• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Motoren Revisiebedrijf Curaçao N.V. (MRC) heeft vrijdag een bezoek gehad van vijf douanebeambten in verband met het onderzoek dat is gestart naar de Ferry HSS Discovery.”Wij hebben alle medewerking verleend tijdens het onderzoek en het verliep heel gemoedelijk”, aldus woordvoerder Corinne Senior.

“De douane heeft een monster genomen uit onze tank”, vertelt Senior. “Ik vond het vreemd en enigzins grappig dat het monster in een lege frisdrankfles werd bewaard.”

Monster meegegeven
“Wij zelf hebben ook een monster meegegeven aan de Douane dat wij van een onbekende man hebben gekregen”, gaat de woordvoerder verder. “Deze man had ons benaderd met een monster en heeft ons een aanbod gedaan waar wij niet op zijn ingegaan. De douane heeft aangegeven dat zij het monster gaan onderzoeken op bestanddelen zodat de herkomst kan worden getraceerd.” De onbekende man is waarschijnlijk Rivilino Marcano, die vastzit op verdenking van het verkoop van illegale diesel.

Plezierig
“Daarnaast wilden de douanebeambten onze facturen vanaf november vorig jaar inzien.” MRC heeft van alle deze facturen een kopie gemaakt en overgedragen. “Het onderzoek duurde ongeveer anderhalf uur en hebben wij als plezierig ervaren. De douane gaf ook aan dat zij weten dat wij altijd medewerking verlenen waar dat nodig is en kan”, aldus Senior. De douane bezoekt deze week nog een aantal bedrijven en zal getuigen verhoren, lieten zij eerder weten.

9 reacties op “‘Bezoek douane verliep gemoedelijk’”

 1. benzine lost ongeveer in 1 uur een PET-fles op….ik denk diesel duurt iets langer…dus ze komen met een dag wel weer langs voor nieuw monster….ha ha

 2. @Stanley,

  Ik heb vernomen dat juist motoren kapot zijn gegaan door gebruik van de illegale diesel… dus hoezo beter?

 3. Ze zullen na het onderzoek merken dat het deze brandstof van een betere kwaliteit is dan de onze en goedkoper , haaaaa haaaaa te laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaat. Op zo n klein eilandje waar zoveel tankwagens heen en weer is gereden en nu pas is het opgevallen .

 4. Gelukkig werken ze bij het ADC met steriel materiaal althans dat denk ik zomaar.

 5. @Zorro,

  Als ze een beetje serieus genomen willen worden, dan kom je gewoon met materialen die ter plekke worden uitgepakt. Het zal wat zijn een laboratorium vol met Coca Cola flessen en dan spreken over een laboratorium buiten een coca cola fabriek.

  Ben benieuwd of ze het nu wel bij het chemisch afval neerzetten na gebruik, of wordt het weer schoongemaakt voor een volgende (urine) monster? Dus als er een uitslag komt, drugs gemengd met slechte diesel, dan weet je om welke fles het gaat. Maar goed het is toch gratis 😉

 6. @ Victory. Tja, als het op de camping als urinefles is gebruikt of voor restanten van de chemicalien uit een fotolab dan is het wat anders, maar dat staat er niet en mogen we van een gereinigde fles uitgaan. Bovendien kunnen ze daarmee in het testlab rekening houden. Kortom geen probleem met een frisdrankfles en het kost niks. Als je een beter idee hebt zonder een nieuwe productielijn van nieuwe flessen te noemen, kan je dat aan de douane meedelen.

 7. @Zorro, Als je monsters neemt om onderzoek te doen dient de fles geheel schoon te zijn. Anders kan het monster worden gemengt met andere stoffen.

 8. Wat is er mis met een frisdrankfles?

 9. “Het onderzoek duurde ongeveer anderhalf uur en hebben wij als plezierig ervaren……” ???