• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De ex-manager van de Federal Aviation Administration (FAA), Javier Rodriguez, heeft de burgerluchthaven van Curaçao bezocht. Rodriguez, die nu werkzaam is bij de Aviation Multinational LLC, kwam met zijn ervaring Curaçao helpen om luchthaven Hato weer op de eerste categorie te krijgen.

Toen Rodriguez nog bij de FAA werkzaam was heeft hij ook andere landen geholpen. Eén van de landen die hij ondere andere uit categorie twee heeft laten komen is Panama. Tijdens het bezoek aan ons eiland heeft de ex-manager via trainingen, waarbij een certificaat gehaald kon worden, technische instructies verstrekt in de verschillende divisies van operatie van vluchten en de zogenaamde ‘airworthiness.

Inventaristie
Naast het bezoek van Rodriguez is er ook een inventarisatie gedaan van de vereisten waaraan voldaan moet worden, óm Curaçao weer terug te laten komen op categorie één. Pas wanneer aan al deze elementen wordt voldaan, kan Curaçao zeker zijn dat het erin zal slagen om categorie één te halen. Dan zal de FAA worden benaderd voor een zogenaamde technical review, een soort examen voor de autoriteit van de luchtvaart van Curaçao, om te controleren of inderdaad aan alle kritieke elementen wordt voldaan. Vervolgens kan de FAA een nieuwe audit inlassen.

Wetswijzigingen
Op dit moment werkt de luchthaven aan wetswijzigingen die doorgevoerd moeten worden en rekening houden met de vereisten van de International Civil Aviation Organization (ICAO) eveneens draaiboeken die aanwezig moeten zijn. Paralel aan dit traject, zal ook worden gewerkt aan nieuwe applicaties. Op dit moment ligt er een voorstel en juridisch advies bij de Sectie Wetgeving van Juridische Zaken. Daarnaast wordt gewerkt aan de verhoging van het aantal ingangen in het kader van kwaliteitsbewaking en hoe te voldoen aan internationale normen. Een verzoek om meer ingangen te creëren ligt momenteel bij de Raad van Advies en zal binnenkort worden ingediend bij de Raad van Ministers.

6 reacties op “Hulp voor luchthaven Hato”

 1. Churandi,
  En dit wordt binnenkort Palapa Curaçao. Project van een Curaçaoënaar !
  Zelf P R O B E R E N is de moeite waard!

  Het is niet, nos mes no por, nos ta GEMAKZUCHTIG !!!

  http://www.curacaobrokerage.com/nl/curacao-projecten-palapa-curacao.php

 2. Tja als je bepaalde mensen door zal laten zonder te controleren terwijl ze enorme schulden hebben of in het verleden al in aanraking zijn geweest met justitie dan zal dit niet goed zijn voor je rating..

 3. Churandi, niet omdat jij niks kan moet je denken dat anderen ook niks kunnen zoals jij.
  De Nederlandse belastingbetaler wil jou niet tot in het graf blijven voeden.
  Zelfredzaamheid en zelf initiatief nemen zal ons land vooruit helpen.

  Zie onderstaande link.

  Een Curaçaoënaar naar is eigenaar van Palapa St. Maarten.
  En binnenkort krijgt Curaçao ook haar eigen Palapa.

  http://www.palapamarinasxm.com/

  Leer ook op eigen benen staan in plaats van altijd maar te roepen van “we kunnen het niet zelf doen”. Heb je nog nooit gehoord van zelf, P R O B E R E N ?

 4. @ Churandi last van mindewaardiheidscomplex en zelfonderschatting?
  Kennis zit in het hoofd en niet in jouw huid.

  Houd toch op met het eten van pap je hebt tanden om zelf te kauwen.

 5. Wat leuk mr Rodriquez is weer naar Curacao gekomen voor de airport hoera wereld nieuws tot aan de grens(?) van Curacao.

  Echter (mijn geheugen is beperkt in deze) heeft de CAH hier geen deel aan om de uitvoering van de regels na te volgen? van b.v ICAO of IATA (als deze er iets mee doet) er wordt wel afgezet naar de regering maar CAH waar ligt die in dit verhaal. Schiphol (als voorbeeld) volgt toch ook de regels van de nederlandse overheid. Wat als de regels nu goed zijn en de uit voering (CAH) te wensen overlaat?

  Daar hoor je natuurlijk niemand over………

 6. Nos mes por????? Laat me niet lachen.