• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De rechtbank in Rotterdam heeft vandaag bepaald dat Piet W., spil in een omvangrijke cocaïnezaak, voorlopig in voorarrest blijft. Dat geldt ook voor vier medeverdachten. De raadslieden van W. en zijn veronderstelde handlangers hadden vrijlating bepleit, omdat het bewijs veel te dun zou zijn.

De rechtbank deelde echter die mening niet. Onlangs meldde de NOS dat de namen van de Surinaamse president Desi Bouterse en diens zoon Dino in het dossier worden genoemd. Advocate Inze Weski, raadsvrouw van zowel W. als van Bouterse, meent dat de verdenking tegen W. op drijfzand is gebaseerd. In het afgeluisterde gespreksfragment waarin Bouterse wordt genoemd, spreekt W. niet over drugs, in de ogen van Weski.

Desi Bouterse
Bouterse werd eind jaren ’90 in Nederland voor enkele grote cocaïnetransporten veroordeeld tot elf jaar cel. Hij verscheen nooit voor de rechter en heeft nooit voor die feiten vastgezeten. Weski wil dat zijn zaak wordt herzien.

Piet W.
In de zaak rond Piet W. zijn dertien mensen gearresteerd, van wie er nog zeven vastzitten, zegt het Openbaar Ministerie. De laatste arrestatie vond afgelopen nacht plaats op Curaçao. Het OM werkt momenteel nog aan de samenstelling van een omvangrijk dossier, waarin de veronderstelde criminele organisatie van W. in kaart wordt gebracht. Op 17 december vindt een volgende zitting plaats.

© ANP, alle rechten voorbehouden

www.versgeperst.com