• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Premier Gerrit Schotte heeft donderdag een proefrit gemaakt op het terrein van de douane in Nieuwe Haven in de eerste 100 procent elektrische auto. Na het nodige papierwerk na aankomst van de auto is de groene vierwieler overgedragen aan de eigenaar.

 
De auto is samen met twee systemen aangekomen om de batterij van de auto op te laden. Eén oplader heeft in totaal acht uur de tijd nodig om de batterij volledig op te laden, terwijl de andere oplader (Quick Charge) maar 30 minuten nodig heeft. Met een volledig opgeladen batterij kan 175 kilometer worden gereden. In de toekomst zullen benzinepompen ook de service aanbieden om batterijen voor auto’s op te laden.

13 reacties op “Eerste groene auto op Curaçao”

 1. @ Tijm. Je doelt zeker op het windmolenpark, dat Schotte zichzelf heeft toegeeigend, maar waarvoor de contracten al door de vorige regering werden ondertekend. Schotte heeft zelfs geprobeerd om van het contract af te komen en zijn eigen mensen in te brengen, maar dat is niet gelukt. Hij dacht zelfs als consultant het 10% aandelenpakket van Aqualectra te pakken, maar zag daarvan af toen daar een prijskaartje van 5,7 miljoen aan hing. Vergeet niet, dat het bedrijf EcoEnergy van hem is, maar niet zichtbaar omdat het in een BV is ondergebracht.

 2. @Rasechtewereldbewoner, het gaat om het gebaar en samenwerking met mensen die met alternatieven komen tegen milieuvervuiling, en niet of de premier ze zelf bedacht heeft. De vorige regeringen deden er niets mee maar Gerrit gaat gelukkig mee met de tijd. Hij laat zien dat alle duurzame ideeën welkom zijn, en dat is zeer goed !

 3. @ Jos. Toffe premier.
  De eerste premier die echt iets aan het milieu doet. En dit mag gerust gezegd worden.

  Ben je met enig voortschrijdend inzicht nog steeds dezelfde mening toegedaan? Zelfs zijn reisgedrag is het tegenovergestelde.

 4. @ Edward thuis de oplader in de stekker prikken en dan die weer op de auto aansluiten. Maar deze auto’s zijn alles behalve groen als het om de fabricage gaat. Minder stank en rook en lawaai hier. maar waar ze de onderdelen voor de auto maken mag het wel stinken en de natuur doodgaan maar dat intreseerd jou kennelijk niet. Nu zijn het nog maar een paar van deze auto’s als het zo doorgaat en er tientallen miljoen van deze wagen gaan rondrijden vervuilen ze meer dan de wagens van tegenwoordig.

  Wanneer kom schotte met een auto die op waterstof rijd dan heeft hij ze allemaal gehad.

  Chupa cabra heeft een goed punt. Ze regering blijft maar doen alsof hun het zijn die god bezig zijn. DIt was een prive import. en de led lamp was een project van leerling van de UNA. Met alle press die de minsters krijgen zou je nog gaan denken dat ze iets aan het doen waren.

  En maar laatst belangrijskte vraag. Wie o Wie gaat deze auto repareren als er iets stuk gaat????

 5. Ik juich alles toe wat minder stank, rook en geluid produceert op onze vaderlandse wegen, maar om elke paar dagen minimaal een half uur bij ‘de pomp’ te staan klinkt mij niet aanlokkelijk in de oren. Vooral als er een paar auto’s voor je staan. Thuis of op het werk kunnen opladen is een vereiste wil dit slagen – wat ik van harte hoop.

 6. nu maar hopen dat je niet in een wijk woont waar veel stroom onderbreking is

 7. @Jos, als dat zo was ben ik het met je eens.
  maar heb begrepen dat deze MP zelf in een of andere rode ferrari rond rijdt?
  en denk ook niet dat de regering een cent subsidie uitgegeven heeft aan deze elektriche auto

 8. goeie review van de Nissan Leaf: http://green.autoblog.com/2011/08/02/top-gear-airs-controversial-nissan-leaf-segment-responds-to-critics/

 9. ik ben erg nieuwsgierig of er ook aandacht wordt besteed zodra hij met zijn benzine slurpende rode sportauto zal rond rijden.

 10. @Jos: really now… ik denk dat die windmolens op cur wel langer stonden dan anderhalf jaar geleden. Of niet?

  Trouwens, het zou wel handiger zijn als wij eens ophielden om deze auto’s groen te noemen. De eigenaar ervan is “groen” bezig (de electriciteit hier is alles behalve groen. dus je bent toch even ver) maar de fabricage van die auto’s zelf is alles behalve. Ga maar even na hoe “groen” het maken van al die batterijen wel niet is. En het heen en weer verschepen ervan.

 11. De eigenaar van deze auto heeft de wagen uit nederland laten komen omdat de dealers op Curacao ze niet importeren. Aanschafwaarde Fl 80.000 Dan komt er nog het nodige bij voor de laadaparatuur.
  Gerrit staat weer met de dure fotograaf de indruk te wekken alsof hij er zelf de hand in heeft gehad.Wat triest toch als je jezelf op deze wijze moet proberen te verkopen.

 12. Toffe premier.
  De eerste premier die echt iets aan het milieu doet. En dit mag gerust gezegd worden.
  De anderen waren meer bezig met hun status symbool.
  Chapeau !.

 13. Zou liever een auto op zonne-energie kopen!