• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Minister Lionel Jansen heeft vrijdag zijn ontslag ingediend, wat betekent dat vier ministers van het Kabinet Schotte binnen anderhalf jaar zijn opgestapt. Versgeperst.com ging de straat op en vroeg voorbijgangers of zij de wisselingen van de wacht accepteren of beoordelen.

John (49) vindt dat het wisselen van ministers het beleid niet ten goede komt. “Iedereen heeft een eigen visie en aanpak. Als een ministerpost wisselt van persoon, betekent dat weer een nieuwe aanpak. Vooral voor de post van onderwijs vind ik het niet wenselijk, omdat het onderwijs hier al aardig op zijn gat ligt. We hebben een sterke man of vrouw nodig voor die post.”

Ego
Volgens Raymond (59) zijn de ministers binnen dit kabinet vooral bezig met hun eigen ego. “Zij denken aan hun eigen ik en welk slaatje ze kunnen slaan uit het ministerschap. Maar ze denken niet aan wat het beste is voor het volk. Het lijkt mij ook niet geheel toevallig dat alle ministers die zijn opgestapt uit Pueblo Soberano komen.”

Wanbeleid
“Het is een zooitje”, zegt de 36-jarige Mirthe. “Ik vrees voor mijn kinderen, want met dit wanbeleid en ministers die hun ambt niet eens afmaken denk ik dat er weinig goed beleid overblijft. Ik denk er steeds vaker aan om met mijn kinderen naar Nederland te vertrekken.”

Stemmen
“Wat ik het kwalijkst vind, is dat minister Jansen wordt opgevolgd door minister Monk”, zegt Charles (41). “Bijna niemand heeft op deze man gestemd, maar Jansen had wel een aardig aandeel van de stemmen. Jansen moet daarom zijn verantwoordelijkheid nemen en had er het beste van moeten maken voor de mensen die op hem hebben gestemd.”

Oppositie
Tara (39) vindt daarentegen dat Pueblo Soberano de eer aan zichzelf moet houden en de stekker eruit moeten trekken. “Deze partij is er duidelijk niet klaar voor om een coalitiepartij te zijn. Zorg eerst dat je alles binnen de partij op orde hebt met iedereen of blijf anders lekker rommelen in de oppositie.”

11 reacties op “‘Het is een zooitje’”

 1. @freemdeling, die moeten ook gewoon in eigen land studeren

 2. @ Jacques Visser. Nu dacht ik toch, dat ons aller Jacques op Malta woonde. Er zijn blijkbaar meer hondjes, die Fikkie heten.

 3. @Jacques Visser:

  Onderwijs is ontzettend belangrijk voor vooruitgang en ontwikkeling.

  Groot gelijk hebt u.

  Maar vergeet niet dat NL het moeilijker maakt voor buitenlandse studenten buiten de EU om te studeren in NL.

  Surinaamse studenten weten er alles van af die naar NL afreizen om daar te studeren.

 4. Tja, klinkerdrempels van Naf 50.000 per stuk, dienstreisjes met een heel gevolg aan personeel, twee slurven die miljoenen hebben gekost etc etc. Alles is belangrijker dan onderwijs, want kennelijk kun je daar geen grof geld mee stelen.

 5. Mensen, waar gaat het allemaal heen, ik wist dat er dingen niet goed liepen, maar zo word het alleen maar slechter, ik woon zelf in Nederland, en ik denk telkens dat ik terug wil, maar als het op onderwijs betreft geen goede leider is, dan is er echt een HEEL GROOT probleem, want als je je kind een goede toekomst wilt geven dan is ONDERWIJS SUPER BELANGRIJK, zonder goed onderwijs zijn wij nergens !!
  Op deze manier gaat Curacao niet vooruit, daarom zijn er veel antillianen in Nederland, want ze willen allemaal een goede toekomst, en in de hoop dat het wel weer ooit beter word om terug te gaan naar Curacao, wat ik ook van plan ben, maar dit soort praktijken zijn niet goed voor het volk ,wat dus betekent, GEEN GOED ONDERWIJS, IS GEEN GOEDE BAAN, wat leid tot armoede, wat leid tot criminele activiteiten, dus geen vooruitgang voor het eiland !!!!

 6. waarschijnlijk hebben al die ex ministers ook nog een leuk bedrag aan wachtgeld…dit kost gemeenschap goud geld ..daar hoor ik niemand over

 7. Er word toch al met belastinggeld gestrooid,kunnen wij als belastingbetalers van Curaçao niet zo’n onderzeeër laten kopen en daar de jaaahaaa u raad het al??in stopen en af laten zakken naar 12000 km diep aan een kabel die nog niet gescreend is op sterkte?.

 8. Kan meneer Jansen nu wel vertellen waar het standbeeld van Peter stuyvesant is bewaard? of wat ermee gebeurd is ?

 9. Het wachtgeld is natuurlijk lekker meegenomen.

 10. Misschien denkt Monk voldoende kennis van instructie en scholing te hebben door zijn adoratie voor de FARC ???

 11. Een groter probleem is dat deze figuren ook helemaal geen kennis van zaken hebben. Heeft Monk ervaring op het gebied van Onderwijs? En Trinidad.. die heeft misschien kennis van verkopen van huizen maar verder ook niet..

  Wiels zei dat Schotte en Jamaloodin gearresteerd zullen worden.. ben benieuwd wanneer