• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De politie heeft zondagavond bij Zuikertuintje twee Venezolanen opgepakt die verdacht worden van het ‘skimmen’ van bankpassen. De politiecentrale kreeg de afgelopen weken al verschillende aangiften van bezorgde cliënten van Curaçaose banken, die zagen dat er onbekende transacties waren gedaan.

Criminelen die ‘skimmen’ plaatsen een apparaatje in de gleuf van een pinautomaat om zo de gegevens van bankpassen uit te kunnen lezen. Wanneer iemand geld opneemt, slaat het apparaatje de data van de pas en de pincode op. Vervolgens worden de gegevens overgeheveld op een blanco bankpas en nemen de criminelen zelf contanten op of verkopen de gegevens door aan derden op de internationale markt.

Professionals
Volgens de politie gebeurt het plaatsen van het skimapparaat op snelle en professionele wijze. Aan de buitenkant van de pinautomaat is niet te zien dat er criminelen aan het werk zijn. Daarom is het ook moeilijk vast te stellen wanneer en door wie de bankpassen worden geskimd.

Verdachte Venezolanen
De afgelopen dagen heeft de politie nauw samengewerkt met bijna alle lokale banken op Curaçao en onderzoek gedaan naar skimfraude op het eiland. Dat leidde ertoe dat de politie zondagavond bij Zuikertuintje twee verdachte Venezolanen van 34 en 36 jaar kon aanhouden die geld aan het opnemen waren bij een pinautomaat. De twee mannen hadden tijdens de arrestatie verschillende bankpassen en contant geld bij zich. De passen waren vermoedelijk gebruikt om geld mee op te nemen. De politie heeft zowel de pinpassen, het geld als het voertuig waar de verdachten in reden in beslag genomen.

Huiszoeking
De politie heeft vervolgens een hotel in de buurt van Otrobanda doorzocht waar de verdachten verbleven, maar daar werd niets in gevonden. In een hotelkamer in de omgeving van Bapor Kibra daarentegen vond de politie een groot bedrag aan Amerikaanse dollars, een aantal bankpassen en een skimapparaat en nam deze in beslag. De divisie van Georganiseerde misdaad van het Politiekorps van Curaçao doet verder onderzoek naar de zaak.

10 reacties op “Venezolanen opgepakt voor ‘skimming’”

 1. beste jan in amsterdam hep je meer pinautomaten dan op heel curacao you know dus wie heeft er dan meer agenten amsterdam of curacao ???
  beste kap atrakos aanpakken doen we niet we gaan niet onze eigen familii oppakken we pakken alleen de buitenlanders aan kom op zeg we hebben het al druk genoeg !!

 2. @boboklad, en nu de atrakos aanpakken!

 3. Domboklad,

  Curacao heeft zoveel politie,dat je bij elke pinautomaat op het eiland minstens 3 agenten op post kunt zetten,zonder dat de algemene veiligheid daar onder lijdt !!

  Ik bedoel maar, we kijken niet op een ambtenaartje meer of minder………toch ???

 4. ricardo volgens mij weet je dat bv in het centrum van amsterdam velen malen meer politi zijn dan op curacao het is dus geen peren met appels vergelijken !!

  abri-indiaan en zorro kinderlijke reacties !!

 5. @ Piet. Zeker vrienden van Chavez en Schotte..

  Het waren Chavez en Schotte:-).

 6. Ze zijn zeker snel,diverse banken hebben de max. limieten aangepast op alle eilanden.
  Buiten de eilanden werkt er niets.

 7. @BOMBOKLAD
  De politie heeft de skimmers snel kunnen pakken omdat de skimmers op de politie hebben gewacht.

 8. Bomboklad volgens mij weet je dat bv in het centrum van Amsterdam velen malen meer atm’s zijn dan op Curacao. het is dus appels met peren vergelijken

 9. Zeker vrienden van Chavez en Schotte..

 10. hahaha zo snel worden ze zelfs in nederland niet opgepakt !!
  hulde politi