• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Amnesty International roept het parlement van Suriname op niet in te stemmen met een amnestie- wet voor de verdachten van de Decembermoorden. Volgens Javier Zuñiga van Amnesty International is dit een schandelijke poging van president Desi Bouterse om te ontsnappen aan een onderzoek.

Het parlement van Suriname neemt later vandaag de voorgestelde amnestiewet voor de Decembermoorden in behandeling. Het is nog niet bekend wanneer de parlementsleden over het wetsvoorstel stemmen.

Hoofdverdachte
Als de wet wordt aangenomen, zal het lopende strafproces over de Decembermoorden worden stopgezet. Bouterse is hoofdverdachte in dat proces. Hij was in de tijd van de moorden legerleider.

Onmogelijk
Volgens de mensenrechtenorganisatie is de wet in strijd met het internationaal recht. Amnestie kan niet worden verleend aan degenen die verantwoordelijk zijn voor grove schendingen van de mensenrechten inclusief buitengerechtelijke executies, aldus Amnesty International.

© ANP, alle rechten voorbehouden

2 reacties op “Amnesty: afwijzing amnestiewet Suriname”

 1. Hier zal deze regering ook wel mee komen.. Amnesty voor alle zaken die de regering heeft gedaan..

 2. Wie was er aan de macht tijdens de moorden? Wie nu??? Tel maar uit wat er aan de hand is. Voor de uitspraak al praten over een amnestiewet = Shuld bekennen.
  Wie niets te vrezen heeft hoeft geen amnestie.

  15 moorden wil men wegpoetsen, alsof het nooit heeft plaatsgevonden, als Suriname dit toelaat dan zijn ze volkomen ongeloofwaardig geworden.