• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Ruben Rozendaal, een belangrijke getuige in het proces van de Decembermoorden, heeft vandaag gezegd dat Desi Bouterse Cyrill Daal en Soerindre Rambocus persoonlijk heeft doodgeschoten. Dat meldt de Surinaame nieuwssite Starnieuws.

“Hij was mijn boezemvriend en heeft vaker met me gesproken over de Decembermoorden. Ik was zijn vertrouweling. Bouterse kan vergeleken worden met de Godfather”, verklaart Rozendaal als getuige onder ede tijdens de zitting van de Krijgsraad.

Voorgelogen
“Ik heb lijken gezien om half zes in de ochtend op 8 december”, vertelt Rozendaal. “Hij heeft ons voorgelogen dat er een coup zou plaatsvinden en de mensen daarom opgehaald moesten worden. Ik heb hem toen geloofd, maar achteraf blijkt dit niet waar te zijn. Dit is geen militaire actie. Het zijn gewoon brute en laffe moorden geweest. De mensen zijn uit bed gehaald en naar Fort Zeelandia gebracht. Mensen zijn als beesten behandeld. Meneer Rambocus heeft ons gesteund bij de coup. Hij zou bevelhebber worden, dit is beloofd door Bouterse, maar het is nooit gebeurd. Hij is persoonlijk doodgeschoten door Bouterse”, herhaalt Rozendaal volgens Starnieuws.

Enige getuige
Rozendaal is de enige getuige die een belastende verklaring heeft afgelegd tegen Desi Bouterse. Die is nu president van Suriname, maar hij is ook de belangrijkste verdachte in het strafproces. Bouterse en achttien anderen worden verdacht van betrokkenheid bij de moord op vijftien vooraanstaande Surinamers in december 1982 in Fort Zeelandia. Daal en Rambocus behoorden tot de slachtoffers. De moordpartij vond plaats twee jaar nadat een groep van zestien militairen onder leiding van Bouterse de macht in Suriname had overgenomen via een militaire coup.

4 reacties op “‘Bouterse schoot Daal en Rambocus dood’”

 1. Dat mensen nog steeds niet weten dat H.Valk D.Bouterse het gezicht maakten van zijn opdrachten die hij kreeg vanuit het Koningshuis in NL.

  http://www.geschiedenis24.nl/andere-tijden/afleveringen/2008-2009/Bouterse-aan-de-macht.html

  Bekijk de link, want dit vertellen ze je niet in een nieuwsuitzending! En dan willen ze hun eigen leerling berechten voor hun daden? Vraag je zelf af wie hier de boosdoeners.

 2. Chupacabra,
  Waar blijven dan de Curacaoenaars met ballen???

  Xandera,
  De misdaden van Bouterse zijn ontsprongen uit hebzucht en machtwellust !!

 3. lekker zo een president, nog erger dan hier….
  wij hebben allen nog maar met oplichters te maken, voor zover wij weten???

 4. Eindelijk, eindelijk een Surinamer met ballen !! Sorry dat ik het zo zeg maar teveel mensen hebben dit maar laten gaan, teveel mensen zijn al heel lang bang.