• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Centrale Bank heeft onlangs een brief gestuurd naar financiële instellingen van Curaçao waarin het een restrictie van lokale kredietverleningen aankondigt. Hiermee wil de bank het tekort op de betalingsbalans afremmen.Voor PAR reden genoeg om een Statenvergadering  aan te vragen.

Deze restricties gelden voor zowel inwoners als ondernemers en zal zes maanden geldig zijn. “In onze samenleving is een discussie gestart over zowel de interpretatie van deze maatregel als over de effecten ervan op onze economie.”Daarom willen we zo snel mogelijk een Statenvergadering over deze zaak”, aldus de PAR.

Vergadering
Statenvoorzitter Ivar Asjes heeft snel gereageerd op de brief van de grootste oppositiepartij PAR. Morgenochtend om 09.00 uur is er een Statenvergadering over de restricties van kredieten aangekondigd door de Centrale Bank en de effecten op onze samenleving. De Centrale Bank zal ook een presentatie houden tijdens de vergadering.

2 reacties op “Statenvergadering restricties kredieten”

 1. door het wanbeleid van de regering, is er nu een miljard verdwenen in de vorm van kapitaalvlucht. De onzin dat we meer importeren dan exporteren is natuurlijk niet waar.
  Ons land heeft nog nooit wat geëxporteerd, behalve dan de Amstel, Blue Curaçao en Coke ook nog wat lokale producten.
  Nee de elite is hun geld veilig aan het stellen in dollars en euro omdat we een regering hebben die er voor zorgen dat onze gulden niks meer waard is. Neem nu die loterijbaas die geld hier verdient en het geld sluist naar het buitenland van die 1 miljard neemt hij al 1/10 deel voor zijn rekening.
  Ook in de casino’s is het nog nooit zo druk geweest met omwisselen van guldens na dollars. we krijgen straks een waardeloze gulden net zoals in Venezuela.
  Hij die straks buitenlands geld heeft kan dan heel makkelijk hier alles opkopen.

 2. Een hoop bouwprojecten en bedrijfsplannen kunnen nu weer de ijskast in !
  En ik neem aan dat we binnenkort ook bij de snek bordjes gaan zien met: ‘bon di 10 luna’.