• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – MFK-leider Gerrit Schotte vindt het belachelijk dat gisterochtend een vergadering werd gehouden in de Staten met als agendapunt zijn gedrag in het buitenland. Volgens de ex-premier was de vergadering bedoeld om zijn paspoort af te pakken waardoor hij minder zou kunnen reizen.

Statenvoorzitter Mike Franco zei dat dit een gevoelig punt is en dat dit onderwerp tijdens de seniorenconvent moet worden besproken. Schotte gaf vervolgens aan niet aanwezig te zijn bij dit overleg als zijn reizen worden besproken.

Extra agendapunt
Vervolgens hadden de coalitiepartijen een extra agendapunt toegevoegd aan de vergadering. Dit betrof een gesprek met demissionair minister-president Daniel Hodge gaande rapporten over een onderzoek naar olie in Curaçaose wateren. Hodge zei dat hij hier niet op voorbereid was. In de ogen van Schotte was dit uitermate belachelijk waarna de gehele fractie van de MFK de Staten verliet.

Onderzoek
Vorige maand gaf PAR-Statenlid Omayra Leeflang via haar Facebookpagina aan dat Schotte zich in het buitenland voordoet als premier van Curaçao. Leeflang doelde op de aanwezigheid van de MFK-leider bij de begrafenis van Hugo Chávez in Venezuela. Schotte zou dit ook hebben gedaan toen hij aanwezig was bij een wedstrijd van het Nederlands honkbalteam in San Francisco. Begin deze maand zei Hodge dat uit onderzoek is gebleken dat Schotte zich in San Francisco niet heeft uitgegeven als minister-president.  Volgens Hodge blijkt uit een ‘klein onderzoekje’ bij Buitenlandse Zaken in Den Haag en het Consulaat-Generaal in San Francisco dat niemand beschikt over informatie dat Schotte zich heeft uitgegeven als minister-president.

Foto: Ramsay Soemanta

25 reacties op “Schotte: ze willen mijn paspoort afpakken”

 1. Schotte niet alleen jou Paspoort inleveren maar ook al dat geld dat van nos pais gejat hebt sluiten die Ladron!!!

 2. Schotte bo no tin konsenchi, bo ta asina buta ku bo ta wak ketu pa bo so.
  Bo mester di e paspoort pa bo por bai kaminda bo tin e plakanan skonde
  Kaminda bo tin tur kos di luho
  Sodo, rosea , y awa di wowo di hende no ta kos di gosa riba di e.
  Ata yu ku tin ku pasa hamber pa bo motibo pio
  Si bo ta kere ku bo ta bai shelu, no mester di paspoort, entrege.
  Mester hibabo pariba anto tira e jabi na laman, anto pa bo keda echt rustig, tira e paspoort tambe huntu ku e jabi. Representa wangala awor, kome e ladron di mas grandi

 3. Henk & Ingrid, jullie sturen hem dan toch wel met dat houten bootje naar Haïti, hoop ik ?

 4. Ja, het zou een zegen voor het eiland zijn als het lopende strafblad Schotte samen met die aan obesitas lijdende privefotograaf Soemanta en troetelpoedel annex sprekend mantelpak Stella van Rijn vanavond nog het eiland verlieten.

  En niet met DAE, want dan is de kans groot dat ze niet kunnen vertrekken,

 5. Ze moeten dit omhooggevallen straatschoffie nog veel meer afpakken dan alleen maar z’n paspoort. Waarom zit hij nog steeds niet in de bak trouwens?

 6. @ Makayu. Zijn troetelpoedel heeft zichzelf als MFK-lid toch op de transferlijst geplaatst, want er moet easy money op de plank komen, en kon voor een zacht prijsje zonder gouden handdruk aan Hodge van de hand worden gedaan. Hodge is alleenstaand en mormoon Schotte heeft er genoeg.

 7. @Wimpiri, Schotte was als lid van Haiti op de begravenis van Chavez. Ik stel voor dat hem naar Haiti sturen en dan mag hij daar in weelde wonen! We zullen soemanta ook meesturen om fotos van hem te maken

 8. Geef Gerritje maar een stapeltje monopoly bankbiljetten en een fake-paspoort en zet hem op een gesloten inrichting (met fotograaf en troetelpoedel) in Bon Futuro.
  Dit ongeleide projectiel moet direct uit het politieke en sociale circuit worden gehaald anders brengt hij ons land nog meer imagoschade toe.

 9. Pedro, aan welk land hebben wij zo’n hekel dat wij hun Gerrit Schotte in de maag willen splitsen ? Alhoewel ?
  Je zou het ook kunnen vergelijken met; als je echt een hekel aan iemand hebt moet je hem een houten boot cadeau geven.

 10. ls,

  Het paspoort is rijkseigendom, dus er is niks van de Hr Schotte.
  Daarom kan het rijk dus ook het paspoort afpakken, net zo goed dat ze je het nederland schap af kunnen pakken als je iets verkeerd heb gedaan.

 11. Drama Queen….

  Dat hij dit land naar de afgrond heeft gebracht, dat is voor hem geen probleem.
  Dat hij met maffia geld stemmen heeft weten te winnen/kopen is voor hem geen probleem.
  Dat hij met drank op en 100km per uur een dame dood heeft gereden, dat is voor meneer geen enkel probleem.
  Maar dat hij zich niet meer PM kan noemen dat is voor deze hoogmoedswaanzinnige een groot struikelblok.
  Dit heerschap hoort in de gevangenis thuis niet in het parlement.

 12. Nu hij niet meer op onze kosten kan reizen reist meneer al heel wat minder met prive fotograaf!

 13. Ruud Lubbers zat vandaag ook namens Nederland bij de begrafenis van Tatcher. Je kunt dus ook overdrijven. Zeker als hij zelf de reis bekostigd

 14. @positvo, Iemand met de aanklachten van Schotte zou nu allang in de gevangenis zitten.. echter er gebeurt niets..

  Kunnen wij als burgers niet eisen dat het OM haar werk gaat doen?

 15. Wat een vertoning. Wordt hij er zelf niet moe van?

 16. Ik begrijp niet waar deze beroepsoplichter zich druk om maakt, voor zijn ‘Bon Futuro’ heeft hij helemaal geen paspoort nodig!!

 17. Nog één keer Gerrit de Raaf heeft medewerkers die meester zijn in vervalsingen.Duidelijk te zien aan het getoonde paspoort op zijn facebook en in het Antilliaans Dagblad.Deze bestaan uit drie stuks kopy bovenste blanco met duidelijk paspoort nummer 2x met het opschrift dat het geldig is voor alle landen, rechts onder twee maal stempel in/uit datum paspoort nummer niet te lezen!? links onder paspoort gegevens en sinds wanneer is Gerrit de Raaf gegroeid tot een lengte van 175,ik zou zeggen innemen dat politiek paspoort of ongeldig verklaren ben je van al dat gezeur af er is wel meer te doen op dit eiland voor onze pluche zitters,kom op voor het volk en regel de zaken naar behoren en hier bedoel ik niet mee jullie zakken.

 18. Kennelijk vraagt niemand zich af wat een eenvoudig parlementarier met een diplomatiek paspoort aan moet. Als hij er al een had tijdens zijn premierschap, had dat al lang ingetrokken moeten worden. En dat geldt ook voor alle andere ex-ministers.
  Wiels maakte destijds in Nederland groot misbaar , dat hij als parlementariër aan een 100% controle werd onderwerpen. Zijn parlementschap stond toen ook niet in zijn paspoort, laat staan dat hij een diplomatiek paspoort zou hebben. Vloeken in de kerk.

 19. OH nu ineens is olie niet meer belangrijk? Er was toch heel veel olie bij curacao dat de PAR met Nederland wilde inpikken en dat is nu ineens niet meer belangrijk..

  Ik krijg het idee nu dat de MFK wel zeker weet dat er olie is en dat zij dat voor zichzelf willen houden.

 20. Schotte heeft geen enkel diploma, dus gun hem zijn diploma – tiek paspoort.

  Status is immers alles voor onze nationale payaso.

 21. Dat paspoort hadden ze al lang af moeten pakken zodat hij Curacao niet meer af kan en zich kan verantwoorden voor zijn criminele daden.

 22. Zijn diplomatieke paspoort kan hij wel inleveren, lijkt me.

 23. Nee, niet afpakken aub. Dan kan ie het eiland niet meer af en hoe vaker hij weg is hoe beter voor het eiland.

 24. Geef Schotte een paspoort waarmee hij het hele jaar door in het buitenland mag en moet verblijven.
  Que alivio!

 25. Onze Gerrit dramatiseert als zou zijn Nederlands paspoort afgepakt kunnen worden. Echter het is niet aan de parlementariers om over een andere parlementarier te oordelen. Hun taak is om de regering te controleren en daar hebben ze hun handen vol aan. Er zal dus een andere manier gevonden moeten worden om Schotte aan te pakken.