• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het personeel van Isla voert actie. Het stakend personeel is al vanaf half  7 vanmorgen de toegang tot de Isla aan het blokkeren. Werknemers, die wel willen werken, staan vanaf half 8 voor de poorten te wachten.  Als gevolg van de gebeurtenissen bij Isla, staan er vandaag flinke rijen bij de benzinestations.

Mensen zijn bang dat ze binnenkort niet meer kunnen tanken. Omdat het personeel van de raffinaderij staakt, worden de in- en uitgangen geblokkeerd. Werknemers kunnen niet meer naar binnen of naar buiten en daardoor kunnen de tankwagens de benzinepompen niet meer bijvullen. “Ik sta hier al vanaf half 8 en kan niet naar binnen. Isla moet dit snel oplossen want zo kan het echt niet”, vertelt Glenn Fraites, een medewerker van de raffinaderij.

Duidelijkheid
Oliemaatschappij PDVSA overweegt om Curaçao te verlaten, omdat Curaçao het goed zou keuren dat Amerika spionagevluchten laat vertrekken vanaf het eiland naar Venezuela. Het Isla personeel is bang voor het verliezen van hun baan of het inkorten van de salarissen en bonussen en zijn daarom in staking.
 

 

 

 

 

 

 

Lange rijen voor de benzinestations op het eiland


1 reactie op “Angst voor benzinetekort”

  1. Ik vraag me af hoe lang de stakers denken dat dit kan duren wanneer de overheid de staking illegaal verklaart (wat natuurlijk gebeurt als ze te lang de tankwagens blokkeren….)