• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Nederlandse veiligheidsdiensten onderzoeken of aan de Veiligheidsdienst Curaçao (VDC) verstrekte informatie is doorgegeven aan de geheime dienst van Colombia. Dit zou volgens een netwerkmedewerker van de veiligheidsdienst gebeurd zijn op verzoek van premier Gerrit Schotte.

In een antwoord van minister Liesbeth Spies (Koninkrijksrelaties) aan Kamerleden Ronald van Raak (SP) en Eric Lucassen (PVV) schrijft ze dat de Algemene en de Militaire Inlichtingen en Veiligheidsdienst (AIVD en MIVD) op de zaak zitten.

Toedracht
“Zoals gebruikelijk is tussen inlichtingen- en veiligheidsdiensten, informeren de AIVD en de MIVD bij de VDC naar de toedracht van de zaak. Mochten er gegevens van de VDC aan derden zijn verstrekt, dan is op dit moment niet uit te sluiten dat dit zich ook uitstrekt over informatie die afkomstig is van Nederlandse inlichtingen- en veiligheidsdiensten”, zo schrijft de minister volgens Amigoe.

Motie
“Ik wacht verder onderzoek vooralsnog af en ga ervan uit dat de regering van Curaçao in een voorkomend geval de geëigende maatregelen zal nemen”, antwoordt Spies. Van Raak is niet tevreden met de antwoorden van Spies. “Ze zegt dat er mogelijk informatie gelekt is, maar dan moet dat wel gevolgen hebben. Op deze manier kunnen wij niet met Curaçao samenwerken.” Van Raak wil dat Spies werk maakt van de motie die hij vorig jaar indiende. In de motie wordt een Nederlands onderzoek gevraagd naar het lekken van financiële gegevens van ministers en de VDC.

12 reacties op “AIVD heeft oogje op VDC”

 1. @M. Isenia

  Ook Helmine W was al rijdend in de dienstauto van Jasjes gesignaleerd.

 2. Ze laten ons dus niet helemaal verrekken.

 3. @Abraham, Er is een verschil tussen leugens en lekken.. Blijkbaar was het lekken nodig omdat men niet voor zijn eigen leugens wil uitkomen.

 4. De BEERPUT word geopend,nu zal ook naar boven komen drijven wie het eerst heeft gelekt in het eerste lek, Edsel Gumbs cq PAR of de politieke partijen MFK.PS.MAN. dit lek heeft uiteindelijk gezorgt voor de daarna opeenvolgende Leugens/bedrog etc.

 5. Kijken ze ook mee met ‘Benno’. Wie weet gaat hij naar onbekende tokos waar hij Colombiaanse mensen ontmoet of andere buitenlui en heeft hij een geheim leven en heeft hij ff snel geld nodig.. of ze wachten hem op bij zijn huis en daarna moet hij de kopie geven aan deze mensen..

 6. En zo blunderen we van de ene openbaring naar de andere, en zo gaan we van het ene schandaal naar het volgende, en zo worden we straks niet meer vertrouwd, door degene die we zo hard nodig hebben, oplopende betaliingstekorten??
  Hoe zou het toch komen dat er niet zoveel mensen belangstelling tonen voor zakelijk Curacao?

 7. @Henkie, Sorry maar we kunnen deze regering niet meer op hun woord geloven. Volgens Schotte is er olie bij Curacao en heeft de PAR contracten getekend..We wachten nog op bewijs. De screening was zgn goed gegaan en er was niets gevonden..

  Of neem Constancia die haar broer in haar dienstauto liet rijden die er een ongeluk mee veroorzaakte. Deze mevrouw heeft staan schreeuwen dat iedereen en de media leugenaars waren… en daarna gewoon toegeven…

 8. blijkbaar zit er toch een kern van waarheid in voor wat betreft het lekken van de gegevens.
  Nu kan de MP wel zeggen het is niet waar, maar gezien zijn verleden van fraude, oplichting en weet ik wat al nog niet meer. Dan kom je niet zo geloofwaardig over.
  Nu mag ik niet gelijk een voororrdeel hebben over de MP , misschien is het wel zo dat hij er niks vanaf weet. Dat kan ook wel kloppen want hij is ook nooit op ons eiland. Gerrit moet misschien beter op zijn kippen gaan passen.

 9. Zoals ik al de hele tijd aan heb gegeven… NL doet alleen iets (of juist niet) wanneer het hen het beste uitkomt….. Nu is er een gevaar in belangen door mogelijk lekkende informatie (wat NL als land kan schaden) en dan komen ze in actie….. Ze doen dit echt niet door het ontstaan van pressiegroepen of burgersinitiatieven of zo….

  NL heeft op dit moment grotere belangen met de zittende regering van Curacao en zullen daarom niets ondernemen. In het geval van de VDC en AIVD, dat is iets boven de politiek en evt aanpak daarvan zal de situatie van Schotte en Co niet veranderen….

 10. ja Ali Baba en zijn 40 rovers hebben nu echt de boel verspest in Nederland.
  wat zei Minister Monk ook al weer , hij die inlichtingen geeft aan iemand anders die zijn Land verraders, Hmm, de regering is verantwoordelijk voorde de diensten dus die moeten nu hun conclusie trekken.
  bay the way,in deze wereld gaat niks voor niks, wat hebben de Colombianen gegeven aan ons land of persoon. Enne Benno, zal toch niet de geest van Prins Bernard zijn en zowel die had de naam als Bernard steekzak, omdat hij niet zorgvuldig zijn vrinden uitzocht en liet doorschemeren dat hij gevoelig was voor geld en vrouwen . Hmmm nu ik er zo over nadenk, het zal toch niet zo zijn dat Prins Bernard in 1973 op het eiland is geweest.

  Die Gerrit S lijkt veel kunsten te vertonen die de Prins ook had,enne we weten allemaal dat er nogal wat kinderen van de Prins rondlopen hier op de wereld.

 11. Even een goed gesprek met de medewerker van de VDC houden en dat weet je het.
  Die Schotte is gewoon een crimineel!!

 12. Goed zo. Het wordt hoog tijd om de onderste steen boven water te halen in deze kwestie. Het zou fijn zijn om te weten of boefje Gerrit hier tussen zit.