• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Een park waar jong, oud, toerist en Curaçaoënaar samen kunnen genieten van een groene omgeving. Dit is het plan voor het Wilhelminapark in Punda. Gisteren werd te midden van winkeliers het startsein gegeven voor het ontwikkelingsplan voor het Wilhelminapark.

Premier Gerrit Schotte en minister van Milieu en Natuur Jacinta Scoop-Constancia openden gisteren symbolisch de werkzaamheden door een bord te onthullen waarop het plan voor het Wilhelminapark te zien is. Het tweetal kreeg gezelschap van Raygen Zuiverloon van Downtown Management Organization, parlementariërs, media en winkeliers.

Renovatie en creatie
Het Wilhelminapark moet de sociale interactie gaan stimuleren tussen iedereen. Het historische van het park wordt behouden en ook de meeste bomen blijven staan. Het marmerstandbeeld van Prinses Wilhelmina zal worden gerenoveerd en behoudt zijn prominente plaats in het park. Nieuwe dingen in het park zijn verlichting, banken, een centraal plein en een botanische tuin.

Kosten
Het plan voor het Wilhelminaplein kost 1.2 miljoen gulden en moet in september af zijn. “Wanneer het park af is, heeft Punda een park van hoge kwaliteit waar we trots op kunnen zijn. De bevolking van Curaçao kan elkaar ontmoeten en op een gezonde, veilige wijze recreëren.”

14 reacties op “Renoveren parken start in Punda”

 1. Had liever gezien dat er actie ondernomen wordt om WATERLEIDINGNET te renoveren.
  Er komt nu al haast geen druppel meer uit de kraan in diverse wijken en ook de kwaliteit is door de verouderde leidingen van gevaarlijke niveau.
  Maar ja met zo’n project valt minder exposure te behalen en zeker in de tijden van pre-verkiezingen heeft exposure (stemvee winnen) natuurlijk prioriteit!
  $$$$$$$$$$hame ……………..on YU-politicians ………………………….$$$$$$$$$hame !!!!!

 2. Als je met oogkleppen op naar dit projekt kijkt, moet je zeggen dat het geweldig is. Kijkend in een breder perspectief hoe deze “regering” met geld omgaat en met een gigantisch tekort zit, kan je alleen concluderen, dat hongerende kinderen er geen boterham meer door krijgen, de armoede toeneemt, de criminaliteit toeneemt, het AOV-fonds straks geen gepensioneerde meer kan betalen, we straks medicijnen zelf moeten betalen etc.. Ook dit projekt is op het niveau van snoepreisjes, daggeldvergoedingen, advocaatkosten, afkoopsommen etc.. Zijn we als burger zo door deze “regering” murw geslagen, dat we alles maar als meegenomen beschouwen en dat alles beter dan niets is?!! Echt waar, we gaan dit allemaal plus het onderhoud zelf betalen ook zij, die geen broekriem meer hebben om aan te trekken.

 3. @KAP

  Zowel jij als pastechi eter Wiels paspoorten inleveren en de rest van het boeventuig natuurlijk ook meteen.
  Ned. moet meteen stoppen met wat dan ook over te maken naar hier.

 4. Beste meneer KAP, wilhelmina en stuyvesant zijn net zo’n onderdeel van de geschiedenis van curacao als Tula en da Cosat Gomez. Ze horen hier allemaal thuis. Curacao ta di nos tur en niet exclusief nederlands of ( pseudo) afrikaans. Vals nationalisme en rasiscme hoort hier niet thuis. Rasisme jegens donkere en lichte mensen, het ene is net zo erg als het andere. Als je geen respect hebt voor de ander verdien je zelf ook geen respect en donder e maar op naar waar je vandaan komt of dat nu Nederland of Afrika is. Hoe het plein ook heet, ik hoop dat het er mooier uit komt te zien, want de sawa die het nu is werkt niet. Wat meneer Wiels en wilders betreft ( van hetzelfde laken een pak) Wat gij niet wilt dat u geschied , doe dat ook een ander niet. Alles wat je tegen een ander gebruikt zal een keer tegen jou gebruikt worden. Een steen die je gooit kun je terug verwachten, maar ook goed dat je doet kun je ook terug verwachten: doe dus goed. Maak geen misbruik van democratie om een dictatuur in te voeren en gebruik niet de term volk om een groot deel van de bevolking buiten te sluiten. Ben een dienaar van het hele volk in plaats van de baas over een land..

 5. @KAP laat los !

  Laat eentje maken zet het op een altaartje in jou woonkamer, dan kun je jou ”held” dagelijks aanbidden !

 6. beeld van wilhelmina moet ook weg ent als stuysesant!! Wiels doe er wat aan!

 7. uhh.. ik vind het een positieve zaak dat er aandacht wordt besteed aan de Wilhelminapark want hoe het er nu bij ligt is schandalig en niet de naam park waardig. En geef aan mijn bericht AUB geen politiek wending want al had PAR of FOL of zelfs PVDA het gedaan zou mij geen *&^%$ schelen. Goede zaak dat het wordt aangepakt wie het ook doet.. Obi..Geen politiek voorkeur..

 8. symboliek of niet, corrupt of niet dit is gewoon iets wat moest gebeuren welke regering er ook zit, net zoals het ziekenhuis (die hopelijk komt)

 9. Wanneer wordt de kolonistische naam van het park veranderd?

  Ik stel voor om het park Tula Park te noemen of Wiels park

 10. Met alle respect voor de eerste twee commentaren, maar deze “goeie” zaken blijken achteraf puur symboliek te zijn die zelfs vroegtijdig door andere zandkorreltjes verplaatst zullen worden, terwijl men nog op andere projekten zit te wachten die op dezelfde manier in 2010 en 2011 met zoveel fanfare zijn aangekondigd. Voorbeelden zijn er genoeg. Plan Nashonal Pa Desaroyá Bario, multifunctionele sportcentrum op Banda Abou, goedkopere vruchten en groenten, enz. Anyone? Bueller?

 11. Waarom moeten er weer kiosken met onverkoop van ongezond eten op zo’n plein komen? Waarom moeten hier verdorie weer parkeerplaatsen verdwijnen. Waar bemoeit GMN zich mee?

 12. Goede zaak,voor wie obi.Park twee binnen een week!!.Symbolische stratseinen gegeven.Er word nogal haastwerk van gemaakt door deze twee ministers, trouwens makelijk delen ook,zijn de onderaannemers al bekend ?kostenplaatje 2 x naf 1.2 miljoen.tel uit je winst!! .

 13. Deze politici zijn goed bezig, wat milieu betreft. Het is een feest om te zien hoe voortvarend deze mensen te werk gaan. Eindelijk gebeurt er iets positiefs op Curaçao.
  Windturbines, Led-lampen, elektrische auto’s, milieu-parken, buurt schoonmaak etc. Teveel om op te noemen. Positieve ideeën worden goed uitgevoerd, en daar gaat het om!
  Er rest nu een visvijver en het telen van eigen biologische gewassen.

  De tijd van bedelen bij Nederland en niks zelf ondernemen is passé.

 14. Goede zaak!