaat gedragen zodra je in gezelschap komt van wereldse mensen. Maar Gerrit gedraagt zich als een vis in het water, en dat is goed voor onze economie en die van Holland (hij is ook voor NL. naar Brazilië geweest destijds.)

 18. @Juul Vincent, jij met jou “universiteit” is dat helaas niet gelukt.

  Het is een kwestie van diplomatiek, en dat is een natuurtalent van Gerrit. Helaas kan jij het niet leren, zelfs niet met jou ”universitaire opleiding.”
  Sommige dingen hoef je niet te leren, je wordt ermee geboren!

 19. Toch sympathiek van Schotte en de anderen.. Gaan ze naar India voor vakantie (hoeveel vakantie dagen heeft een minister?) en leggen ze nog in hun vrije tijd contacten in het belang van Curacao over ICT etc. (of mis ik iets?) Als zoveel ministers tegelijk weg zijn, is duidelijk hoe het land bestuurd wordt..niet echt dus… De vragen van de Staten wachten op antwoord, maar er zijn belangrijker zaken dan het in leven houden van onze prille democratie. Als ik zoveel schuld had als Hakim, zou ik die eerst aflossen voordat ik zulke reizen zou maken. Op dit moment ben ik in NL en dan zit je met zulke schulden in de schuldsanering, krijg je een minimum om van te leven en kun je vakanties wel vergeten. We zijn op Curacao te aardig (voor onze politici…)

 20. uiteraard heeft onze Gerrit ook recht op vakantie, weet niet waar hij het van kan betalen maar goed, misschien wel van een lening die een ” vriend ” aan hem heeft gegeven. Ik deze tijd van benzine verhogingen en onrust onder de bevolking kan je beter ver weg zijn want dan kun je later verklaren ik wist er niks van, wie is trouwens de vice Minister president bij afwezigheid in ons land. Monk of Wilsoe kunnen we die mooi even testen op zijn leiderschap als de buschauffeur ons land weer plat gooien. Oh ja daar hebben we het VKC voor die hebben net hun geld gekregen.

 21. El Hakim en Wilsoe gaan ook en de laatste heeft met bewijs verklaard, dat hij op eigen kosten gaat. Schotte en El Hakim zijn natuurlijk een stelletje armoedzaaiers, waarvoor de trucendoos opengetrokken moet worden om dit door de belastingbetaler te laten betalen.

 22. Praat dan maar meteen met tata steel om oud isla ijzer op te kopen..

 23. Prive bezoek op kosten van de gemeenschap zeker..