• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Centrale Bank heeft al aangekondigd een restrictie op te gaan leggen voor leningen. Dit is de eerste stap om het tekort op de betalingsbalans te remmen. De restrictie is volgens PAR niet genoeg en zij doen een beroep op de regering om een overleg in te plannen over het probleem.

“Monetaire instrumenten zullen niet toereikend zijn om dit probleem op te lossen”, stelt PAR. De oppositiepartij geeft aan dat er concrete acties moeten komen op fiscaal, begroting en economisch gebied. Deze gebieden vallen onder de verantwoordelijkheid van minister van Financiën George Jamaloodin en minister van Economische Ontwikkeling Nasser el Hakim.

Overleg
“Wij willen gebruikmaken van ons recht om de voorzitter te vragen zo snel mogelijk een vergadering bijeen te roepen van de Centrale commissie om een oplossing te vinden.” PAR pleit voor een overleg tussen de ministers over hun positie, beleid en acties om het probleem op te lossen.

Jamaloodin
De Centrale Bank kondigde vorige week aan strengere eisen te gaan hanteren voor leningen. Directeur van de bank Emsley Tromp gaf aan dat de gulden in gevaar zou kunnen komen als ze de restrictie niet zouden invoeren. Jamaloodin heeft vlak hierna vergaderd met de Centrale Bank en gaf aan dat er nog meer overleggen zouden volgen.

Tekort
Een hekelpunt volgens de minister is de ‘slechte relatie’ tussen Tromp en de regering: ook dit punt zou besproken worden. Het tekort op de betalingsbalans bedraagt volgens PAR meer dan 500 miljoen gulden: het bedrag zou voor het eerst in elf jaar zo hoog zijn.

www.versgeperst.com