CURAÇAO – Automobilisten betalen vanaf maandag bij de pomp twaalf cent meer per liter benzine. Dat maakte premier Gerrit Schotte vandaag bekend tijdens de wekelijkse persconferentie van de Raad van Ministers. Diesel gaat met één cent per liter omhoog.

 
Benzine gaat van 2,38 gulden naar 2,50 gulden omhoog. Diesel gaat van 1,98 naar 1,99 cent per liter. De benzineprijs daalde de afgelopen maanden elke keer met een paar cent, maar schoot in maart weer omhoog. Kookgas kost per kleine cilinder 14,80 gulden en een grote cilinder kost 66,50 gulden.

Iran
Volgens Schotte stijgt de prijs van brandstof op Curaçao, omdat de prijs ook wereldwijd stijgt. De premier gaf al eerder aan dit te wijten aan het Europees sanctiebeleid voor Iran, de vijfde olieleverancier wereldwijd. Hierdoor is onder andere de olie-export vanuit Iran naar Nederland gestopt.

Berekeningen
De regering past sinds juli de brandstofprijzen maandelijks aan. Dit doet de regering samen met Bureau Telecommunicatie, Post en Utiliteiten (BTP&U). Alle berekeningen worden elke maand openbaar gemaakt. Bekijk de laatste berekeningen hieronder:

[scribd id=87244822 key=key-2hei0k0rmam2zjxoubou mode=list]

19 reacties op “Benzine twaalf cent duurder”

 1. Venezuela: tankparadijs op aarde

  Nu de benzineprijzen in Europa de pan uit rijzen, is Venezuela het tankparadijs op aarde geworden.

  Wie in Venezuela zijn auto volgooit, verlaat met een grote glimlach op zijn gezicht het tankstation. Een liter benzine kost daar namelijk maar 2 eurocent per liter. Een gemiddelde autotank is dus al voor minder dan 1 euro gevuld.

  We zitten 60 km verderop en betalen gigameer.. Kan de heer Cooper dat uitleggen?

 2. @ Sambo

  Er komt meer bij kijken dan alleen een daadwerkelijke toevoerstop vanuit Iran voor olie.

  Heb je soms gemist dat SWIFT (het internationale verwerkingsbedrijf voor betalingsverkeer) Iran heeft afgesloten? Zelfs de Iraanse centrale bank kan geen transacties meer uitvoeren. En verder; de Shells, BP’s, Totals, Exxons en andere maatschappijen die olie uit de Perzische golf willen halen moeten hun -al dan niet- ingehuurde tankerschepen inclusief inhoud laten verzekeren tegen een dreigende blokkade van de Golf door Iran.
  De overgebleven verzekeraars die het nog aandurven kunnen het zich dus veroorloven om de premies omhoog te gooien en die hogere olieprijs betalen de consumenten wereldwijd.

  @ Peter

  Je mist helaas een aantal data…
  Je kan vanaf curoil.com alle voorgaande brandstofprijzen vanaf 1999 downloaden (toegegeven, het is even zoeken in dat prehistorische warboel van een website.)

  Hoe dan ook, voor 2008 waren die als volgt (Mogas95):

  204.60 <– 11 feb.
  224.60 <– 12 mei
  244.60 <– 1 juni
  257.50 <– 7 juli
  249.50 <– 1 nov.
  224.50 <– 1 dec.

  149.50 <– 2 jan. 2009

  En laten we vooral niet vergeten dat de accijnzen zijn verlaagd van 63 naar 47 cent, OB gestegen met 1 procentpunt en inflatie die niet ophoudt.

 3. Zonder Fun, Voor Schotte, Van Dis

 4. @Jerrel, als de bezineprijs op de wereld daalt dan heeft Curacao zgn de dure benzine gekocht.. en als de prijs weer stijgt dan horen we ze niet meer..

 5. Schotte hangt een verhaal op dat absoluut NIET op waarheid berust. (Dat is gezien zijn verleden natuurlijk niet vreemd) Vorig jaar was de prijs van ruwe olie veel hoger dan momenteel en was de benzine stukken goedkoper..

  Dus waarom moeten we nu veel meer betalen aan de pomp dan vorig jaar.??
  De olieexport vanuit Iran gaat gewoon door, de prijs van ruwe olie is de afgelopen weken gezakt, kortom een bullshitverhaal van Schotte, maar dat blijkt ook wel omdat hij niet uit kan leggen waarom de prijs op bijvoorbeeld Bonaire (een stuk) lager ligt dan op Curacao.

  Waarom liegt deze man?? Heeft hij borderline. Hij gelooft in zijn eigen leugens.
  Wanneer wordt de bevolking van Curacao wakker???

  Kijk naar het sprookje van de 3 nieuwe voorraadtanks….die worden straks volgestort met dure benzine (in de buffer) je weet wel, dan kan er nog meer verdiend worden door de VANDDIS maffia, en betaalt de bevolking van Curacao straks maaaaanden te veel.

 6. In 2008 was de olie prijs $ 150,- per barrel. De benzine prijs Naf. 2,25 p/liter
  Januari 2009 verlaagd tot Naf. 1,49 per liter
  De toenmalige oppositie schreeuwde moord en brand over deze voor het volk zo asociale ontwikkeling.

  Nu is de prijs op voor olie $125,- per barrel. De benzine prijs Naf. 2,50 p/liter
  De toenmalige oppositie is nu de regering. Fijn deze vernieuwing, we zijn echt vooruitgegaan.

 7. Ik verbaas me erover, dat Aqualectra nog niet met een prijsverhoging is gekomen. Geen bezwaar natuurlijk, maar de financiele situatie van Aqualectra is al verre van rooskleurig en ze moeten toch ook de hogere prijs betalen.

 8. @ allen

  alle producten worden nu ook weer duurder alle brandstofprijzen worden doorgerekend in de supermarkten dus niet alleen de brandstof stijgt zo ook de bassiskosten voor iedereen.

  maar schotte gaat lekker op reis en spekt de oliebussines liever dan dat hij( zoal;s de vorige regring) de prijs van brandstof bevriest en dit compenseert in ander sectoren.
  nu betaald iedereen meer en meer.

  hoezo voor het volk? niet laten stijgen in tiijden van lage prijhzen zakt de prijs ook niet evenredig mee.

 9. Ben blij dat ze vannacht mijn banden onder de auto hebben weggehaald. Haal ik de eerste prijsverhoging niet eens meer.En ja we doen er toch niets aan. We kopen de stank met arbeidsplaatsen en moeten gaan bekijken naar de mogelijkheden voor goedkope benzine. Laten we de Annabaai eens 2 weken sluiten. Dan hebben we wellicht goedkope benzine.

 10. Is er nu werkeleijk niemand die deze Schotte kan vertellen dat d olie export vanuit Iran naar Nederland NOOIT is gestopt. Dat dit een dreiging is geweest en niets meer.

 11. Vorig jaar was de olieprijs op de wereldmarkt hoger…
  http://www.marketwatch.com/investing/future/crude%20oil%20-%20electronic
  klik op 1y voor jaar overzicht.

 12. Het is wel flinknrustiger bj de vanDis-sen, ga zo door allemaal.

 13. wanneer gaan we onze olie oppompen uit de zee, moest er toch zijn.
  en waar blijft Chavez met zijn goedkope olie, maar elk nadeel heeft ook zijn voordeel ISLA moet nu meer invoerrechten betalen

 14. Nu kijken ze in een keer wel wat Nederland doet??

 15. @ Karel. Ook bij Marie Pompoen.

 16. En ik blijf die foto maar zien van een dikke Cooper ergens in Arkansas.. met een grote grijns. KIjk hoe goedkoop benzine hier is.. Wij van de MAN zullen ervoor zorgen dat de benzine goedkoper zal worden..

 17. @Churandi

  Ik zie helaas nog steeds flink wat makamba’s op de Caracasbaaiweg tanken.

 18. Het is al een stuk rustiger bij VANDDIS, zal nu wel helemaal gedaan zijn ha ha ha.

 19. zo zal een stuk rustiger worden op de weg !!