• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Volgens de onderwijsbond Sitek moeten Blackberry’s verbannen worden van scholen. “De telefoon wordt niet gebruikt voor positieve doeleinden”, meldt de voorzitter van Sitek, Darius Plantijn. “Jongeren maken opnames of foto’s van hun intieme delen en sturen dit naar de andere sekse.”

De voorzitter vertelt dat een meisje hierdoor bijna is aangerand/verkracht omdat zij foto’s of opnames van zichzelf had verstuurd naar een jongen en hiermee een bepaald signaal afgaf.

Pesterijen
“Daarnaast wordt de telefoon gebruikt om leerlingen te pesten. Leerlingen beelden van het slachtoffer en verspreiden deze door de hele school”, gaat Plantijn verder. We krijgen de meldingen binnen via docenten en zij geven ook aan dat er elke dag tijd verloren gaat over het onderwerp Blackberry. Zo krijgen we te horen dat, als een Blackberry of andere mobiel wordt gestolen, dit de les ophoudt omdat de docent dan op onderzoek uit moet gaan.”

Simpel toestel
“Een Blackberry is een duur instrument en ik snap niet waarom een leerling speciaal deze telefoon nodig heeft als je alleen je ouders moet bellen om door te geven dat je eerder of later klaar bent op school. Ouders zouden hun kinderen een goedkope simpele telefoon moeten geven die alleen kan bellen. Buiten school kunnen ze dan eventueel een Blackberry gebruiken”, aldus Plantijn.

15 reacties op “‘Blackberry zorgt voor onrust op school’”

 1. Mensen mensen waar hebben jullie het over! Het is allemaal de schuld van de BlackBerry! Het virus van immoraliteit, achterbaksheid en laksheid zit in de BlackBerry. Deze heb je niet in de iPhone of Samsung. Nee echt alleen in de BlackBerry. Deze moeten we weren uit onze scholen. Red onze jeugd van de BB! Zo wordt onze jeugd weer hersteld tot moraliteit en deugdelijkheid! Hup! op naar de campagne iPhones For blackberries

 2. Allen, heb alle reactie doorgelezen en moet zeggen dat meeste van jullie hebben gelijk.
  Maar het kwestie van BB is niet alleen op Curacao maar overal, ik had dacht ervaar in Nederland, Belgie, Amerika. Het is op de moment een hot item. Zoals verschillende van jullie hadden gezegd opvoeding krijgt je thuis en op school moeten ze les geven. En niet alleen BB verbieden in de klas, maar alle type. Verder heb ik ook een andere punt dat is roken, tegenwoordig minderjarige kinderen roken ook gewoon op school. Hier moeten ook een controle erop verrichten.

 3. Opvoeding opvoeding opvoeding.

  Als het kind goed opgevoed is gedraagd het zich.
  Als een kind goed opgevoed is maakt het geen foto van zijn eigen lichaamsdelen om door te sturen
  Als een kind goed opgevoed is luisterd het naar de ouders of leerkrachten.

  Check Zwijsen college een drama.

  Alle docenten die niet deugen eruit gooien die hebben waarschijnlijk ook geen goede opvoeding genoten.

  ouders voed je kind op. Geef het kind geen blackberry zodat jij ongestoord je novela kan kijken.

  De jeugd van tegenwoordig is niet de toekomst waar ik op zit te wachten.

 4. BLACKSEXBERRY en BLACKPESTBERRY !!!!!!

 5. Gewoon IEDEREEN een eigen stevig )kastje, waar je dit soort zaken en meer veilig ……op kan bergen tijdens de lesuren. Inleveren vóór het begin, ophalen ná het einde van de lessen. Kan er in de pauzes ook weer eens normaal onderling gecommuniceerd worden. En de rest heeft met opvoeding en gezag te maken!

 6. @ Ger en NIna,
  Jullie hebben gelijk, ook ik heb daar het nodige van meegekregen dat de onderwijzeres alleen maar met zo een verdomd ding bezig was, toen er cijfers geproduceerd moesten worden voor het semester en daar op een gegeven moment DOOR DE LEERLINGEN eens om gevraagd werd, was het antwoord: Ik zit hier en als jullie wat hadden willen weten dan had je het maar moeten vragen. Daar zakt toch je broek van af.Ouders die reclameerden werden zo een beetje op de zijlijn zoet gehouden.

 7. Ik hoor van mijn kinderen dat er LEERKLACHTEN zijn die het presteren de HELE LES op de BB of smart phone bezig te zijn.

  Goed plan, gewoon signaal blokkeren voor iedereen.

 8. Van iedereen, leerkracht,leerling niet alleen de BB afnemen maar elke gsm buiten de klas laten en gewoon les geven. moeilijk is dat niet.

 9. Dit heeft helemaal niets te maken met Blackberries of andere smart phones. Iedere simpele telefoon heeft tegenwoordig een camera en de mogelijkheid om die foto’s te versturen. Beter de discipline in de klas aanpakken in plaats van de telefoon van leerlingen de schuld te geven!

 10. Het ligt niet aan de Blackberry, maar aan de manier die sommige kinderen opgevoed worden. Je hebt geen blackberry nodig om die dingen te doen. Met elke mobile kan je dat nu tegenwoordig doen. Het verbieden van blackberry op scholen is egt dom !!!

 11. Gewoon een jammer ophangen op school….een aantal jaren geleden zag je deze in verschillende horeca gelegenheden in europa deze jaamers verstoren het mobiele signaal en dan doet je telefoon het niet meer eenmaal buiten bereik van de jammer buiten het schoolplein kan je papa of mama weer bellen.

 12. Gelukkig gaat Monk dit veranderen. er zullen ook FARC commandos op de scholen komen die elk leerling in de gaten zal houden

 13. Kunnen we dat voor een deel van het onderwijzend personeel ook regelen? Er zijn er die het presteren om hele lesuren met de blackberry bezig te zijn, en de kinderen hebben dan “eigen studie”. Dit komt verschrikkelijk veel voor bij sommigen, bij een school is al aangekaart dat een bepaalde lerares wel eens “verslaafd” zou kunnen zijn aan dit soort bezigheden, het anwoord was dat het wel eens opgevallen was dat ze redelijk vaak met de berry bezig was, er zou eens gepraat worden. Niets verandert dus, en het gaat gewoon door.

 14. Trouwens de grootse “schuld” ligt bij de ouders want de meeste schoolgaande kids kunnen geen 1000 piek of meer ophoesten voor zo’n BBtje of smartfoontje…..

 15. Inderdaad! nergens voor nodig om als schoolgaande kid met een smartfoon op zak te lopen. Zulke foons zijn gemaakt om de zaken wereld te faciliteren en efficienter te maken. Op school hoeven en behoren de kids heus geen zaken te doen. Gewoon de smartfoons inleveren voor het begin vd lessen en weer ophalen als je naar huis gaat! Is meteen een extra taak voor de schoolportier, het is nu eenmaal een probleem dus moet ie maar meewerken. Het heeft geen zin om in het verleden te blijven ijmelen van ” toen wij naar school gingen had je deze dingen niet”……Het bestaat nu eenmaal in onze hedendaagse samenleving en er moet een oplossing voor gezocht worden! Het kan niet meer genegeerd worden!