• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Verschillende bedrijven hebben diesel gekocht die afkomstig was van ferry HSS Discovery. Ze kochten dit voor een goede prijs. Eén van de belang- hebbenden, Rivelino Marcano, werd opgepakt, omdat hij eerder verklaarde dat de diesel voor eigen gebruik was, maar er toch diesel was verdwenen.

Tijdens een controle eind november op de ferry werden er in negen compartementen in totaal 350.000 liter aan diesel gevonden. Marcano, die met een vriend het schip vanuit Venezuela naar Curaçao had gehaald, claimde de diesel voor eigen gebruik te hebben. De douane heeft de vaten toen verzegeld. Bij een controle bleek vorige week dat de zegels van de vaten kapot waren en er diesel verdwenen was. Marcano is toen gearresteerd en de douane is een onderzoek gestart. Het overgrote gedeelte van de diesel was verdwenen uit de ferry.

Geen invoerrechten
De bedrijven schijnen de olie voor een gereduceerde prijs te hebben gekocht. Aangezien de bedrijven geen invoerrechten hoefden te betalen en waarschijnlijk dus op de hoogte waren van de illegale verkoop, is de douane een onderzoek gestart naar deze bedrijven.

Inval
Volgens Vigilante heeft de douane inmiddels al een inval gedaan bij een bedrijf dat ervan wordt verdacht de diesel te hebben gekocht. Het zou gaan om Elux in Heintje Kool. Op het terrein van het bedrijf staan veel vrachtwagens die op diesel rijden. Ook meldt de krant dat Marcano heeft getracht de diesel te verkopen bij pompstations, maar deze de boel niet vertrouwden.

Surveillance
Marcano blijft voorlopig nog vastzitten tijdens het onderzoek. Volgens persvoorlichter van de douane Richinel Martijn staat de ferry 24 uur onder surveillance.

9 reacties op “Goedkoop diesel gekocht van ferry”

 1. Goedkoop diesel gekocht,er word direct een onderzoek ingestel en personen worden opgepakt.Ik zou al vast een commissie instellen die gaat onderzoeken hoe het geld word/is besteed (lees: verdeeld)aan de realisatie van het Vredenburgplein(Margrietplein).??????????$$$$$$$$$$$$$$$$$$$ zakkenvullen voor de aannemers ! en opdrachtgevers.

 2. Ja ja de kleintjes mogen niet geniten He.
  De Ministers mogen wel allerlei schulden hebben bij de staat en dubieuze geldtransacties door de vingers kijken. Pleit er dan voor dat Venezuela ons goedkoper de aardolie levert.
  Bij ons kost het toch 10 keer duurder dan daar?
  We hebben een debiele regering die aleen maar aan zichzelf denkt.

 3. Rivelino Marcano……klinkt heel Italiano….
  Onze lieve gerrit……foute mafia magnet….
  He dat rijmt. Toeval?
  350.000 liter hoe ga je dat langs de douane loodsen?
  Moet je wel wat macht hebben. Als je premier bent heb je die macht gelukkig wel.
  Nog een rijmpje?
  Schotte……..Vandis boycotte!!!

 4. gek, waar tank jij diesel voor 1.20 per liter? Gisteren m’n tank volgegooid (ruim 50 liter) voor bijna 2.00 gulden per liter.

 5. Dat verhaal van die 24 uur onder survellance dat zou vanaf het begin al zijn geweest, en toch die diesel verkocht??

 6. @Zorro.. VanderDijs is safe.. G Schotto gaat met dochter van vanderdijs dus dat word wel geregeld lol

 7. 350.000 liter diesel maal 1.20 guildens per liter zoals bij benzine station is 420.000 guildens.. dat is heeel ver van 1.2 miljoen.

  just saying….. blijft wel een lekker zak geldje 🙂

 8. Dit gaan we wel onderzoeken. De zaken van de ministers, die veelvouden hiervan bedragen niet…. tjonge…wat dapper van onze overheid.

 9. Ja ja, dat dachten de bollebozen onder ons al. Nu nog die vanderDijs.