• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De landmachtcompagnie op Curaçao heeft zijn tijdelijke taken onder leiding van de Commandant de Zeemacht in het Caribisch gebied afgerond. Dit deden zij op spectaculaire wijze met een eindaanval op de ‘gespeelde’ vijand waarmee de militairen flink op de proef werden gesteld.

De soldaten werden getest op hun vaardigheden op het gebied onder controle houden van chaotische situaties. De militairen moesten een woedende menigte tot rust brengen. Andere vaardigheden die de compagnie moest inzetten, hadden betrekking op evacuatie van burgers. De rest van de week werden de militairen getest op tactische vaardigheden met als climax een eindgevecht op het afgeschermde oefenterrein Wacawa.

Druk programma
De compagnie heeft niet stil gezeten in het Caribisch gebied. Vrij snel na aankomst kregen de militairen te maken met een alarmeringsoefening in samenwerking met de lokale Curaçaose hulpdiensten, gevolgd door amfibische drills (oefeningen op land en water) en schiettrainingen. De militairen zetten zich ook in voor een goed doel en knapten een school op voor moeilijk lerende en gehandicapte kinderen.

Goed bevallen
“Een aantrekkelijke diversiteit aan opdrachten in een uitdagende omgeving”, vat de compagniescommandant kapitein Rody Spruijt de tijdelijke tewerkstelling samen. “De wijze van optreden is niet onze core business, maar toch is dit ons zeer goed bevallen.” De compagnie deed nuttige ervaringen op en werkte naar grote tevredenheid samen met de lokale hulpdiensten. “We zijn enthousiast ontvangen. De interactie en de medewerking waren uitstekend!” Maandag arriveert de nieuwe landmachtcompagnie, het Brigade Verkennings Eskadron van de 13e Gemechaniseerde Brigade uit Oirschot.

2 reacties op “Militairen ronden missie op Curaçao af”

  1. @lucho. Nederland hoeft niet te vechten want antis vechten niet. Ze staan erbij hoe het land geplunderd wordt door poiltici en ze doen niets. Angstbelkken.
    Nee jij bent wel een held toch? en Nederland wil Curacao liever kwijt dan rijk dus begin maar met je onafhankelijksheid referendum! typisch voor soberanos.. alleen maar woorden en geen daden.

  2. Zijn ze voor de komende opstand op Curacao aan het oefenen? Is dit de tweede Dutch bat? Tegen ongewapende mensen kunnen ze goed dat weten wij kijk naar 1942 hier op Curacao hebben ze 15 chineze arbeiders die niet op tankers wilden op een zeer laffe manier dood geschoten. In juguslavié hebben ze gestaan en keken toe hoe burgers werden geslagd met hun wapens in de handen maar,ze moesten de burgers beschermen.En die zelfde Makambas zien dat ze Curaçao niet zomaar in kunnen nemen, dan gaan we maar met militaire macht proberen,vergeten maar!!!!