• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

groentenCURAÇAO – De PAR-fractie is blij verrast over de groente- en fruitmarkt Feria Tula die sinds vorig weekend wordt gehouden. “Het is een nobel en mooi initiatief van de minister.” Toch kampt de oppositiepartij met wat vragen over de manier waarop de producten worden geïmporteerd.

“Het is een goede actie om de kosten van levensonderhoud die dagelijks hoger worden, voor ons volk te verlichten”, stelt PAR. “Deze regering heeft beloofd dat het volk groenten en fuit goedkoper zou krijgen, wat nu het geval is. Nadat dit project twee weekenden loopt, zijn wij benaderd door mensen met vragen.”

Geen lokaal bedrijf
De PAR wil weten waarom de regering gekozen heeft voor de privé onderneming Twenty One N.V. om de producten te importeren terwijl de regering een eigen onderneming (LVV) heeft die groenten en fruit produceert. Ook wil zij weten of er andere importeurs of verkopers konden meedingen naar de verkoop op de Feria. “Volgens de informatie die wij hebben, spreken alle werknemers op de locatie alleen Spaans. Dit bevestigt het register van de Kamer van Koophandel: het gaat om een buitenlands bedrijf. Waarom wordt er niet gewerkt met een lokaal bedrijf?”

Plan
Een ander hekelpunt van PAR is het niet verstrekken van bonnetjes na de aankoop van producten op de markt. “Bij ons rijst de vraag of het bedrijf wel OB betaalt over de producten die zij verkopen.” De PAR wil verder weten waarom de regering geen structureel plan heeft gepresenteerd. “In het regeerprogramma zien we nergens dat verkoop van groenten valt onder een portefeuille. Waarom is er geen structureel plan waarin elke minister steun kon geven en het hele volk zo kan genieten van lage prijzen in elke toko, minimarket, schip etc?”

7 reacties op “Vragen over Feria Tula”

 1. Dit is nogmaals een bewijs van onvermogen van deze regering. Niet te spreken over het feit dat geen rekening wordt gehouden met afspraken zoals bijvoorbeeld de 80/20 regeling(waar ik het totaal niet mee eens ben). Deze regering doet wat iedere regering in het verleden ook heeft gedaan. Gebrek aan politieke verantwoordelijkheid en het onvermogen om aan het politieke speelveld deel te nemen. Waar koopt men zonder bon? Hoe komt dit bedrijf aan goedkope groente en waar blijft onze eigen LVV in dit verhaal. Kortom, deze regering moet opstappen. Dit geldt niet voor degene die transparantie nastreven en zelf het goede voorbeeld geven. Ik moet ze nog zien.

 2. Lekker overheidscontractje voor vriendjes.

 3. Maar waarom niet alle groenten en fruit goedkoper maken voor IEDEREEN? Blijkbaar kan dit bedrijf met goedkope groente toch geld verdienen..

 4. Sorrie maar ik dacht dat Hakim 30 tot 35 % groente en fruit goedkoper zou maken en vrij gesteld zal worden van OB,ik weet het niet meer of wordt ik nu echt rijp voor de Crapillis, Habbanerra El Hassan Hakim

 5. Dus hier is er geen 80/20 regeling?????

 6. En nu klaagt het (arme) volk niet dat het hier gaat buitenlanders. Toen de werknemers bij Hyatt waren aangenomen, werd er zoveel poeha gemaakt.

 7. Zie data van Kamer Van Koophandel: http://www.curashare.net/twentyone.pdf

  Alle (officieel ingeschreven leden zijn van Colombiaanse, Venezuelaanse, en Dominicaanse afkomst.