• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Spraakmakend nieuws, een knallend evenement of sportief hoogstandje, soms wil je als lezer zelf in de pen klimmen. Vandaag Supermarket Vereniging Curaçao (SUVECU) aan het woord over de concurrentie in de groente- en fruitverkoop.

 
De associatie van Supermarkten van Curaçao (SUVECU) is het eens met het initiatief om de prijs van voeding en zeker van fruit en groenten te verlagen of te beperken. Waar SUVECO het niet eens mee is, is dat de concurrentie wordt omzeild en dat één enkel bedrijf wordt bevoorrecht en de gehele supermarktsector benadeeld die ook groenten en fruit verkoopt. Bovendien is degene die zich schuldig maakt aan deze discriminerende behandeling juist de regering die moet opkomen voor het welzijn van iedereen en niet van één privé onderneming.

SUVECO herinnert de regering eraan dat het in haar eigen regeerprogramma 2010-2014 stelt dat het zal doen wat mogelijk is om een gezonde concurrentie te stimuleren. Hoe wil je een gezonde concurrentie hebben wanneer de regering een privé onderneming toestaat om fruit en groenten te verkopen zonder OB te betalen en zonder een bon te geven zoals de wet voorschrijft? Hoe kan je een gezonde concurrentie hebben wanneer de regering toestaat dat deze privé onderneming zijn waar verkoopt op het terrein van de overheid, terwijl supermarkten moeten investeren in terreinen, grondbelasting moeten betalen, zorgen voor gebouwen en koelruimten? Bovendien gebruikt de regering geld van het volk om te betalen voor reclame voor deze privé onderneming. Ook hebben wij onze twijfels of degenen die verkopen, hun keuring van de GGD hebben.

Wat merkwaardig is, is dat deze privé onderneming die wordt bevoorrecht door de regering, Twenty One N.V.  in 1997 is opgericht als een koeriersbedrijf. Het is dus een bedrijf dat niets te doen heeft met de verkoop van voeding. Nog vreemder is het feit dat alle officiële functionarissen van het bedrijf volgens de Kamer van Koophandel van Curaçao, in het buitenland zijn geboren. Van hen heeft slecht één de Nederlandse nationaliteit (gekregen). Hoe is het dus mogelijk dat juist deze regering die meer Curaçaoënaars aan het werk willen helpen, die wil komen met de 80/20 wet, geld van het volk gebruikt om enkele buitenlanders te bevoorrechten?

SUVECU zou er niets tegen hebben als LVV als overheidsdienst was belast met de verkoop van fruit en groenten van onze eigen bodem. De regering heeft echter in dit geval niet gekozen voor LVV, maar om een privé onderneming met winstdoeleinden, te steunen. Dus wil SUVECO die ook privé ondernemingen vertegenwoordigt, dezelfde behandeling van de regering die Twenty One N.V. ontvangt. Wij willen niets anders dan gelijke behandeling. Als supermarkten niet dezelfde behandeling krijgen als Twenty One N.V. zullen wij zeker ons recht zoeken bij de rechtbank.

Wil jij iets delen met de wereld? Stuur je brief naar redactie@versgeperst.com

15 reacties op “Ingezonden: ‘Oneerlijke concurrentie’”

 1. @ M. Isenia. Zelfs de fruit in Nederland is goedkoper en ze halen het uit deze regio!

  Dat is niet geheel waar. Het meest verkochte fruit zoals appels, peren en tomaten heeft Nederland in ruime mate voldoende van eigen bodem.

 2. Ik vind het geen oneerlijke concurrentie, want het is voor een selecte groep, die de prijzen van de supermarkt toch niet kunnen betalen en de rest blijft gewoon kopen. De supermarkten zijn natuurlijk ook in staat om het voor dezelfde lage prijzen in te kopen, maar door de overhead kunnen ze nooit aan dezelfde lage verkoopprijs komen. Blijft wel overeind staan, dat de lage prijzen voor iedereen door de minister zijn beloofd en daar blijft het wachten op.

 3. Uien overschot !! Minister Habbanera Sadam Hakim u bent zo vooruitstrevend u reist de hele wereld rond.Van u tehoren heeft u overal succes op uw missions heeft u met de laatste mission in NL dit ff vergeten.wat te denken als u 10 contenairs 20 foet met uien had geregeld,Nederland had zeker daarmee geholpen in de kosten,nee het is belangrijker om naar trouwerijtjes in India te gaan op kosten van de belastingbetaler.Om je sponser te vreden te stellen.Doorzichterder is haast niet mogelijk.

 4. Het is toch een plubliek geheim,dat er al jaaaaaaaaaarrrrrrrrrreeeeeeeeeen lang getrouwd word om in het bezit van een NEDERLANDS paspoort te komen.

 5. @M.Isenia,

  Ja ik ben me daarvan bewust… en met benzine gaat het ook lekker….

 6. @Kasuari, De regering heeft voor iedereen goedkoper fruit (en benzine) beloofd.. we wachten er nog steeds op. Zelfs de fruit in Nederland is goedkoper en ze halen het uit deze regio!

 7. @Ph. Maaskant

  Dank voor de gegevens van deze Stichting.
  Ik lees in het artikel en uit jouw uittreksel, dat
  Directeur Gustavo Antonio Del Rosario .Geb 24 mei 1953
  Santo Domingo , Dominicaanse Republiek. Nat. Ned,
  het Nederlandse staatsburgerschap heeft gekregen.

  Is hij 1 van de velen die met het grootste gemakt de Ned. nat. verkregen hebben zonder Nederlands te spreken.
  Dat zijn er nl nogal wat op het eiland.

 8. @Jan,

  Waarschijnlijk diegene die het meest aan het zeiken zijn, zijn mensen waarvan er een grote kans bestaat dat diegene Jan, Henk of Ingrid heet. En de enige reden dat zij zeiken is dat zij gezien de oneerlijke concurrentie minder omzet kunnen behalen… Zal me niks verbazen of zij hoe dan ook zelf ook goedkoop fruit willen inkopen op persoonlijke titel..

  Zij maken in iedergeval een aanwezig probleem goed duidelijk en gebruiken daarbij de uitspraken van de huidige regering.

 9. @ Jan

  en waar koop jij de4ze goedkope producten dan?
  in de supermarkten is nog steeds de dure prijzen.

  en over het zeiken wie heeft het nu altijd over 80/20 en voert het zelf niet uit??
  maar van Jan mag alles als je maar zegt dat het voor het volk is.

  nou met liefde voor het volk worden we door deze bende berooft en bedrogen.

 10. @jan of moeten we Pueblo Soberano noemen?

  Waarom krijgt een klein deel van de bevolking goedkoper fruit wanneer de regering al sinds 10-10 beloofd dat het voor iedereen goedkoper moet worden.. Ga 60 kilometer naar het zuiden en je krijgt nog geld toe!

  We hebben jou spelletjes wel door!

 11. op de markt in Nederland krijg je ook GEEN BON!!!

 12. zeiken om het zeiken.
  als je goedkoop fruit kan kopen zeiken ze, maar als je de hoofdprijs moet betalen voor fruit zeiken ze niet.
  Waarom zeiken voor zaken die de bevolking helpen?

 13. De NV heeft in elk geval directeuren genoeg…..

  Directeur Alex Irrael Zavala Oviol Geb. 30 oktober 1960
  Geboorteplaats Coro , Venezuela , Venezolaanse nationaliteit

  Directeur Claudia Mildred Dominguez Reynoso Geb. 3 september 1983
  Geboorteplaats Santo Domingo, Dominicaanse Republiek,Dominicaanse nat.

  Directrice Elsa Del Rosario Lorenzo Reynoso Sanchez Geb. 2 oktober 1956
  Santo Domingo, Dominicaanse Republiek, Nat: Dominicaanse

  Directeur Alex Irrael Zavala Oviol Geb. 30 oktober 1960
  Coro, Venezuela Nat:Venezolaanse

  Directeur Claudia Mildred Dominguez Reynoso. Geb.3 september 1983
  Santo Domingo, Dominicaanse Republiek Nat:Dominicaanse

  Directrice Elsa Del Rosario Lorenzo Reynoso Sanchez. Geb 2 oktober 1956
  Santo Domingo,Dominicaanse Republiek , Nat: Dominicaanse

  Directeur Elsa Milagros Del Rosario Reynoso. Geb 8 november 1985
  Santo Domingo, Dominicaanse Republiek .Nat:Dominicaanse

  Directeur Gustavo Antonio Del Rosario .Geb 24 mei 1953
  Santo Domingo , Dominicaanse Republiek. Nat. Ned

  Directeur Elsa Milagros Del Rosario Reynoso. Geb. 8 november 1985
  Santo Domingo,Dominicaanse Republiek .Nat: Dominicaanse

  Daarnaast kent de NV nog een handvol gemachtigden….

 14. Welcome to the Curacao of Schotte and Co..

  en Zo zijn ze al 1.5 jaar bezig

 15. Precies wat ik in mijn eerste reactie al vwb de fruitverkoop aangaf, voor wie heeft het nadelen?? En waar gaat de winst ( zonder ook OB ) naar toe.Volg de lijntjes zei ik toen, ze zijn nog niet compleet de lijntjes….