• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De maatregel van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) om de kredieten op Curaçao te bevriezen, geldt niet voor de Centrale Hypotheekbank (CHB). Dat meldt CHB in een persbericht. CHB is namelijk een secundaire bank, en de maatregel is alleen voor primaire banken.

Secundaire banken kunnen niet meer leningen verstrekken dan de gelden waarover zij beschikken, daarom hebben de leningen die de CHB verstrekt geen negatief effect op de groei van het tekort op de betalingsbalans.

Restrictie
De Centrale Bank heeft onlangs een brief gestuurd naar financiële instellingen van Curaçao waarin het een restrictie van lokale kredietverleningen aankondigt. Hiermee wil de bank het tekort op de betalingsbalans afremmen. Minister George Jamaloodin van Financiën vindt de maatregelen ‘draconisch’. Maar president-directeur van CBCS Emsley Tromp noemt de maatregelen ‘noodzakelijk’.

5 reacties op “Bevriezen tegoeden geldt niet voor CHB”

  1. ook dan zal het geld verdwijnen richting buitenland, immer de verkoper krijgt het gled en die koopt er euro of dollars voor.

  2. @Zorro ik snap dat je een hypotheek moet ‘kunnen’ krijgen door zelf aan de eisen te voldoen. Maar ik bedoel met name ook, worden er wel nog hypotheken uitgegeven? Of kan ik nu alleen nog maar terecht bij de CHB?

  3. Als er geen hypotheken afgesloten kunnen worden kunnen de meeste mensen geen huizen betalen. Hierdoor neemt de vraag naar huizen af. Omdat mensen die hun huis te koop hebben staan er vanaf willen zullen ze de verkoopprijs verlagen.

  4. @ The Dude. Het idee blijft dezelfde waarde houden, maar je moet wel een hypotheek kunnen krijgen.

  5. Is het dan wel of geen goed idee om een huis te kopen nu?