• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Minister Nasser el Hakim (Economische Ontwikkeling) heeft gisteren vergaderd met ambassadeur Arline González Costa van Panama. Tijdens de vergadering zijn er concrete afspraken gemaakt voor onderhandelingen voor een mogelijke deelname van Curaçao in de maritieme verbinding.

Het gaat om de verbinding tussen Colon en Cartagena die met name moet gaan dienen voor het importeren van groenten en fruit uit Latijns-Amerika. Met de toevoeging van Curaçao kan een handelsdriehoek worden gerealiseerd.

Logistieke driehoek
“De logistieke driehoek zal bijdragen aan de reductie van de kosten van levensonderhoud in Curaçao”, vindt Hakim. “Deze verbinding zal gunstig zijn voor Curaçao op het gebied van toerisme maar nog belangrijker voor de import van groenten en fruit tegen een veel lagere prijs. Bovendien zullen wij hiermee de vrije zones tussen Curaçao en Panama met elkaar verbinden.”

Samenwerkingsverbanden
Hakim gaf tevens aan de economische en handels samenwerkingsverbanden tussen Curaçao en Panama uit te breiden. “Het proces zullen wij binnenkort, na het ondertekenen van de Memorandum of Understanding, initiëren. Dit akkoord zal onder meer logistieke aspecten, bescherming van buitenlandse investeringen omvatten.”

Redelijke prijzen
Tot slot heeft Hakim de ambassadeur uitgenodigd voor de internationale logistieke beurs die Curaçao in mei organiseert in samenwerking met ECLAC, CCAA, UNCTAD en de WereldBank. Panama is uitgenodigd als één van de hoofdsprekers voor deze logistieke beurs. “Ons ministerie van Economische Ontwikkeling werkt hard aan het realiseren van concrete logistieke routes die gunstig zijn voor onze bevolking en die zullen leiden tot redelijke prijzen voor tickets naar Latijns-Amerikaanse landen of import van basis voedingsmiddelen tegen lagere tarieven”, aldus Hakim.

8 reacties op “Handelsdriehoek met Latijns-Amerika”

 1. Zal je onderhand niet ziek worden van deze minister de graaier,gelof mij maar dat elk buitenlands reisje hem geen wind eieren legt?

 2. Hakim, als het voor ondernemingen winstgevend was om met Curacao te handelen, waarom moeten ze daarbij geholpen worden? Als het niet winstgevend is, wie gaat de subsidie geven (en hoeveel, hoelang, aan wie?)

 3. @Ottie, nee wij sturen ons overschot aan geiten, grootgebracht en vetgemest met cementzakken en al het andere eetbare afval wat in de mondi gedumpt wordt.
  Lekker mals, niet stinkend geitenvlees, weet zeker dat die Panamezen ons dat nooit zullen vergeven.

 4. @Ben, er werd eens een statenlid (witte Nederlander) de statenzaal uit gehoond omdat hij het een goed idee vond (mind you, 50 jaar geleden) die voorstelde een algemeen damonderhoud systeem te introduceren en dat zou ten goede van de tuinbouw kunnen komen. De algemene tendens van dat uit honen was ; tuinbouw ta trabau pa katibu, einde discussie, zijn er inmiddels wel katibu’s beschikbaar ?

 5. Wij gaan Gerrit naar Panama en Costarica sturen, wist je dat nog niet?? Gerrit is export product nummer uno. Jammer dat ze hem iedere keer ook weer terugsturen.

 6. En wat gaan wij dan sturen naar Panama en Costa Rica??

  Cactussen?

 7. Leuk hoor al dat vergader en overleg maar wanneer word het nu echt goedkoper???
  weet nog dat de Par-motie werd weggehoond want de regering had haar eigen maatregelingen
  maar ondanks invoervrij van enkele producten is gewoon alles duurder geworden.

 8. Tsss. Leer onze mensen om zelf hun voedsel te verbouwen en gebruik vruchtbare gronden alleen voor land en tuinbouw.
  Hoe weet men nu of men te maken heeft met vruchtbare gronden? Aan de donkere kleur van de bodem. Als er daar in de buurt dammen en zijn of rooien is het nog beter.