• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO –  De drie verdachten (35, 36 en 45 jaar) die afgelopen zondag door de Kustwacht werden aangehouden vanwege drugssmokkel zijn op vrije voeten gesteld. “De rechter-commissaris heeft dat besloten in verband met een vormfout”, bevestigt persofficier Ludmila Vicento van het OM.

Ochtendkrant Vigilante opende vanochtend de voorpagina met het bericht dat de mannen op vrije voeten zijn gesteld, omdat de Kustwacht een foutief tijdstip van aanhouding zou hebben genoteerd. De persofficier wilde dat vanmiddag niet bevestigen. “Er is inderdaad een fout gemaakt, maar over de inhoud daarvan doe ik vooreerst nog geen uitspraken. De zaak is nu in ieder geval weer terug bij het Openbaar Ministerie.”

Vrijspraak
“De drie mannen zijn op vrije voeten, maar dat betekent niet dat ze vrijspraak hebben gekregen. Ze zijn nog steeds verdachten in onze zaak en we bereiden een nieuw proces voor.” Roderick Gouverneur, persvoorlichter van de Kustwacht, wilde vanochtend nog niets over de zaak kwijt. “Ik wil er niets over kwijt zolang het onderzoek loopt. Nada nada!”

9 reacties op “Verdachten drugssmokkel vrijgelaten”

 1. Teamwork ………….

 2. Als je 7.30 cur zet is er nooit een vorm fout.

 3. Criminelen hebben het voor het zeggen, hun dure advocaten met crimineelgeld betaald wassen dit wit door op puntjes en komma’s te letten .

 4. levens gevaarlijk om deze mensen vrij te laten, onschuldige omstanders kunnen nu gevaar lopen als er een afrekening komt.
  ik mag toch wel hopen dat hun paspoorten zijn ingenomen en dat ze geschorst zijn bij de overheids bedrijven waar ze nu werken.

 5. Een paar jaar geleden een procesverbaal gekregen van de Kustwacht omdat de scheepsregistratie verlopen was; aan mevrouw Edelachtbare gewezen dat er
  drie fouten geschreven waren wat echter niet van toepassing was en ik toch
  mijn boete kon gaan betalen.

  168 kilo coke, wie is bang voor wie…..

 6. Het zal denk ik niet “per ongeluk” zijn gegaan. met een fout als 8:30 ipv 7:30 is het nog wel begrijpelijk maar 8:45 ipv 7:30 is wel een rare fout

 7. Misschien zijn het vriendjes van Thode.. daarom een vormfout

 8. what a joke

 9. Zit men bij de Dienst Georganiseerde Criminaliteit van de politie te slapen??
  Iedere hulpoffcier van justie ziet toch zoiets??

  Wie heeft daar de leiding???? Weg met die man!!!!