• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Via een trappetje het vliegtuig uit hoeft op Hato niet meer. Gisteren werden er door minister Nasser el Hakim (Economische Ontwikkeling) en Charles Cooper (Transport) twee splinternieuwe bruggen geopend om passagiers te laten instappen. De investering kostte 3.6 miljoen gulden.

“De investering maakt deel uit van het plan van Curacao Airport Partners (CAP) om vliegveld Hato te verbeteren en passagiers een goede service te bieden”, stelt CAP in een persbericht. Volgens CAP behoort het oude systeem waarmee passagiers via een trappetje het vliegtuig inklommen, tot het verleden met deze bruggen. CAP beschikte al over drie bruggen. “De twee nieuwe bruggen hebben air conditioning en passen op elk type vliegtuig.”

10 reacties op “Nieuwe bruggen op Hato”

 1. Hato beschikt over 5 bruggen/slurfen (als het beestje maar een naam heeft) brug bij gate 5 kan niet an een MD gekoppeld worden. daar zullen de mensen alsnog met het trappetje het vliegtuig in moeten.

  Dit is een goede investering geweest van CAP. Het biedt een betere service aan de reizigers gezien deze niet meer in de zon hoeven te wachten het trappetje omhoog te klimmen. Is ook een verbetering in de veiligheid op het platform.
  Denken jullie echt dat dit geld van de regering komt? Het zijn investeerds die in Curacao geloven en willen dat het vliegveld moderner wordt. Het vliegveld had vanaf het begint met een hele reeks bruggen gebouwd moeten worden. Maar in de plaats daarvan hebben we geen airco en eenvertrekhal die te krap is en nog andere dingen. maar m.b.v. deze nieuwe investeerders kan het aardig verbeterd worden. Pas nadat Aruba deze bruggen hebben geplaatst is men op curacao gaan denken.

  Kijk maar naar Juliana Airport op Sint maarten of reina beatrix op Aruba, Curacao kan daar alleen nog over dromen om zulke mooie vliegvelden te hebben. een hele goede zet van CAP!

  De busjes rijden nog gewoon naar de kleine vliegtuigen want die kunnen niet aan zo’n brug gekoppeld worden.Er zijn meer parkeerplekken voor deze kleine vliegtuigen dan Er mogen van mij meer busses komen.

  Mensen die dit een onnodig iets vinden reizen waarschijnlijk 1 x in het jaar en zullen er geen last van hebben. Men lijkt niet te snappen dat de airport de enige manier is waar er dagelijks duizend mensen het eiland komen binnen komen of verlaten. Ook voor het zakenleven is het vaan groots belang dat de airport zo modern mogelijk is.

  @ makayu die sporters zullen ook via HATO moeten vertrekken als ze ergens naar toewillen. Als ze sporters hier echt zooo goed waren zou het bedrijfleven ook een steentje kunnen bijdragen om deze met wat geld te helpen.

  Ik zal blij zijn als de bruggen eindelijk in gebruik genomen worden. Scheelt weer een hoop geklaag van passagiers die vinden dat ze te lang in de zon moeten staan of door de regen moeten lopen of die het te warm hebben of die vinden dat ze te ver moeten lopen of dat z egedicrimineerd worden omdat ze geen brug hebben… etc .. etc…

  Welk brug 1 en 2!!

 2. Dit is nog ff een “bridge to far”, doe maar luxe/duur: bruggen met airco. Wie betaalt energiekosten en welke gevolgen voor onderhoudskosten van deze luxe “speeltjes”.
  Kunnen we deze budgetten niet beter besteden ????
  Onze nationale trots op sportgebied wordt met 4.000 pp afgescheept en kan met deze belachelijk lage bijdrage haar Olympische aspiraties wel vergeten!
  Maar ja, belangrijker is dat onze politici en hun maffiose vriendjes maar geen zweetplekje onder de arm krijgen na het verlaten van hun bussinesseats. Nos Mes Por, tog???

 3. Ik kan me een foto herinneren waar Hakim trots achter het stuur van een nieuwe bus zat die was aangeschaft om van het vliegtuig naar de aankomsthal te rijden. Dat was echt niet zo lang geleden. Is die nu niet meer nodig?

 4. Belachelijk dat we daar zoveel geld aan besteden.

 5. @Victor, Dus of het Engelse woord gebruiken of het Nederlandse woord gebruiken. Niet zo maar vertalen..

 6. Mis wel de warme deken die je welkom heet op het moment dat je uit het vliegtuig stapt. That’s the friendly Curacao tropical feeling of coming home!!!
  Hmmm en als je binnen bent moet je alsnog naar beneden via een trap. Weg gemak voor de mindervalide passagiers.
  Rijden de busjes nu wel naar de kleinere vliegtuigjes of kunnen die ook aan de bruggen gekoppeld worden.

 7. Het zijn 2 nieuwe bruggen op positie 1 en 2, zodat de Airport nu over 5 bruggen beschikt.

 8. Zijn er 2 nieuwe bij of zijner 2 oude vervangen ?

 9. vertaald vanaf de originele naam, PLB, Passenger (PAX) Loading Bridge

 10. Een brug? zoals de Juliana brug.. of is het een slurf?