• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Minister Lionel Jansen van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport en tevens lid van de partij Pueblo Soberano (PS), heeft gistermiddag zijn ontslag ingediend bij premier Gerrit Schotte. Dat bevestigt PS-partijleider Helmin Wiels. Jansen heeft zijn ministerpost nog geen jaar bekleed.

Op 1 augustus vorig jaar werd Jansen beëdigd tot minister en gaf aan te willen streven naar gratis onderwijs voor elk kind op Curaçao, betere scholen en oudercommissies op scholen en sportvelden.

Stokje doorgeven
Jansen is niet de enige minister binnen de PS die is opgestapt, drie minister gingen hem voor. De eerste minister die opstapte was René Rosalia van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport. Hij werd opgevolgd door Jansen. Norman Girigorie die verantwoordelijk was voor Bestuur, Planning en Dienstverlening was de tweede opvolger die zijn ontslag indiende. Lia Willems-Martina nam zijn ministerpost over. Maar dat heeft ook niet lang mogen duren. Kort na Willems-Martina’s aantreden vroeg de PS haar om ontslag aan te vragen.

35 reacties op “Minister Jansen opgestapt”

 1. @LEF, juist daarom omdat de PAR er 16 jaar lang een zooitje heeft van gemaakt hebben zelfs 3 ministers dit niet kunnen opruimen. Gelukkig gaat natuurtalent Monk het nu doen!

 2. Waar zijn nu de schreeuwers dat het aan de PAR ligt dat er slecht onderwijs zou zijn en geen aansluiting meer??
  3 ministers in 2 jaar tijd? dat is pas goed beleid.
  wie word er wer het kind van de rekening?? juist ja de studerende kinderen

  PS maschi danki

 3. Geef in jezus naam een afgestudeerde een kans om hun talent te tonen , het duurt toch allemaal zo kort op dat stoeltje zitten en leugens en belofte beloven.
  Opgevallen is dat alleen mensen die al zakenlieden zijn in de politici terecht komen, hun zaak effe op andermans naam en pensioentje opbouwen, dat is lekker. Goed of slecht van Chavez hij doet wel wat voor de arme bevolking kijk maar op kanaal 7 politicies hij stopt niet alles in zijn zaak hij verdeeld tenminste wat voor de armen . Soms moet ik lachen, ik woon in een zogenaamde Bario Margina in de buurt van Hato al heb ik een tijdje dat woord niet meer gehoord in dat zelfde buurt woont onze
  vroegere ministra president en nog een andere die bij Fundashon kas popular zit.
  Buta man nabo hart niet eens een voetbalveldje of een buurtcentrum voor de stemmers , een paar huisjes gebouwd op fortuna riba niet te betalen f 130000 en nuwel fortuna highs de naam zeg het al en dan praten van kas di pueblo. En wie weleens kruising fortunaweg en rooseveltweg daar staat het monument van onze vorige gezaghebber P.A te rotten. Bon siman aan iedereen.

 4. En het bleef nog lang onrustig in de catacomben van de PS-bunker.

 5. Wordt deze meneer ook gescreend. zou me niets verbazen als dieze meneer ook geen belasting bgetaald.

 6. Hallooooo mister Wieler,nederland heeft in vier dagen ? hoeveel gouden plakken gewonnen,doe eens wat aan je sport been geen spuitjes graag,maar geld.wat nu word uitgegeven aan snoepreisjes naar Brasillicock

 7. Des te meer om een onderzoek te doen binnen PS. Hadden zijn voorgangers ook te kampen met integriteit en leugens (alle 4). Deel de lack van integriteit en leugens van minister Jansen met ons mee. Ik ben benieuwd.

 8. Naar ik heb begrepen was deze minster niet echt integer en laatst betrapt op liegen en valsheid in geschrifte. Denk dat hij de eer aan zichzelf wou houden.

 9. Minister Jansen is te integer voor PS? Het is goed dat hij ZELF zijn ontslag heeft ingediend. Een partij waar 4 ministers zijn opgestapt is grondig aan een onderzoek toe. Wat gebeurt er binnen de partij? Waarom kan de partij ministers niet binnenhouden.

 10. Vriendschap is illusie

  Wiels, doet het inderdaad voor het volk, hij maakt iedereen even Minister.

 11. Als YDK betreur ik het niet dat deze onkundige jojo het veld verlaat. Ieder weldenkend YDK zou deze stap moeten ondersteunen. Ik ben niet politiek getint maar vind dat de hele PS moet verdwijnen. Het is beschamend om te zien wat deze regering, met gedoogsteun van de partij waar deze man onderdeel van uitmaakte, van ons volk heeft gemaakt. Ieder zichzelf respecterend PS er(mochten die er zijn) zouden deze partij moeten verlaten. Ter overweging de vraag: Wat heeft deze partij aan positieve bijdrage geleverd sinds hun gedoogconstructie. Bij het elimineren van deze partij mogen zij wat mij betreft Godett meenemen.

 12. Niet eens in de voetbalwereld mag je zoveel wissels doen, en nog geen Helmin Wiels op een ministerspost? Oh dat gaat het ook nooit worden.

 13. Voor ge-intersseerden”, er ligt nog wel ergens een boek van Herman Wouk met de titel Don’t stop the Carnival.

 14. En is deze a.s minister wel gescreend.
  Gaat wel heel snel die wisseling v/d wachten bij PS, maar ja als men niet doet wat de ”leider” wil dan is het over en uit dus?
  Inderdaad al langer gepland deze switch? Nieuwe kandidaat was snel bekend en maar 27 !!! stemmen?

 15. Het is duidelijk dat het rommelt binnen PS

 16. @Abraham Mossel

  Je vraagt het aan mij hoe moet ik dit nu weten.
  Het is inmiddels duidelijk dat deze pret-regering precies doet waar zij zin in hebben.
  Uit het Amigoe artkel van vandaag heb ik begrepen dat Trinidad ‘zich al maanden aan het voorbereiden is’ om het stokje van Jansen over te nemen. Kortom ze blijven doorgaan met het belazeren van ons allemaal. Helmine moet zich schamen de viespeuk om al zijn vrienden aan een goed pensioen te helpen terwijl meer dan 1/4 van de bevolking in de problemen zit, i.e. zonder gas/licht en niet in staat hun rekeningen te betalen. Hij moest een kijkje nemen op Bandabou bijv. Maar dat durft die lafaard niet.

 17. effe bij de tijd blijven denkt Wielerietje, en waarom? hoe kan ik zo snel mogelijk mijn vrienden van een goeie uitkering voorzien ( heeft hij geleerd in NL) met daarbij dat er geen onderzoeken zullen volgen naar hun verleden,elke minister moet toch oderzocht worden (niet bij de dokter)dus de Hamvraag is al beantwoord door mij?.

 18. @Martina,als je minister word moet je toch al je bedrijven zogenaamd van de hand doen, en aan je vrienden of famillie over laten,is dit al geregeld bij de KvK,of hebben ze inderdaat dit alles met voorbedachten raden in elkaar gezet om hun sponser het een en ander terug te geven,ZAAK VOOR HET om? OM ! AIVD.MIVD.

 19. 27 stemmen?nu minister van onderwijs!.Wiels schaam je je niet je ogen uit je hoofd.

 20. weer bijna 1 jaar verloren aan continuiteit, pleasseeeeeeeeee, laat eens wat jonge YDK opstaan en de politiek inwillen om deze gevestigde orde aan de kant te zetten, PS, MFK, PAR, allemaal mierda, het is tijd voor nieuwe mensen

 21. Opvolger Carlos Trinidad, baas van Realco real estate.
  Het gaat natuurlijk bijzonder slecht in de real estate op het eiland+uiteraard de bouwsektor.
  Zo heeft deze vogel in ieder geval een goed inkomen, nu en wanneer ie weer moet opkrassen….

 22. Geweldig die continuiteit hier. Ook de ambtenaren zullen wel staan te juichen, weer een ander.

 23. En wie volgt? Wordt ons FARC minister Monky de volgende minister van onderwijs? Was hij toch voorstander voor gratis onderwijs, is tegenstander van alles wat op bestuur en vereniging lijkt en dat bv. de RKCS een zogenaamd verscholen “potje met geld” had? Ra ra ra. Pueblo S(b)oberano is te vergelijken met een Cirque du Animale maar op z’n krioyoyo’s.

 24. Bleek Jansen uiteindelijk toch te integer of is dit gewoon een carrousel om alee PS’sers een tijdje minister te laten zijn en zodoende ook in de wachtgeldregeling te komen en wij maar betalen.

 25. En nu inderdaad graag de rest ook. Ik hoop dat er nog meer zijn die die enorme schreeuwerds en respectlozen afvallen. Zijn er bij die statenleden niet een paar die zich doodschamen?
  Telkens als ik ze op radio/tv tekeer hoorde gaan, had ik plaatsvervangende schaamte. ik geneerde me kapot. Gelukkig is niet elke yu di Korsou zo.

 26. @tornado, Er gingen veel geruchten over corruptie en drankzucht van deze man..

 27. Net het radio interview met Wiels gehoord over o.a bovenstaande waarin hij gewoon de verbinding verbreekt omdat de heer Wiels zijn zin niet krijgt én de presentatrice meneer Wiels absoluut het vuur aan de schenen weet te leggen. Wiels begint te stotteren en dan weet je het al…hij verbreekt dus de verbinding…wat een kinderachtig gedrag van een incompetente schreeuwer.

 28. PS gaat om met een ministerpost of alsof het spelletje is! Het is geen sport waarbij je eventjes gaat wisselen.

 29. Trinidad is een aannemer uit de bouw. Nou dan weten we het wel weer: illegaliteit, fraude, diefstal etc. Past in ieder geval goed in de club.

 30. En nu de rest nog.

 31. Nog geen jaar minister geweest, niets gepresteerd en nu gebruik maken van een riante wachtgeldregeling….en zo gaan de “vrienden” van de PS om met gemeenschapsgeld.

  Walcelijk. De volgende zakkenvuller staat klaar!!!

 32. De PS is echt een partij, die wat ze willen.
  echt betrouwbaar…

 33. ja de goede gaan zelf weg die wachten niet dat het volk je weg stuurt

 34. Hmm er is een regel dat je maar maximaal 3 ministers mag verwisselen. daarna moet je uit de regering stappen.

 35. Jammer, dit was tenminste geen schreeuwer en het leek erop dat hij het beste voorhad met ons eiland. Misschien moest hij daarom weg??!