• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Mininster Charles Cooper (Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning) neemt deze week samen met een parlementaire delegatie deel aan de Intertraffic beurs in de RAI Amsterdam. Voornaamste reden van het bezoek van de delegatie is om kennis te maken met de laatste trends en innovaties.

Cooper is door de vaste Statencommissie voor Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Ordening voor de Intertraffic (International Trade Fair for Infrastructure, ITS Traffic Management, safety and parking) beurs uitgenodigd. DOW (Dienst Openbare Werken) bezoekt elke twee jaar de beurs.

Verkeerstechnologie
De vakbeurs voor verkeerstechnologie opende gisteren voor de 21ste maal haar deuren. Deze week is de RAI het trefpunt voor verkeersprofessionals vanuit de hele wereld. De beurs vormt het grootste overzicht van verkeerstechnologie en totaaloplossingen.

Verkeerslicht
De minister raakte op de beurs onder andere in gesprek met de sales manager van EOI Group Jessie Lin. Dit Taiwanese bedrijf specialiseert zich in LED straatverlichting en verkeerslichten. Cooper is vooral geïnteresseerd in het ‘aftelstoplicht’. Daarmee worden de secondes afgeteld totdat het licht groen of rood wordt. “Zo wordt de bestuurder voorbereid op groen licht en wordt de doorstroom van het verkeer bevorderd en is dit ook milieuvriendelijk”, aldus Cooper.

17 reacties op “Cooper doet inspiratie op”

 1. Inspiratie voor wat? Tijd en geldverspilling. Zoek inspiratie hier thuis om de wegen op te knappen. Ga met de bus naar je werk, maar ga dan wel achteraan zitten. Daar wordt je d’r helemaal geïnspireerd van!

  A propos, z’n foto helemaal bovenaan maakt me denken aan Comrade Napoleon op de kaft van George Orwell’s boek “Animal Farm”.

 2. Misschien akn ie ook wat opsteken over tempo hoeveel weken is de afslag salina vanaf de nieuwe rotonde ook alweer dicht…..een paar bomen en een nieuwe drempel bij best buy. Het was frustrerend nu inmiddels hylarisch om over de planten bak over de rotonde maar te zwijgen als zo een ding in je tuin zou staan pant je hem in een middagje prachtig vol wij hebben al een halve jaartje onkruid of symboliseerd dit het beleid van DOW?

 3. Zijn enige inspiratie is : ,, Hoe kan ik zo snel mogelijk m,n zakkken vullen ” !!!

 4. zolang er niks word gedaan aan de gewichten die onze wegen zeer zwaar belasten en ook kapot rijden ,kan je van alles verzinnen maar het helpt geen moer. weegbrug weer maken en gebruiken, geen zwaardere vrachtwagens op onze wegen dan 8 ton en dan ben je goed bezig.

 5. Daar staat hij weer met zijn dikke kop interessant te doen. Walgelijk mens, ga eerst eens een keer STRUCTUREEL al die gaten in de wegen aanpakken. Bai traha i stop di djodjo riba sen di pueblo!!!

 6. Korsow heeft geen geld voor innovatieve zaken. Regel je shit eerst voordat je verder kijkt.

  maar als je toch iets wil introduceren doe mij die aftelstoplichten maar. het wordt hier een grote dragrace op de wegen dan. MET AUTOMATISCHE AFTELLING!! geweldig toch!!

  Enige manier dta dit mileuvriendleijk is, is al je de moto ruitdoet bij het stop lichten en pas start als het stoplicht gaat aftellen. maar ja als je motor uit is koelt je airco ook niet meer! Echt een slimmerik die Cooper

 7. Cooper leugenaar! benzine weer duurder!!

 8. Ik denk al jaren, wat mist Cooper toch ? Dat hij iets (bagataliseer de situatie voor de duidelijkheid) mist was mij allang duidelijk en nu wordt ik eindelijk uit mijn misere gered, hij mist INSPIRATIE en die gaat hij, of all places bij die makambas, in Nederland opdoen. Of zou hij hopen op een 100% controle ?

 9. schotte schijnt ook een snoepreisje aan het regelen te zijn naar india!!

 10. Schaf verkeerslichten aan om Ferd Janssen en zijn alterego’s te stoppen… wat een lef om je hier alsnog te vertonen!

  Ach tja anders pak je gewoon je alterego’s…

 11. De rotondes helpen ook weinig. Bij Caracasbaaiweg precies dezelfde files. Men had de zgn sluiproutes moeten aanpakken.
  Ik neem aan niet dat Cooper op deze beurs heeft gezegd hoe men in Curacao gaten in de wegen oplost.. door wat zand en stenen in het gat te gooien..

 12. “het trefpunt voor verkeersprofessionals vanuit de hele wereld” ?????????
  Hoop niet dat Coopertje zich gaat mengen in discussies met dit gezelschap want hij valt zelf gezien zijn competenties en activiteiten(of juist ONTBREKEN ervan) in een ranking van een flink aantal treden lager !!!

  @Coopertje: BACK to the BASICS:
  – ga de wegen structureel verbeteren (GATEN VULLEN/RENOVEREN maar niet met een hoopje cement dat er na een paar weken alweer uitvliegt)
  – mentaliteit van verkeersdeelnemers verbeteren
  – aanpak uitstoot giftige stoffen van alle vervoermiddelen met slechte (of geen filters/motoren) nr 4 op uitstoot CO@ is GEEN goed resultaat
  etc etc etc

  Stop met die onnodige “interessante reisjes” , doe gewoon je job die je moet doen HIER op KORSOU !!!

  $$$$$$$$$$$$$$$$…………………SHAME on YU politicians……………$$$$$$$$$$$$$$$$$

 13. Des te ingewikkelder de systemen, des te kwetsbaarder in ons warme zoute klimaat. Standaard stoplichtten op sommige kruisingen staan soms weken te wachtten op onderdelen voor ze het weer doen. Houdt het simpel en eenvoudig, we kunnen het nu kennelijk al niet aan.

  Inspiratie opdoen in Nederland is nergens voor nodig om je bijvoorbeeld te realiseren dat het wegennet in slechte tot zeer slechte staat is. Dat er speedbumps zijn die zo hoog boven het wegdek uitkomen (de rest is verzakt) dat de auto`s er door beschadigen en dat de afwatering van wegen te wensen over laat. Hoeveel hadden we kunnen doen voor het geld wat nu aan deze reisjes wordt uitgegeven??

  DOW bezoekt ELKE TWEE jaar deze beurs, als het resultaat is wat we nu op het eiland aan problemen op de weg hebben, dan moeten ze zich kapot schamen en gewoon eens thuisblijven en hun werk doen ipv op familie bezoek te gaan in Nederland op kosten van de belastingbetaler.

  De grootste innovatie die we hier kennen is een rotonde, meer niet.

 14. Aftelstoplicht? Complete waanzin op een eiland waar iedereen door rood rijdt.

  Een beter bewijs dat dit een snoepreis is voor een belachelijk grote delegatie is er niet. Kapitalen besteed aan businessclas tickets, 450 euro daggeldvergoeding per persoon per dag en 5 sterren hotels had beter besteed kunnen worden aan reparatie van de wegen op Curacao.

 15. Misschien kan is om zich heen kijken nu hij daar is ook buiten de rai hebben ze iets heel moderns….wegen zonder gaten!!!

 16. Duidelijk dat dit alweer een snoepreisje was. En nu gaat Cooper zeker naar Taiwan?

 17. Laat hij eerst de wegen eens leren opknappen, als het tenminste niet op een noodzakelijke vernieuwing is uitgedraaid.