• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Spraakmakend nieuws, een knallend evenement of sportief hoogstandje, soms wil je als lezer zelf in de pen klimmen. Vandaag Arthur Hogesteger over de bewoners in de regio Bonam, Jongbloed en Cas Cora die klaar zijn met Aqualectra omdat zij kampen met waterdrukproblemen.

Iedere weekend is het raak, en eigenlijk iedere dag is er wel een terugval van waterdruk! In de regio Bonam/Jongbloed/Cas Cora maakt Aqualectra het wel erg bont!

Sinds januari bellen bewoners bijna dagelijks om te klagen, maar verwijzingen naar personeelsleden blijken niet te werken want deze personen zijn dan net aan het werk op locatie, en dus onbereikbaar. Wat heeft het voor zin om maandag te bellen als er op zaterdag en zondag geen water is!

Ieder weekend is er ‘s morgens tussen 08.00 en 10.00 uur zo weinig waterdruk dat er nauwelijks iets uit de kraan komt. Om over bruin water maar niet te spreken. De storingsdienst geeft aan dat er een probleem is en dat er aan gewerkt wordt, blijkbaar al drie maanden!

De opgetrommelde diensten in het weekend weten ook niet wat ze ermee aan moeten, ze rommelen een beetje aan de meter en komen rond 13.00 uur nog een keertje kijken en ja, dan is het probleem al opgelost en ze gaan weer. Navraag in de buurt levert verschillende reacties over tekort aan waterdruk en bruin water op, wat vooral in het weekend grote problemen oplevert!

Maar een oplossing voor het probleem lijkt nog ver weg. Een oud-medewerker van Aqualectra meldde al eerder dat een hogere druk het verouderde leidingnetwerk helemaal niet aankan, dus dat het probleem onmogelijk op korte termijn op te lossen valt. Erg fijn voor de bewoners, die ‘s avonds emmers moeten vullen om ‘s morgens te kunnen baden.

4 reacties op “Ingezonden: Klaar met Aqualectra”

 1. Er zijn manieren om dit probleem vrij eenvoudig op te lossen en daarbij ook fors water te besparen, maar helaas heeft Aqualectra geen belangstelling.

 2. En de vollepond betalen he

 3. Dank je wel Werner Wiels!

 4. OOK andere wijken (bv Rooi Santu) hebben te lijden onder geen of zeer weinig waterdruk.
  In de ochtenduren zelfs geen druppel, dan tussen 13.00-17.00 een zeikstraaltje, van 17.00-19.00 geen druppel en pas vanaf 20.00 weer iets wat op een smaal straaltje water lijkt!
  Ik denk dat ik mijn Aqualectra rekeningen maar voor 50% ga betalen want dat is wat ik geleverd krijg !!
  COOPER doe hier wat aan !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!