• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De uitzendkrachten van telecombedrijf UTS hebben de overheids-nv voor de rechter gesleept. Dat bevestigt vakbondsleider Errol Cova. Het gaat om twee rechtszaken: een kort geding om intimidatie de kop in te drukken en een bodemprocedure om ervoor te zorgen dat de krachten in dienst komen bij UTS.

Volgens Cova moet het kort geding op 11 april voor rust zorgen. “We hebben het kort geding aangespannen om ervoor te zorgen dat er geen werk van de uitzendkrachten wordt afgenomen en geen psychologische druk op hen wordt gezet.”

Vaste dienst
Daarna moet er genoeg rust gecreëerd zijn om te starten met de bodemprocedure: de uitzendkrachten willen dat UTS hen offcieel in vaste dienst neemt. Sommige uitzendkrachten zijn al jaren in dienst bij UTS, zonder uitzicht op een vaste aanstelling. De Staten stelden daarom dat UTS uitzendkrachten die een lange tijd werken bij het bedrijf, in dienst moet nemen. Maar het bedrijf zegt hiervoor geen budget te hebben.

3 reacties op “Uitzendkrachten slepen UTS voor de rechter”

 1. En wiens schuld is dat dan? de uitzendbureau zijn de rover en nu worden te bedrijven die werk verschaffen aangepakt. waarom niet het uitzend bureau? die ha dhet contract op moeten stellen dat na 3 jaar een medewerker iin vaste doenst komt of niet meer in dienst is bij het uitzendbureau.

  En de bedrijven zijn ook dom geweest om zo lang zoveel geld te betalen voor die uitzendkrachten.

  Vind het allemaal een beetje te laat hoor. het is maar dat Cova nog steeds in de krant en op TV wilt verschijnen.

 2. Rasechtewereldbewoner je hebt het niet begrepen.
  De afgelopen 30 jaren hebben de kapitalisten een uitzend constructie bedacht om geld uit overheid nv’s te halen. Dus doelstelling was dat mensen eeuwig via de uitbureau blijven werken. Dus in plaats dan een interne medewerker bijv. 3000 kost per maand kost de medewerker via een uitzenbureau 12000. en is het gled uit de nv en verdeeld onder de kapitalisten die de afgelopen decenia Curacao hebben leeg geroofd.
  dus als ze geen uitzendkrachten leveren zijn de PARista, PARasitas en contratistas in hun buidel geraakt.
  kan je nagaan als je tussen 10 en 20 jaren dezelfde persoon kost via uitzendbureau i.p.v. een vaste medewerken.

 3. Een uitzendkracht werkttoch voor het uitzendbureau? En hoe groot is de kans dat als ze in vaste dienst genomen worden dat ze volgend jaar op straat staan omdat de personeelskosten te hoog zijn geworden. een uitzendkracht moet bij zijn werkgever gaan zeiken over meer loon!