• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De politie heeft gisteren bij de pinautomaat van Maduro & Curiel’s Bank (MCB) bij Zuikertuin Mall twee skimmers opgepakt. Dat bevestigt politiewoordvoerder Reginald Huggins. De twee mannen van Zuid-Amerikaanse afkomst zijn volgens Huggins op heterdaad betrapt en probeerden te ontsnappen.

De auto van de verdachten is in beslag genomen door de politie, evenals een aantal pinpassen. Volgens Huggins is er een nauwe samenwerking tussen de politie en de banken, waardoor de politie de skimmers op het oog kwam.

Maatregelen
Verschillende banken hebben maatregelen genomen tegen het skimmen. SFT Bank heeft in een persbericht haar klanten aangeraden om zo min mogelijk gebruik te maken van pinautomaten. Daarnaast is het limiet dat men kan opnemen bij de bank beperkt tot 250 gulden per dag. De Girobank heeft al aangiftes van skimming gedaan en blokkeert de pinpassen waarmee gepind is bij ‘skimming’-automaten. De MCB heeft een limiet gezet op het pinnen vanuit het buitenland, aangezien de skimming-transacties zijn gemaakt in Mexico.

Fotografe Bea Moedt zette de skimmers gisteravond op de gevoelige plaat:

6 reacties op “Twee skimmers aangehouden”

 1. Nu nog de mensen aanhouden die geen belastingen betalen!!

 2. Goed werk van de politie!

  Deze kloo@%#!!! moeten ze keihard aanpakken!
  Wij Curacaoleños werken hard voor ons geld en velen van ons hebben het echt heel krap…
  De banken maken niet duidelijk of de slachtoffers hun geld terug krijgen…ook niet of de camaras gewoonweg uit stonden…
  De banken mogen ook uitleggen waarnaar gekeken moet worden om skim-acties op de pin automaten te herkennen.

  Voor de absurde administratie & transactie kosten waarmee ze ons opzadelen mogen ze tenminste deze cortesia aan de ons volk geven.

  PLB

 3. Jammer dat alleen de politie auto te zien is en inhoudelijk geen van de Skimmers (althans niet goed). Dit moet een getipte actie anders is er nooit zoveel foto volk op de been. (zie links camera en de fotografe zelf en andere foto van derden die over het net gaan)

  Wel goed dat ze gepakt zijn en zeker goed werk van de politie.

 4. goed gedaan,

 5. Bon trabou politie! Vraag me af of onderzoek en obseservatie van de verdachten tot de arrestatie heeft geleid of dat het een lucky shot was door melding verdachte activiteit.

 6. Bea.. van huisfotograaf tot crime scene investigator.. 🙂