• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Bureau Ziektekosten Verzekering (BZV) kreeg gisteren bezoek van minister Jacinta Constancia (Gezondheid). Constancia wijdde een nieuw automatiseringssysteem voor klantenregistratie in. “Het kan niet dat BZV in 2012 nog werkt met een antiek registratiesysteem”, aldus de minister.

“Vroeger verwerkte BZV alle informatie op correcte wijze, maar het handmatige systeem is niet efficiënt”, laat Constancia weten. BZV kreeg het advies de informatie over te zetten in een nieuw digitaal programma dat efficiënter werkt. “Dit is ook zeker nodig gezien de hoeveelheid informatie en om fouten tijdens het registreren te voorkomen.”

Nauwkeuriger
Volgens de minister kunnen aanvragen sneller worden behandeld en kan er nauwkeuriger worden gewerkt. Constancia geeft aan dat de automatisering er, in het geval van de verzekeraar, niet voor zorgt dat er arbeidsplaatsen verloren gaan.

6 reacties op “BZV wordt geautomatiseerd”

 1. De PP-kaart werd recent nog (vorig jaar?) vervangen door een kaart met foto van de verzekerde.

 2. Ik vermoed dat een ieder nog met een kladblok alle handelingen bijhoudt, want automatisering is een te grote stap voor menig werknemer hier op dit eiland.

 3. Mevr Constancia staat nu alweer te doen alsof zij dit geregeld heeft, hetgeen dus niet waar is, de opzet hiervan is al behoorlijk oud.

 4. Volgens mij had de BZV dit al 10 jaar geleden. Sherwin Nishia was de projectleider..

 5. Automatisering op Curacao? Succes, zou ik zo zeggen. Het is nodig tijd om dit doen, maar…

  Iets zegt mij dat dit heeeelemaal niks wordt !!

 6. Zo lang er in de regering nog ministers een functie hebben met een mavo3 en lbo ,kan je wijn/ig verwachten.een loket medewerker heeft meer verstand,dan die twee bij elkaar.