• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De kredieten voor Curaçao en Sint Maarten bij de Centrale Bank zijn het komende half jaar bevroren. De maatregel was nodig omdat er meer geïmporteerd wordt dan dat er via export aan buitenlands geld binnenkomt. Versgeperst.com vroeg voorbijgangers om hun mening over de actie.

“Ik begrijp niet dat het zover moest komen”, reageert de 32-jarige Patrick. “Ik neem aan dat zoiets al langer speelt anders maak je niet zo een beslissing. Het is een gevaarlijke ontwikkeling die me zorgen baart.”

Dom
Ook de 52-jarige George schrikt van het nieuws. “Dit is een desastreuze actie. De hele wereld investeert en gaat vooruit en Curaçao houdt dit tegen. Er moeten juist mensen gaan ondernemen om de economie weer te laten bloeien en dit wordt nu tegengehouden. Dit is ontzettend dom!”

Te makkelijk
De 45-jarige Pim is positief over de actie. “Er wordt veel teveel geleend: mensen denken niet na en sluiten leningen af die ze niet kunnen betalen. Het is veel te makkelijk op Curaçao! Ze moeten ook na die zes maanden maatregelen nemen.”

Begrijpelijk
“Geld groeit niet aan de boom”, reageert de 60-jarige Roos. “Als het op is, is het op en moet je actie ondernemen. Ik begrijp de beslissing heel goed. We moeten blij zijn dat er überhaupt een mogelijkheid is om geld te lenen dat niet van jou is. Die zes maanden wachten voor een nieuwe auto, kan best.”

10 reacties op “‘Bevriezen tegoeden desastreus ‘”

 1. @burger, hee burger, geloof jij nog steeds in de beloofde Nederlandse “gouden eieren” die destijds door de vorige regering beloofd was? Holanda geeft ons ”webu di oro”.
  Creëer jouw eigen gouden eieren net als de Curaçaoënaars die er moeite voor doen.
  Hou toch eens op met die bedelcultuur en probeer, ZELF.
  Kom op, voort!

 2. Geen paniek mensen. We zitten nog ruim boven de 3 maanden goederen import. Dit soort maatregelen moet je treffen wanneer je beneden de 2 maanden goederen import zit. Aan deze maatregel van de CBCS zit een politiek kleurtje. Tromp kan niet gewipt worden, omdat de raad van commissarissen geen meerderheid heeft. Daarvoor moet er nog een YdK benoemd worden, maar Sint Maarten stemt daar niet mee in en dus blijft Emsley lekker zitten. Vanuit het marmeren torentje is het vooral de regering pesten. We moeten ons echter afvragen of dit nu niet net evern iets te ver gaat. Er zijn echt wel betere en meer gebalanceerde maatregelen te bedenken.

 3. Het zijn de eerste stappen van NL om wanorde te creeren. En als het slecht begint te gaan, dan gaan ze zeggen kijk we hebben niks aan jullie boys dus.. hier is de onafhankelijkheid en ze gaan jullie misschien een kapitaaltje van 5 miljard euro’s als lokaas voorhouden.. en dan is het em gedaan. Precies net als in Suriname. Dus ik heb maar 1 advies aan de Curacaoenaren. Als NL met zo een smerige streek bij jullie komen, dan moeten jullie het accepteren maar eerst naar NL “emigreren”, NL boekje behouden, en dan pas terugkeren met een verblijfsvergunning in eigen land. Anders ga je er spijt van krijgen als Cur Haiti-II wordt.

 4. Doodslag voor de ondernemers!!
  Stop liever alleen consumentencredieten voor onnodige overluxe supercars / big LCD screens en alle overbodige luxe die een hoop mensen niet kunnen betalen maar alleen nodig denken te hebben om indruk te maken. Stellletje LOOSERS!
  Ook valt er een GIGABEDRAG te besparen op alle snoepreisjes en onnodige rechtzaken (ontslaan directeuren in ruil voor familiebaantjes van LOOSERS zonder capabele bagage).
  EERST bezuinigen bij regering en INNEN alle openstaande verplichtingen bij die Maffioso:
  Er zijn millioenen op te halen bij onze politici !!!!!!!!!!!!!!!!!

 5. @burger, het beste is dat Nederland de ”geldkraan” echt dichtdraait, leert men tenminste om het zelf te doen !
  Wees minder gemakzuchtig en neem zelf initiatief om wat te bereiken in plaats alsmaar te blijven zeuren over de Nederlandse ‘’geldkraan’’. Verander jou luie instelling.

  De Nederlandse belastingbetaler moet ook zwoegen om de eindjes aan elkaar te knopen.
  Ga desnoods kokada en pastechi verkopen !!!

 6. inderdaad,het begin van het EINDE,dadelijk draait nederland ook nog de geldkraan dicht ,en zijn wij helemaal de pineut,,,wordt alles weer duurder,en de belastingen weer verhoogd,is de gewone man de pineut,,criminaliteit zal toenemen,als de mensen geen geld meer hebben..en de kans bestaat ,dat er met een hoge criminaliteit,de buitenlandse investeerders,en de toeristen,dadelijk nog weg blijven..en als het geld op is ,valt er weinig te verdienen voor bedryven…hopelijk blijven de cruise schepen,nog wel komen,en dat de toeristen,nog veel blijven besteden,,anders zinken wij..jammer dat we de honderden mln euro ‘s van nederland,niet meer hebben!!

 7. Het begin van het ,,EINDE,,….en het wordt erger ………erger…. en steeds maar erger!!!!
  Tegen het systematisch bestelen van de bevolking is namelijk niet tegenop te sparen!!

 8. This is a huge move to make the economies unstable. Why would they do that? The Central bank is owned by the Royal Families and the Rothschild who want a cashless society and a new currency, therefore they need to destroy this system and bring people to their knees (hungry) to beg for a new currency. They also believe in order from chaos, so expect it. This means the dollar will collapse and war will start soon.
  Problem-reaction-solution
  http://mikephilbin.blogspot.com/2011/11/rothschild-owned-central-banks-in-all.html

 9. Hoe is het mogelijk,Hakim loopt te schreeuwen dat er meer lokale mensen moeten worden geholpen met financien om een eigen bedrijfje op te starten,en de Centrale bank wil de financien verlopig bevriezen,ben ik nou rijp voor het gekenhuis of zijn dat de zakkenvullers.ik denk dat ik maar aan de coke ga zoals zo velen die het voor het zeggen hebben teminste die indruk krijg ik al een kleine 17 maanden met deze wereld wonders ze doen allemaal of ze onze lieve heer zijn die ons wel ff komen helpen

 10. Het is hier al eerder gezegd, dat we aan dit soort straatenquetes niets hebben. In dit geval is een behoorlijke deskundigheid vereist om de vraagstelling naar behoren te beantwoorden.