• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Statenvoorzitter Ivar Asjes is niet tevreden over de informatievoorziening vanuit de regering. “De Staten dienen te beschikken over de noodzakelijke informatie”, schrijft Asjes. “Het is zeer teleurstellend dat de Regering sinds 10 oktober 2010 slechts 58 van de 338 brieven van Statenleden heeft beantwoord.”

Volgens Asjes moet de regering de Statenleden voorzien van informatie die zij nodig hebben om hun werk te doen. “Sterker nog, conform artikel 57 van de Staatsregeling van Curaçao is de Regering in beginsel verplicht de door een individueel Statenlid gevraagde inlichtingen binnen een redelijke termijn te verstrekken. Dit houdt dus in principe een recht op antwoord van een individueel Statenlid in.”

Onderzoek
Aangezien het niet verstrekken van de informatie, het werk van de Statenleden bemoeilijkt, heeft de Statenvoorzitter, premier Schotte een brief gestuurd. Hij laat de premier via de brief weten dat er een mogelijkheid is om een onderzoek te laten doen. “Het betreft hier een onderzoek ten aanzien van bijvoorbeeld een overheidsentiteit.”

Andere mogelijkheden
“Zoals u bekend, beschikt de Algemene Rekenkamer ter uitoefening van dergelijke onderzoeken over verstrekkende bevoegdheden”, schrijft Asjes verder. “De Staten kunnen zich daarnaast ook bedienen van hun enquêterecht, waarbij in beginsel een ieder verplicht is om (zonder tussenkomst van anderen) informatie en inlichtingen te geven aan de Staten.” De brief aan Schotte is hieronder te lezen.

 

[scribd id=87098596 key=key-1ig03yboj4p2zr2ydvn2 mode=list]

22 reacties op “Asjes teleurgesteld in regering”

 1. Zijn ze ineens van hun geloof gevallen.?? Invoering van het papiamento als dominante voertaal in het onderwijs!! Veranderingen van schoolnamen en het verwijderen van beelden die herinneren aan een(slecht ) koloniaal verlleden.!! Ben en blijf dan a.u.b. consequent, en schrijf je ambtelijke briefwisseling dan ook in deze wereldtaal!!

 2. worden jullie volledig onafhankelijk over drie jaartjes?

 3. @ macamba hahahahahaha

 4. @FZ ben met je eens dat iedereen voor zichzelf mag spreken , dat heet vrijheid van meningsuiting dus ook M. isenia mag dit schrijven.

  echter deze regering heeft niet het mandaat van de bevolking gekregen zij hebben dit genomen door bij voorbaat een Partij, de grootste, uit te sluiten.

  dus hoe kunnen zij als minderheid zeggen dat zij de goedkeuring hebben?

  maar buiten dat is mijn vraag kun je mij dan vertellen waarover en waarom ik ( of wij als bevolking) dan zo blij moeten zijn met deze regering?

 5. @fz, Jouw leider Wiels spreekt ook zgn volgens het volk.. terwijl zij totaal niet het volk vertegenwoordigen en nog erger het volk voorliegen (jouw hebben ze al!)

  Het volk wil deze regering niet! Geen criminelen en fraudeurs in de regering.
  En de pro regeringsdemonstratie trok 100 man.. en de manifestatie tegen de regering 4000.. zegt voldoende!

 6. @ fz. Heb je wel eens van het taalverschijnsel pluralis majestatis gehoord?

 7. @Zorro, niemand hoeft niets van jou te ”mogen”.
  Iedereen is vrij om voor zichzelf te praten, enkel voor zichzelf, tenzij hij een mandaat van ”het volk” heeft gekregen. Dat het democratie, of je het leuk vindt of niet.

 8. @ fz. M. Isenia mag wat mij betreft namens het volk spreken en elders “we” schrijven. Het is in ieder geval de meerderheid van het volk, dat ook schuldig is aan de regering die er zit. Mocht je een andere droom hebben dan willen WIJ die niet verstoren dus dream on.

 9. Het volk bepaalt zelf wat hij denkt en wil door zijn stemgedrag.

 10. @M. Isenia, praat voor jezelf en laat ”het volk” erbuiten.Bedankt.

 11. Heet asjes Selikor al terugbetaald?

 12. Dit is een onderdeel van een spel, een onderonsje. U gelooft toch niet echt dat deze companen elkaar gaan afvallen? Rookgordijnen om de schijn op te houden, De democratie van de illusie.

 13. @bruggenbouwer, Meeste diensten hebben al prikklokken. Alleen probleem is dat ambtenaar A is door partij X daar neergezet en als die wordt aangesproken door het diensthoofd belt hij meteen Minister X op en die belt dan weer kwaad het diensthoofd op. En er zijn veel ambtenaren die door partijen er neer zijn gezet.

 14. Goede actie heer Asjes!

 15. Ze waren in het Nederlands, daarom wilden ze ze niet lezen

 16. Hehe, het heeft wel lang geduurd mr Asjes. Nu sta je op een lijn met het volk. En doe er nu wat aan.

 17. Je zou haast zeggen dat als de ambtenaren niet gewend zijn hun werk te doen dan krijg je dit soort ophopingen en opstoppingen. In mijn tijd dat was voor 1970 moest je op tijd op je werk verschijnen en verantwoording afleggen als je te laat was. Door je directe leidinggevende werd naar je output gekeken en gevraagd waar de knelpunten waren. Jaren later was het vreemd te ervaren dat een ambtenaar laat op zijn werk kwam omdat hij zijn kinderen naar school/creche enz. moest afzetten en dat er file was. s’Middags moest hij weer eerder weg omdat hij dan in een file terrecht kwam en niet op tijd zijn kroost kon ophalen. Niet alleen de statenvoorzitter moet een brief schrijven, nee, het parlement moet alle diensthoofden/direkteuren op het matje roepen, realistisch termijn afspreken dat iets klaar is. Eventuele sancties en indien nodig prikklokken gaan herinvoeren. Eigenlijk triest in 2012.

 18. Eindelijk laat Asjes zien dat hij toch een academische niveau heeft. Jammer dat hij dit pas na bijna 1,5 jaar aangeeft.

 19. Het volk is ook zeer teleurgesteld in de regering

 20. Er is wel een ander foefje gebruikt om vragen van de Statenleden niet te beantwoorden: je stemt het weg en dat is nog erger zelfs in onze schijndemocratie en dat mag wel.

 21. En denk Jasjes nu echt (hij geloofd in zich zelf, als of hij zelf een God is)dat Shotte of de bevolking hier in trapt??, de komedianten trekken voorbij zij mijn vader altijd toen de Duitsers door de straat liepen met hun gezang?) de goeie jonge uit hangen met wielelien,terwijl DWIJL 1 Jasjes en DWIJL 2 Willemientje al twee jaar de staten lopen te verstieren>????????????.

 22. @Asjes, met een enkele stemming en dreigen met een motie van wantrouwen moet de regering weg. Toon nu aan dat het niet alleen om de retoriek gaat. Roepen dat het erg is en geen actie nemen is laf.