• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO –  Het nieuwe kantoorgebouw ‘Korsou’ van de Koninklijke Marine, dat gistermiddag officieel op Parera is gepresenteerd, moet als voorbeeld dienen voor nieuw te ontwerpen panden op Curaçao. Dat zei premier Gerrit Schotte tijdens de opening.

Persvoorlichter Vanessa Strijbosch van de Koninklijke Marine is enthousiast over het nieuwe gebouw: “De stroomvoorziening wordt geheel voorzien door zonnecollectoren die onlangs op de Marinebasis zijn geïnstalleerd. Daarmee heeft dit gebouw als één van de eerste bouwwerken op Curaçao een compleet ‘groen’ karakter.”

Architectuur
De architect van het gebouw liet zich inspireren door het klimaat op Curaçao. Strijbosch: “Het kantoor heeft veel milieuvriendelijke en energiebesparende aspecten, zoals een omgekeerd tropendak, bewegingssensoren, warmte werende coating en een wateropvangbak.”

9 reacties op “Schotte opent ‘groen’ Marinekantoor”

 1. @waargaatditeilandnaartoe
  Hoelang zal ik zonneenergie moeten opweKken om de aanschaf en installatie kosten van de zonnepanelen erweer uit te halen? Ik bouw liever een 2de huis.

 2. Dat zou inderdaad een unieke foto worden, want de meeste bovengrondse koperen waterleidingen zijn al gestolen.

 3. Allereerst ben ik heel blij dat Schotte zich inzet voor groene energie. We mogen alles over hem zeggen wat we willen, maar wanneer iedereen dit goed thuis uitwerkt gaat dit geld opleveren.
  Het gebouw van de Marine kan ik niet echt bekoren. Het lijkt wel of ze een architekt hebben genomen die alleen maar bunkers bouwt.

 4. idd Karel. Heeft Schotte hier uberhaupt iets met de bouw of ontwerp te maken gehad?

  PHOTO OPPORTUNITY!!!

  En hij komt aangescheurd in z”n zwarte Honda accord met zwaailichten en sirene. Als ik heb zeg dat mijn warm water door de de zon verwarmd wordt en ook energiebesparend is kom ie dan ook een foto laten maken van zichzelf en mijn bovengrondse koperen waterleiding??

 5. @ Karel. Dat is omdat de leverancier zijn EcoEnergy is, die ook bij Goisco de zonnepanelen heeft geplaatst. Schotte loopt dus binnen en mag daarvoor wel prominent aanwezig zijn.

 6. Waarom moet Schotte per se 3 keer per dag op de foto? Wat voor clown is hij? Moet hij nu echt elk lintje wat er op Curacao te vinden is doorknippen? Heeft hij niet iets beters te doen?

 7. naar mijn mening is dit helemaal niet zo duurzaam of groen hoor.
  – overstekken beschermt maar een klein gedeelte van de gevel en niet de ramen!
  -verticale lamellen (zonwering moet worden doorgetrokken anders heeft die niet veel nut!!!
  – de niet milieuvriendelijk coating op het dak zou overbodig zijn als onder het dak al geventileerd wordt. hopelijk is dit alleen op de muren gedaan.
  – zonder dakrand gaat 50% van je water verloren… maakt niet uit hoe sterk je afschot is..onze noordoost passat is sterker !

  ik zie overbodig materiaal gebruik zpnder fucntie…worden er wel simulaties gemaakt????
  bouwtechnisch gezien lijkt dit mij een flap!

  TRISTU!

 8. Leuk ze hebben ook een Resort dat heet Morena Resort zelfde zaken, tropendak, warmte reflecterd dak, bouwlocatie op de windt, om de natuur gebouwd.

  Misschien ook eens daar je licht opdoen, als idee.

  Enige wat jammer is is dat het op een Marine basis is waardoor het gewoon publiek geen toegang heeft.

 9. Goed artikeltje en leuke video! Ik kwam dit item ook tegen bij het Antiliaans Dagblad, maar daar was het slecht uitgewerkt. Stond bijvoorbeeld niet waarom het zo’n bijzonder en milieuvriendelijk gebouw is. Dank voor deze aanvulling 🙂