• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het voorarrest van Rivelino Marcano, de belanghebbende van de ferry HSS Discovery, is met acht dagen verlengd. Dat heeft de rechter-commissaris vandaag besloten omdat dit in het belang zou zijn van het onderzoek dat is gestart naar Marcano.

 
De ferry is inmiddels in beslag genomen door deurwaarder Tiko Ramazan, in opdracht van Albamar Shipping Company. Daarnaast is er ook een tweede, lokaal, bedrijf dat beslag heeft gelegd op de boot.

Gereduceerde prijs
Gisteren en vandaag hebben bedrijven die diesel voor een gereduceerde prijs zouden hebben gekocht bij Marcano een bezoek ontvangen. Dat wil niet zeggen dat de bedrijven meteen aangerekend worden als verdachte of daadwerkelijk diesel hebben gekocht. Het is nog niet duidelijk welke bedrijven zijn bezocht.

Diesel verdwenen
Op 25 november haalde Marcano samen met zijn vriend Ewart Walle de ferry vanuit Venezuela naar Curaçao om deze vervolgens door te verkopen. Bij binnenkomst bleek dat de papieren niet in orde waren en werd er een grote controle op de boot uitgevoerd door de politie, kustwacht en douane. Er werden toen negen tanks aangetroffen gevuld met diesel. Marcano gaf aan dat de diesel voor eigen gebruik bestemd was. De douane had de tanks verzegeld en het schip onder 24-uur bewaking gesteld. Vorige week donderdag werd Marcano gearresteerd omdat diesel uit de verzegelde tanks was verdwenen.

8 reacties op “Voorarrest Marcano verlengd”

 1. @ Tjitse wat voor diesel krijg jij hier dan voor diesel op het eiland ,schone?

 2. @ Tjiste ,hallo ik hoop niet dat jij die Tjiste uit friesland bent die op een geweldige mannier via bookmakers praktijken zijn zakken gevuld heeft bij de Paardenkoersen ,omdat ik nog dan een kleine 40 ruggen van je te goed heb,oké je zal niet Tjiste zijn die ik bedoel,maar ga niet iets schoon praten wat er niet is, ik bedoel al is deze man schuldig aan fraude,waarom word er dan niks gedaan tegen ministers die een giga schuld hebben waar onder andere gemeenschapsgelden, begrijp je?.Hier word geen k.t aan gedaan en ook niet aan de grootste oplichterij via pleintjes renoveren door twee ministres?nu jij weer vriend.?.

 3. @ Abraham: ik ben het deels met je eens, vooral dat de overheid de grootste rovers zijn.
  maar hier is denk meer aan de hand
  meneer Marcano heeft al eens vastgezeten voor drugs/wapenhandel in Colombia, en ik weet ook dat de douane en OM hem al voor de hele ferry-affaire in de gaten gehouden voor niet zuivere zaken

  goedkoper diesel verkopen is prima, maar ik heb van een bedrijf die bij hem heeft gekocht begrepen dat het vieze en slechte kwaliteit diesel is!

 4. Fijne 24-uurs bewaking !

 5. Hier is meer aan de hand, zeker gezien de beslaglegging die er nu heeft plaatsgevonden.

 6. Waarom worden Jamaloodin en El hakim niet opgesloten terwijl ze heel veel geld open hadden staan?

 7. als de kleine man voordelig diesel wil kopen word er een onderzoek ingesteld waar de honden geen brood van lusten,het lijkt wel of er een staatsgreep heeft plaats gevonden,maar als er door de regering zelf gestolen en geroofd word gebeurt er totaal niets maar dan ook echt niets,tjonge jonge een beetje diesel verkocht niet eens gepikt,maar wel een heel appartemente complex bij de carracasbay illegaal laten bouwen zonder een vergunning,mag gewoon,geen probleem.

 8. Mi popchi suku! Haha