• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Stichting Dierenhulp heeft voor de veertiende keer een overzicht samengesteld van landen waar dierenleed voorkomt. Curaçao en de BES-eilanden zijn ook opgenomen in de lijst. “Op de eilanden zijn er veel problemen met het grootschalig afmaken van tal van dieren.”

Ook de handel in exotische dieren en het ontbreken van wet en regelgeving is een probleem. Maar vooral de naleving van de wetgeving die wel aanwezig is, blijkt afwezig te zijn volgens Dierenhulp.

Nederland
De eilanden vallen onder Categorie B van de lijst. Categorie A is de hoogste categorie: in de landen, opgenomen in deze categorie, komt dierenleed grootschalig voor. Ook Nederland is in de hoogste categorie opgenomen door onder andere de in beslagname van 6000 verwaarloosde dieren bij handelaren. Maar Nederland staat ook hoog op de lijst vanwege de beschikbaarheid van tal van rapporten over dierenwelzijn van tal van organisaties. Een land als Noord Korea ontbreekt in de lijst omdat elke vorm van openheid daar ontbreekt.

Graadmeter
Deze jaarlijkse lijst komt tot stand op basis van meldingen van dierenartsen, beschikbare rapporten, mediaberichten, dieren organisaties, toeristen en eigen waarneming. Volgens Dierenhulp vormt de lijst een graadmeter en is geen exacte weergave door het vaak ontbreken van rapporten op het gebied van dierenwelzijn in verschillende landen. Bekijk de hele lijst hier.

www.versgeperst.com