• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Premier Gerrit Schotte en minister Jacinta Constancia hebben gisteren een bord onthuld dat de renovatie van het Vredenburgplein in Marie Pampoen illustreert. Adrie Williams en Asmara Thode van Fundashon Desaroyo Maripampun en Janette Gonet van Breezes waren ook aanwezig.

Gonet heeft het plein geadopteerd. Architectenbureau MIC NV heeft de taak gekregen van de overheid om een visie te ontwikkelen voor de renovatie van openbare pleinen en parken die in slechte staat verkeren. Het uitgangspunt hierbij was een duurzame visie die voldeed aan de behoefte van de buurt.

Kapokboom
De grote Kapokboom die in het midden van het plein staat, blijft staan en fungeert als het symbool van de eenheid van de bewoners van Marie Pampoen. De lokatie van het plein met zicht op zee, inspireerde tot het gebruiken van de zee en de onderwaterwereld als thema voor de verschillende delen van het ontwerp.

Model
De faciliteiten die er komen zijn onder meer: banken, dominotafels, verlichting, sportruimte en enkele parkeerplaatsen voor auto’s. Marie Pampoen zal ook dienen als model voor de verschillende pleinen in andere wijken. De renovatie van het Vredenbergplein zal in juni af zijn en is het eerste plein dat wordt gerenoveerd. Komende maandag wordt om 16.00 uur het bord onthuld op het Wilhelminaplein in Punda.

6 reacties op “Bord renovatie Marie Pampoen onthuld”

 1. is dat waar die “beachvolleybal” veldjes zijn aangelegd van santu mula ? Nou hadden ze beter meteen betonplaten kunnen storten en een nieuwe sport introduceren “skeeler vooleybal” of iets dergelijks.

 2. Hoe heet het ook al weer??? Geef het volk brrod en spelen…..
  en verder de eigen zakken vullen.

 3. Wie gaat de afvoer “kostevergoeding” nieuwe opbouw van de zogenaamde snackwagen die al jaren dicht is en staat te verrotten betalen!!?,hier word zeker een zeer hoge vergoeding voor betaald door de belastingbetalers,de eigenaar kenende zal zich niet met een fooi laten weg sturen,ik heb al horen praten over een bedrag van meer dan 20.000,00 naf ik doe dan ook een verzoek aan de twee ministers list en bedrog om deze oprot premie bekent te maken aan de parlament.Mooie opdracht voor mvr Leeflang om hier achter te komen en openbaar te maken als deze twee het vertikken, wat er wel in zit.

 4. tuurlijk, dit ministerie bemoeit zich met zaken die niet onderhen vallen. Lang leve de afstemming tussen ministeries. Goedkope propaganda en allemaal weinig zeggend. Pure geldverspilling.

 5. Een grote klauwen vol geld weg gooierei (lees: zakkenvullen) door Shotte & Co.Het begint al met het borden plaatsen eerst naar de binnen zijde twee dagen later naar de weg zijde en dat alleen voor de foto.zinlos zeer duure flyers rond strooien in de omgeving en aan buurt bewoners die het zo te horen helemaal niet zo fijn vinden dat park voor hun deur ze zijn bang dat dit park alleen maar hangjongeren opleverd meer niet.

 6. Hopi bon dat de fundashon heeft volgehouden!! en al jaren hiervoor bezig is.