• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Lionel Jansen, die vorige week zijn ontslag indiende als minister van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport, laat in een videoverslag weten waarom hij is vertrokken. “Ik vind dat als er een ander plan is en ik in de weg sta, ik maar moet opstappen zodat het plan uitgevoerd kan worden”, zegt Jansen.

Jansen heeft vorige week dinsdag zijn partij Pueblo Soberano op de hoogte gebracht van zijn ontslag. “Later heb ik mijn partijleider op de hoogte gebracht dat ik mijn ontslag nam en uitgelegd waarom. Vrijdag ben ik naar de gouverneur gestapt om mijn ontslag in te dienen en daarna bij de premier. Ik heb hen uitgelegd waarom ik deze beslissing heb genomen.”

Geld
“Ik heb vaak in de Raad van Ministers gezegd dat er meer geld nodig is voor onderwijs en sport. In ons regeerprogramma staat dat onderwijs prioriteit heeft maar ik heb dat niet zo ervaren. Heel vaak heb ik aan de bel getrokken dat er geld nodig was voor één en ander of dat er een fonds moet komen voor sport maar het gebeurde niet”, vertelt Jansen. “Overal moet geld in worden gestoken, als je dat niet doet zal je niet succesvol zijn.”

Plan
“Of dat opzettelijk niet gebeurde dat weet ik niet. Op een gegeven moment krijg je signalen en ga je denken: misschien als ik me terugtrek dat er dan wel dingen kunnen gebeuren, mensen dan trek ik mij terug”, aldus de ex-minister. “Ik heb de afgelopen tijd vaker in de media geluiden gehoord dat ik moest opstappen en dat er al een plan was voor mijn opvolging. Dat heeft mij aan het denken gezet, dat het misschien waar is.”

Kritiek
Jansen spreekt verder tegen dat hij gaat werken bij Sedreko, zoals sommige media meldde. Verder zegt hij dat het ook niet klopt dat hem al in oktober vorig jaar was gevraagd om op te stappen. “Ik stap niet naar de pers om nu kritiek te leveren, nee daar hebben wij geen behoefte aan. Wij moeten nu vooruit kijken”, zegt Jansen.

Pueblo Soberano
“Ik wil het volk van Curaçao bedanken voor het vertrouwen om minister te zijn, mijn partij bedanken dat ik minister voor hen mocht zijn, mijn partijleider Helmin Wiels bedanken dat ik de eer heb gekregen om minister te mogen zijn geweest namens PS “, zegt Jansen. “Ik blijf Pueblo Soberano, heel veel mensen vragen mij daarnaar. Ik was Pueblo Soberano, ik ben Pueblo Soberano en ik blijf Pueblo Soberano. Ik zal mijn contributie blijven betalen als altijd, alleen zal ik mij een beetje terugtrekken naar de achtergrond.”

Bekijk het gehele verslag van Lionel Jansen (Papiamentstalig):

Film door: Tico Vos

20 reacties op “Lionel Jansen legt vertrek uit”

 1. @waar gaat dit eiland naartoe!!! Op sommige dinegen heb je gelijk alleen met jou visie van boeken en dergelijk in het papiament volledig verkeerd. wat heeft de jeugd op dit prachtige eiland met papiament. geen BAL want buiten de abc eilanden heb je er niks aan. leer ze degelijk Nederlands,Engels en Spaans. schaf papiaments af.

 2. Mensen, mensen laten we het hoofd koel houden. Je hebt amper 1 jaar geregeerd wat kan je in 1 jaar bereiken………..binnen het ambtelijk apparaat? Meestal wordt de balans na 4 jaar opgemaakt. De partijleider dhr. Wiels geeft geen minister de kans om hun werk te doen. Bang dat alle aandacht naar die minister zou gaan en de partijleider wordt ondergesneeuwd. De ene na de andere minister wordt weggehaald wegens functioneren. Op iedereen hun functioneren valt iets te verwijten. Niemand is perfect.
  Ik ben benieuwd wat de volgende minister te wachten staat. Minister Jansen had beter afstand kunnen doen van die partij. En zijn eigen partij opzetten. Hij is goed voor 1 zetel.

 3. $$$$$$$$$$$$$$$$ ………….SHAME on YU politicians………..$$$$$$$$$$$$$$$$$
  Citaat Jansen zelf:
  ” Uit de verklaring van oud-minister Lionel Jansen (Pueblo Soberano) van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport valt op te maken dat de officiële reden van zijn ontslag – namelijk dat Jansen deel gaat uitmaken van een transitieteam dat een nationaal sportinstituut gaat oprichten – niet klopt. ,,Berichten hierover in de media wil ik rectificeren. Ik ga niet in dat team”, aldus Jansen in een opgenomen televisieverklaring. Sinds vrijdag, de dag waarop de minister zijn ontslag indiende bij premier Gerrit Schotte, is
  Jansen zelf telefonisch onbereikbaar. Alleen partijleider Helmin Wiels was bereid het ontslag van de minister toe te lichten. Zo zou het ontslag deel uitmaken van partijstrategie, die als sinds vorig jaar oktober is uitgestippeld”.

  Wiels speelt een “vies spelletje” zelf geen ballen om verantwoording te nemen maar de ene na de andere “looser” als minister het speelveld opsturen en achteraf bekritiseren of met een lulsmoesje weer verwijderen.
  Alle kandidaten hebben nauwelijks stemmen behaald bij de afgelopen verkiezingen dus Wiels speelt met de macht zonder back-up van ons / de voters !!!!!!
  $$$$$$$$$$$$$$$$ ………….SHAME on YU politicians………..$$$$$$$$$$$$$$$$$

 4. danki por nada !

 5. Nu kan Janssen weer samen zijn met zijn grote liefde.. de drankfles

 6. The other is losing,the eene follows on.OP naar de grootste LOOSER aller tijden op onderwijs.

 7. Ik vraag me af hoeveel wachtgeld hij krijgt. Ik ken de regels hier op Curacao niet, maar in Nederland is het 2 jaar, niet?

 8. Zijn jullie dezelfde mensen die tegen het creeren van een fonds voor onderwijs waren?

 9. Dit soort stoelendans kost het eiland bakken geld. Dat hij aardig blijft voor zijn partij geeft te denken. Ik stel me voor dat hij nog zicht wil houden op een politieke baan ergens. Dan moet je niet bijten in de hand dieje voedt..We gaan het afwachten.

 10. Ok Lionel en nu het echte verhaal. Waarom ben je opgestapt?
  (a) Je mocht geen dienstreizen maken
  (b) Er zijn geen grote projecten waar er een beetje geld van de truk kan vallen
  (d) Je hebt geen grip op de situatie

  Want beste Lionel voor onderwijs is er altijd geld. Als je met een goed plan komt en aanklopt bij de diverse stichtingen bijv Usona dan krijg je gewoon geld.
  Weet je waar er grote behoefte aan is?
  Boeken en schoolmatriaal in het papiamentu.

  Wat is je nalatenschap?
  Je hebt geen ene donder gepresteerd. Je was een waste of time.

 11. Slap verhaal, wat zo in de prullebvak kan.
  In ieder geval is Jansen verzekert van voldoende wachtgeld en een rint pensioen.
  Dank je wel Helmine,
  Uitvreters zijn het allemaal.

 12. @Hans, Dat had je tegen WIels en Kornuiten toen moeten zeggen!

 13. @Karel, laat los!

  Er zijn belangrijkere dingen dan een waardeloze metalen object van een zeer omstreden persoon.

 14. Sorry, maar een minister uit deze regering die onbaatzuchtig zegt : Ik ga weg want mijn ministerie krijgt geen geld, daar heb ik moeite mee, of zijn er toch nog echt integere mensen te vinden die niet alleen het pluche willen vullen?, of is de man tegen zijn eigen beperkingen aangelopen, zo ja dan siert deze beslissing hem. .

  Hetgeen ik hier lees en zie dat is toch meer een aanklacht tegen de eigen partij, waar hij wel zijn contributie blijft betalen maar meer terugetrokken van zal zijn…

 15. Ja, het hele onderwijsbudget is opgegaan aan het veranderen van de naam van het Peter Stuyvesant college.

  Wat een slap verhaal van Lionel. Een PS’er nota bene.

 16. Gelukkig hebben we wel die peter stuysesant naam wegehaald en het beeld laten verdwijnen ha ha ah

 17. Hij zei dat er geen geld er was voor het onderwijs.
  Mijn vraag is nu, wie wilde geen geld in het onderwijs steken?
  Waarom wilde men ondanks zijn vraag niet hieraan voldoen?
  Wie was hiervoor verantwoordelijk?
  Wat was dan prioriteit nr 1 ?

  Kan me best voorstellen dat je je werk goed wilt doen maar dat de middelen er niet voor zijn. Zeer frustrerend dit.
  Hij lijkt me wel een integere persoon, zo te zien.

 18. Amen to that, Makayu

 19. “Plan” is: onze jeugd de kans te ontnemen zich te ontwikkelen en ze geen wereldtalen te leren maar vastgeroest te blijven in het Papiamentu om zodoende geen kans te maken op een studie/werkplek van niveau.
  Dom houden en met populistische acties deze groep “stemvee” als achterban indoctrineren en manipuleren.
  SHAME on YU politicians !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 20. Is er een Plan??? waarom wordt er dan niets uitgevoerd? Er wordt helemaal niets geinvesteerd in onderwijs door deze regering!