• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het heeft anderhalf jaar geduurd, maar de Raad van Commissarissen (RvC) van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) is compleet. Rechter en procureur-generaal Robert Pietersz is door Hofpresident Lisbeth Hoefdraad benoemd tot zevende lid van de RvC, meldt het Antilliaans Dagblad.

Sint Maarten en Curaçao kunnen het maar niet eens worden over een zevende commissaris en daarom heeft minister van Financiën George Jamaloodin Hoefdraad verzocht om een tijdelijk lid voor te dragen. Totdat Sint Maarten en Curaçao het eens zijn, blijft Pietersz aan als lid.

Meerderheid
Er is veel te doen geweest rondom de RvC. De Centrale Bank zit sinds 10-10-10 zonder toezichtsorgaan. Door het ontbreken van dit orgaan kon de begroting van 2011 niet goedgekeurd worden. De RvC is ook nodig voor de introductie van de Caribische gulden. Curaçao wil namelijk een zevende lid van Curaçao in de RvC, zodat ze een meerderheid hebben.

Tromp
Met een meerderheid zou de regering de president van de Centrale Bank, Emsley Tromp, opzij zetten. Dit was de wens van premier Gerrit Schotte, toen Tromp en Schotte in mei vorig jaar de aanval op elkaar openden. In de RvC zitten naast Pietersz Glenn Camelia, Lincoln James, Rennie Maduro (Curaçao), Marciella Illidge, Jairo Bloem en Robbie Feron (Sint Maarten).

17 reacties op “RvC Centrale Bank compleet”

 1. […] – Minister van Financiën George Jamaloodin heeft ‘met grote verbazing’ kennisgenomen van de benoeming van Robert Pietersz als lid van de Raad van Commissarissen (RvC) van de Centrale Bank van Curaçao […]

 2. @FZ, het volk wil deze corrupte bende niet.. Het is als de NSB.. alleen maar losers die de regering steunen.

 3. @Jan, Ga naar het OM als zogenaamd de CB corrupt is.. anders ben je gewoon een leugenaar!

 4. @Juny, spreek voor jezelf en laat ”we” achterwege. Bedankt.

 5. @Jan, We hebben meer vertrouwen in Tromp dan die rattenbende van een Schotte.. Dan is de bank al meteen leeggeroofd!

 6. Ik heb geen mening over Tromp, weet niet of hij goed of slecht bezig is, maar zou wel graag eens opheldering willen over zijn luxe appartement van 10 miljoen dollar in Miami en de financiering daarvan.

 7. laten wij blij zijn dat tromp het nog vor het zeggen heeft bij de centrale bank. als het plan van de huidige regering (tromp uitschakelen) toen was gelukt. was het grote witwassen en weg sluisen van zwartgeld door de regering en hun vrienden lees sponsoren al lang begonnen en was de staatskas al lang leeg geplunderd. hoe was het ook alweer wat die enne minister toen zei wat de parde par in 16 jaar heeft geroofd zullen wij in 16 maanden roven.

  zolang er mensen zijn en blijven zoals jan en rita zie ik het somber in met dushi korsow

 8. Mensen… begrijp dit goed. Het de centrale bank is corrupt als de pest… doel si geld witwassen. met Tromp als mafia uitvoerder. Daarom ging Tromp zo vaak naar Nederland.
  Stel dat uit jouw zak 300 miljoen uitleen aan iemand die niet eens geld heeft….
  Nu heeft Curacao niks te zeggen of de CB, net als toen de STIP. Dus straks haalt meneer Tromp de CB helemaal leeg, WANT ER IS GEEN GOEDE RcV. Anto awo pa siguransa ku nan tur por sakanan sen for di Korsou a bini un verbod riba fiansa.

 9. @Rita, Schotte heeft alleen verstand van vreemdgaan en oplichten.. Daar staat hij open voor!

 10. @ rita. Ha, rita, ben je er weer even met je nonsens om dat in de tijd van de baas te spuien. Niemand hoeft iets te doen, want deze regering is zelfdestructief. Op VP is door meerderen het advies gegeven om de wegenbelasting in de prijs van de brandstof te stoppen, zodat pas echt de vervuiler betaalt en de regering zelfs dagelijks kan cashen en er niemand belasting kan ontduiken, als je bepaalde ministers niet meerekent. Heb jij iets gehoord over plannen in die richting?

 11. @Rita, volgens Santiago Ramon Y Cajal, wetenschapper op ‘t gebied van neurologie, kan elk mens, als hij dat zo wenst, de beeldhouwer worden van z’n eigen hersenen. Daarom moet men voorkomen zich met T-shirtjes, chippie kaartjes en roeptoeterende lijders (ja, met een lange “ij” dankzij hun psychoses) te laten versieren vanwege het feit dat de hersenen hierdoor fluffig en donzig worden en de realiteit zelf niet meer kunnen assimileren.

 12. @Rita, de regering zit zelf het volk op te hitsen en voor te liegen.. en mensen zoals jij denken dat dat de waarheid is. Deze regering is corrupt en zorgt alleen voor zichzelf. Het volk wordt armer en armer! Hoe kan ik met Schotte spreken als hij altijd in het buitenland is??? of hij is bezig om vriendjes aan werk te krijgen!

  ga aub je hersenen gebruiken Rita. De goede heer heeft die ook aan jou gegeven, Gebruik ze!

 13. @Rita,

  Ik heb genoeg goede ideeen, maar het is tegen mijn principes om samen te werken met corrupte en zelfverrijkende politici!!! Die mensen zitten er niet voor het volk, zij zitten er enkel om zichzelf rijk te rekenen.

  Waar zit jouw gezonde verstand, of laat jij je lekker makkelijk voor de kar spannen zolang jezelf er maar beter op wordt?

 14. vuile,vuile situatie.
  wij hebben dit al heel lang verwacht,zelfs somige de nederlandse politieke lieden
  Tromp is ook heel, heel erg fout geweest. What about wat hij zijn vriendin heeft gegeven?,
  Of is dit wel goed. Hij is ook op een zeer wrede manier nu bezig.
  Mensen de curacaose bevolking lijdt onder deze satanische stappen, en daar gaat
  het bij ons om
  Jullie zien dat niet in, omdat op dit moment dwe bevolking zo erg en hevig wordt
  opgehitst tegen deze regering.
  wanneer kappen jullie er mee. Als jullie de bevolkin werkeluihjk willen helpen,, waarom gaan jullie niet bij Schotte langs en hem persoonlijk jullie betere ideen niet voorleggen?
  Hij staat er open voor, het is reeds geprobeerd en dat weten dit uit ervaring, zonder dat je voor de mfk hoeft te stemmen.
  Hier in nederland wordt door verschillende jioe di korsow en verscheidene nederlanders gezegd, dat de nederlanders die de bevolkijg ophitst tot het op straat gaan, noch niets
  hebben gekregen om zelf rijk te worden op arme curacao. IS DIT WAAR?

 15. @Waar, laten we dat hopen!

 16. Voor hoe lang??????????????????????

 17. Robert Pietersz is een oud-werknemer van de CBCS en werkte onder Tromp. We kunnen dus stellen dat de CBCS de regering schaakmat heeft gezet!