• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Kustwacht Caribisch gebied heeft de afgelopen tijd bij de Bovenwindse Eilanden gepatrouilleerd. De patrouilles vonden plaats in de wateren rond Sint Maarten, Sint Eustatius, Saba, Anguilla en St. Kitts. De nadruk lag op controle van het scheepvaartverkeer richting Sint Maarten.

Om de capaciteiten van het schip ten volle te benutten, waren liaisons van verschillende opsporingsdiensten en landen ingescheept.

Samenwerking
Naast een boarding team van de Kustwacht Caribisch gebied en medewerkers van de douane Sint Maarten, waren er voor het eerst liaisons van St. Kitts en van Anguilla aan boord. Door deze internationale samenwerking kon de Amsterdam al in een vroegtijdig stadium en slagvaardiger optreden tegen scheepvaart richting de Bovenwindse Eilanden.

Controles
In de periode is veelvuldig gepatrouilleerd met snelle rubberboten en met de Lynx boordhelikopter. In totaal zijn 39 controles op schepen uitgevoerd, uiteenlopend van plezierjachten, vissersboten, fruitbarken tot een 110.000 ton tanker. Verschillende schepen kregen waarschuwingen vanwege tekortkomingen op het gebied van veiligheid. Eén schip overtrad de visserijwetgeving nabij Anguilla. Dit schip is overgedragen aan de Anguillaanse autoriteiten, die het proces verbaal hebben opgemaakt.

1 reactie op “Kustwacht patrouilleert bij Bovenwinden”

  1. Jullie doen goed werk jongens> Maj.d,n.m.s sacher???????????????????????????