• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Advocaat Eldon Sulvaran krijgt steun van zijn collega Chester Peterson bij zijn aantijgingen tegen het Hof en strafrechters op Curaçao. Advocaat Karel Frielink van de Deken van Advocaten reageerde snel op de beschuldigingen, maar de reactie viel niet in goede aarde bij Peterson.

“Als een advocaat meent dat hij goede gronden heeft om aan te nemen dat zaken niet goed zijn gegaan, moeten die uiteraard worden onderzocht. Het valt te betreuren dat Sulvaran de publiciteit heeft gezocht”, zo schreef Frielink.

Publiek debat
“Goed duidelijk moet zijn dat een publiek debat gevoerd moet worden over het functioneren van de rechterlijke organisatie en de rechtspleging op Curaçao”, kaatst Peterson terug. “Het is voorts natuurlijk ook te gek voor woorden dat dit alleen binnenskamers aan de orde gesteld zou moeten of mogen worden. Zeker wanneer de rechtelijke macht en het Openbaar Ministerie zelf geen intern reinigend vermogen aan de dag leggen.”

Ontwaakt
Frielink zegt in zijn e-mail echter wel aan de slag te gaan met de klachten van Sulvaran aan het adres van het Hof en strafrechters. “Ik heb de Commissie Strafrecht van de Orde gevraagd om op korte termijn bijeen te komen.” Peterson zegt in zijn antwoord het toe te juichen dat de Orde van Advocaten ‘eindelijk lijkt te ontwaken’. “Anderzijds wordt betreurd dat de Orde nu pas lijkt te willen ontwaken.” De advocaat zegt dat de orde dertien jaar geleden al had moeten optreden.

Actie
Frielink meldt in zijn reactie op de brief van Peterson dat de inhoud van de brief ‘suggestief en misleidend is’. “Peterson juicht het toe dat de Orde ‘eindelijk’ lijkt te ontwaken. Peterson was tot en met 9 december 2010 lid van het Bestuur van de Orde. Vanuit die functie had hij dus zelf de nodige actie kunnen nemen”, schrijft Frielink.

Binnenskamers
“Ten onrechte suggereert Peterson dat er over het functioneren van de rechterlijke macht slechts binnenskamers mag worden gediscussieerd. Die suggestie is niet juist en ook nergens op gebaseerd”, meldt de advocaat. “Er kan publiekelijk worden gediscussieerd over het functioneren van het Hof, de Regering, de Staten en ga zo maar door. Of iemand wel of niet schuldig is, wordt volgens de advocaat echter niet door middel van een publieke discussie vastgesteld.

Politiek
“Bovendien is duidelijk dat Peterson met een publieke discussie vooral een politieke discussie bedoelt”, vindt Frielink. “Dit blijkt ook uit het feit dat Sulvaran zijn klachten bij de Staten van Curaçao heeft neergelegd en dat Peterson zijn brief naar de media heeft gestuurd”,voegt Frielink daaraan toe. Andersom vindt Peterson dat het handelen van Frielink ‘riekt naar politiek’.

Lees de brieven van Peterson hier en de brief van Frielink hier.

10 reacties op “‘Debat functioneren Hof politiek getint’”

 1. Opvallend dat Sulvaran ook de advocaat van Robbie Dos Santos is die in samenwerking met de minister van Justitie Wilsoe probeert de gelden van Dos Santos leeg te krijgen. Dezelfde persoon valt het Hof aan.. Nee dan ben je niet onafhankelijk en werk je duidelijk met een dubbele agenda. En een schande hoe WIlsoe naast Sulvaran staat om Dos Santos te beschermen..

 2. Sulvaran.. die oa protesten organiseerde tegen de RTC.. Die in werkgroepjes van deze regering zit.. Hij is zelf dus politiek gekleurd..

  Daarnaast verdedigt hij oa pooiers.. want ja die hoertjes weten wel waarvoor ze hier komen.. Op dat nivo zit hij.

 3. In het niet al te lang geleden verschenen boek: ‘Rechtspraak in opspraak; over schurken en jurken’ wordt de corruptie binnen Nederlandse rechtbanken aan het daglicht gebracht. Blijkbaar geen ongekend fenomeen dus. In plaats dat wij hier op Curacao ernaar streven corruptie zoveel mogelijk buiten onze rechtszalen te houden, trachten wij dat kennelijk maar te verdedigen en alsmaar fout met fout te vergelijken. Totdat je er zelf mee geconfronteerd wordt, want vergeet niet, de rechtbank staat open voor een ieder!

 4. @wansito, ga je energie stoppen in de CORRUPTE regering van Curacao!!

 5. Mij maakt het GEEN REET UIT wat het HOF zegt… Het is alsof ZE ( HOF ) een DEKSEL op deze OPEN POT WILLEN LASEN, zodat de NORMALE BEVOLKING GEEN WEET KRIJGT VAN HET CORRUPTE ZOOIE dat het “HOF ” heet !!!!! Overal worden er FOUTEN gemaakt OOK IN HET HOF en overal te WERELD…. Ik heb persoonlijk een aantal zaken met DEZE MENSEN moeten behandelen maar HEB GEEN VERTROUWEN MEER IN HET NED. HOF!!!!! Wie er geen FOUTEN MAAKT MAG DE EERTSE STEEN WERPEN, maar als je fouten maakt moet je alseen MAN en IK BEDOEL MAN ZIJN OM HET OOK AANTENEMEN en niet achter ACHTERBAKSE REGEL GAAN SCHUILEN !!!!! be a man…. Hier het POLITIEK NIKS MEE TE MAKEN!!!! IEDEREEN HET RECHT OP RECHT NIET VAN KROM !!!!!!!

 6. @Zorro, Laat Sulvaran maar de rotte appels bij de regering aanpakken!

 7. Pepi Sulvaran is zoizo adviseur van Wiels. Echter denk ik dat deze keer Wiels hem geadviseerd heeft….

 8. “Peterson was tot en met 9 december 2010 lid van het Bestuur van de Orde. Vanuit die functie had hij dus zelf de nodige actie kunnen nemen”. Toch wel een zeer steekhoudend argument lijkt me. Overigens kan het nergens kwaad om eens naar bestaande structuren te kijken, dat houdt iedereen op zijn tenen en scherp, dom beschuldigen zonder er konsekwenties aan te verbinden is wat anders.

 9. @ Rignald. Er zijn minimaal 3 ministeries met een vaste advocaat a raison van zo’n NAF 26000,– per maand in dienst ongeacht het werk.
  Politiek of niet Peppie moet gewoon deze zaak aanbrengen bij de instantie, die daarvoor is. Zelfs bij justitie is het mogelijk, dat er een rotte appel tussen zit.

 10. Tja als je het aantal rechtszaken ziet die de regering aanspant en daar steeds dezelfde advocaten voor gebruikt (oa Sulvaran) dan is het duidelijk dat het politiek gekleurd is.