• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Montaña Abou gaat binnenkort helemaal op de schop als het aan Domeinbeheer ligt. De wijk moet dusdanig worden ingericht zodat de leefbaarheid voor de bewoners wordt verhoogd. Meer groene gebieden waar mensen kunnen sporten en recreëren staat bovenaan op de verlanglijst van Domeinbeheer.

Sinds 2010 vinden er gesprekken plaats tussen mogelijke deelnemers om het Stedenbouwkundig project van Montaña Abou uit te voeren. Leefbaarheid en meer groen zijn belangrijke uitgangspunten waar Domeinbeheer rekening mee houdt bij de nieuwe plannen voor verkaveling.

Stedenbouwkundig project
Bedoeling is om enkele kavels toe te wijzen aan Fundashon Kas Popular (FKP) en Eigen Woning Plan (EWP) die huizen gaan bouwen voor alle lagen van de bevolking. Verder is een lokaal architectenbureau gecontracteerd om te helpen in het proces voor het maken het Stedenbouwkundig plan.

Intentieakkoord
Directeur van Domeinbeheer, Jairo Martis, heeft minister Charles Cooper uitgenodigd om het intentieakkoord te ondertekenen. Voor partner EWP heeft Halbe Veenstra getekend en voor FKP zette Arthur Con al een handtekening.

1 reactie op “Montaña Abou op de schop”

  1. Er ligt al vanaf 2008/2009 een schitterend plan voor een multifunctioneel sport/gezondheidscomplex met mogelijkheden van een soort openbaar buurtpark in de kast bij Domeinbeheer.
    Initiatiefnemers hiervan zijn nooit benaderd om hier verder mee aan de slag te kunnen/mogen. Deze initiatiefnemers moeten regering/domeinbeheer maar eens laten uitleggen waarom er nooit iets met dit schitterende plan (zelfs helemaal uitgewerkt met visuele rapportage) is gedaan.
    Waarom nu pas aandacht voor Montagne Abou een waarom wordt dit plan niet genoemd ???????????????