• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Aan het doorspelen van belastende informatie lijkt nog geen einde te komen. Ook vandaag rolde een mail met zorgelijk documenten de mailbox van Versgeperst.com binnen. Dit keer gaat het om vonnissen uitgesproken tegen premier Gerrit Schotte.

Het betreft een vonnis in verband met gebruik van een creditcard in 1997-1999. De creditcard stond op naam van R. Bos met als co-applicant Schotte. Volgens het vonnis had Schotte geen bevoegdheid de creditcardlimiet te verhogen en heeft hij dit toch gedaan. Hij had daarbij ook een schuld opgebouwd van 23.655 gulden (13 mei ’98). De rechtbank achtte Schotte schuldig en veroordeelde hem tot een betaling van de hoofdsom, rente en 15 procent rente per jaar vanaf 1999.

Charge backs
De tweede zaak is aangespannen tegen het bedrijf van Schotte en Nathaly Schotte-Salas, Bad Boyz Toys. Het bedrijf is aangeklaagd in verband met ‘charge backs’. Charge backs zijn  bedragen die terug worden gevorderd door een creditcardbedrijf, omdat er een bedrag is afgeschreven door een bedrijf zonder handtekening of met vervalste handtekening.

Bedrag
Het vonnis, verschenen in 2004, veroordeelt N&G Import&Export NV ‘Bad Boyz Toys’, Gerrit Schotte, Nathaly Schotte-Salas en Hendrik Schotte ‘hoofdelijk om aan de eiseres tegen behoorlijk bewijs van kwijting te betalen’. Het gaat om bedragen van rond de 33.000 en 83.000 gulden.

 

[scribd id=86220204 key=key-2mpoy95qf6gh03mqe1ri mode=list]

[scribd id=86220212 key=key-s5tl4kk33g1sury8yts mode=list]

[scribd id=86220216 key=key-cx2ly1h3omq28hlkg3p mode=list]

[scribd id=86220222 key=key-be1azy2ic3z9nthd0hn mode=list]

[scribd id=86220230 key=key-1khl2iw36fnh6n0gxohx mode=list]

[scribd id=86220233 key=key-1inisaquya0wyjz49awk mode=list]

 

 

52 reacties op “Vonnissen Schotte op tafel”

 1. Xandera,
  Allicht dat U niet veel zal horen van de lokale kranten om dat zij het beter weten dan een stelletje amateurtjes. Wat U hier gelezen hebt als “bewijzen” is slechts half verteld, wanneer je één partij aan het woord laat! Persoonlijk hecht ik geen enkele waarde aan een mix van waarheden, half waarheden, leugens en lasters.

 2. @ Beste Henkie,
  Wij denken het tegenovergestelde van elkaar denk ik, maar het moet kunnen in een discussie, veronderstel ik.
  Wat ik zeer vreemd vind, indien iemand overtuigd is van integriteit gebleken uit screening, wat moet je van diezelfde figuur denken, wanneer hij de vuile was van anderen
  aan de grote klok hangt, terwijl hij integriteit predikt? Te meer omdat hij op die banale wijze toch nog als doel heeft, screening af te dwingen!
  Ik zie niets verkeerds in dat zakenlui strikt zakelijk met elkaar omgaan. Overigens ik weet niet of ik jou het volgende kan toevertrouwen: Ik heb in hoge directiekringen gewerkt, waar de leuze was: “het beste vertrouwen is wantrouwen”. Indien er kleine bedragen binnenkwamen zou men geen bezwaren hebben, nu dat er grote bedragen binnen komen wel!. Tripjes naar Berlijn, Colombiaanse connecties, ik zou niet weten wat verkeerds er aan zit, mits jij de man emotioneel haat. Dilwijls heb ik gemerkt dat Curaçao
  zeker op zakelijke gebieden té amateuristisch en onprofessioneel denken en daarom emotioneel denkt en handelt!
  Henkie het leven is hard en gaat zijn eigen gang wat men ook denkt en doet. Jullie op het Eiland denken kennelijk geheel anders over,wat ik een beetje moeite mee heb!

 3. @R.Willems,

  ik geloof heus wel dat niet alles op tafel hoeft te komen, maar wees even eerlijk als u zakenman was en u wist dat van een andere zakenman dat hij deze geintjes flikte gaat u dan met hem in zee.
  Daarna sta je voor de rechtbank en verklaar je onder ede dat je niks fout heb gedaan ook al blijkt uit de bewijslast het tegendeel.
  Nu zijn we tien jaar verder, je ziet grote bedragen op de rekening verschijnen, illegale tripjes maken richting Berlijn, connecties hebben met de Colombianen.

 4. Ik vind het vreemd dat de lokale kranten hier verder geen aandacht aangeven.
  is dat toch weer uit angst?
  dit zijn toch ernstige zaken, waaruit blijkt wat voor persoon de MP is/was.
  alleen de AD had een klein berichtje hierover geplaatst.

 5. Vuilspuiten is eigen vonnis.
  Deze vuilspuiter, die meent zelf integer te zijn, maar het nooit zal kunnen zijn, moet verder leven als een rot ei, bang voor een steen!
  Hij had deze nietszeggende vonnissen beter kunnen weglaten, omdat hij zich nu stierlijk belachelijk heeft gemaakt, want met hoeveel van deze soort onthullingen al, had hij niet geprobeerd zijn slag te slaan om voordeel te behalen met het triestig resultaat: Wie té veel wil bewijzen………..bewijst absoluut niets, maar dan ook niets!!
  De volgende “onthulling” wordt met geduld afgewacht!

 6. Lekker belangrijk!!
  De bank is dit geval in gebreke, die hebben hun checks niet goed uitgevoerd.
  Ze hebben er wel genoeg geld aan verdiend in ider geval!!

 7. wat zei Monk ook al weer, iemand die geheimen verkoopt of weggeeft is een Landverrader en die moet aan de G.>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> of zo iets.
  Dus als een dienst waar de regering verantwoordelijk is zijn geheimen weggeeft of er iets voor krijgt. dan is de Minister toch altijd de baaas ervan dus die is verantwoordelijk.
  zo dan kan het wel erg leuk worden in de toekomst, dan moet je dus zelf je eigen G bouwen .

 8. @Zorro,
  “Was even te snel, maar iedereen weet wie er voor de zoveelste keer niet alleen door mij op z’n plek en in de hoek is gezet enh dat ben iki niet en we zullen die onvermijdelijke erkenning nooit meemaken zoals iemand met een beetje fatsoen allang gedaan zou hebben. Ik heb vaker zo iemand meegemaakt die in zijn eigen web verstrikt raakte en er nooit meer uit kwam. Blijf maar lekker spinnen en je belachelijk maken.”

  Je valt in de herhaling, maar je gebruikt iets andere woorden… ik vermoed dat deze discussie haar einde nadert… want zo te zien ben jij weer aan je slot betoog begonnen ahahaha…

  Zo voorspelbaar…

 9. @Zorro,

  Daar waar ik het over justitie had, stond het in een vraagvorm. Jij komt vervolgens met juridisch waar ik op in ben gegaan. Namelijk waar het op neerkomt dat het een veel groter geheel is dan slechts juridisch, namelijk dit is politiek! Dat jij juridisch totaal los ziet van politiek, wilt niet zeggen dat ik de warhoofd ben… het zegt meer over jouw beperkte visie in dit geheel.

  In elke reactie van je waar jij even flink aan de tand gevoeld wordt, moet jij persoonlijk worden. Ik heb dat al in eerdere reacties geschreven, dat het een zwakke eigenschap is. Je probeert je eigen zogenaamde onderbouwde reacties te rechtvaardigen door persoonlijk te worden. Dus een warhoofd ben ik, omdat ik precies weet waar ik het over heb? Jij trekt te snel conclusies…. en wat mijn conclusies betreft omtrent jouw gedachtengang over hoe “oprecht” NL is, is niet alleen gebasseerd op deze discussie. In vorige discussies verklaarde je me wederom voor gek toen ik met allerlei voorbeelden kwam waarin NL vieze handen heeft. Uit ervaring hoef ik nu ook niet met voorbeelden te komen (ik heb die simpelweg niet), maar daarom heb ik je aangegeven in de toekomst valt alles op zn plekje… en dan zal je niet meer alleen aan versgeperst.com denken…. maar dan denk jij aan deze warhoofd 😉

  En kom ajb niet aan met flinke jongen zijn, want wie durfde ook alweer geen echt debat aan te gaan en kwam met allerlei drogredenen? Dus wie is hier nou een flinke jongen? 😉

  Ik vind het overigens ook heel erg knap van je dat kan reageren (meer dan 1 hele regel ook nog) op een warrig en nul komma nul betoog. Ik zelf zou dat niet kunnen, maar goed jij bent natuurlijk ook wel een geval apart he… of probeer je weer met je zwakke eigenschap je eigen betoog te versterken? Kom op nou flinke jongen wordt nou een keertje niet persoonlijk, want je weet dat ik genoeg voorbeelden kan aanhalen over hoevaak jij uiteindelijk de discussie niet meer aankan. En zelfs ik wil dat jij progressie gaat maken op versgeperst, maar dan moet je er wel open voorstaan, samen met je huisgenootjes…

 10. @ Kasuari. Was even te snel, maar iedereen weet wie er voor de zoveelste keer niet alleen door mij op z’n plek en in de hoek is gezet enh dat ben iki niet en we zullen die onvermijdelijke erkenning nooit meemaken zoals iemand met een beetje fatsoen allang gedaan zou hebben. Ik heb vaker zo iemand meegemaakt die in zijn eigen web verstrikt raakte en er nooit meer uit kwam. Blijf maar lekker spinnen en je belachelijk maken.

 11. @ kasuari. “Ik zeg niet dat er in NL een geval is waarbij een minister, burgermeester of wat dan ook is blijven zitten.”Exact, maar als je zegt, dat Nederland geen haar beter is moet je precies bij dat onderwerp blijven dus zonder burgemeester of wat dan ook en wil ik de persoon van je horen, die in Nederland geen haar beter zou zijn.

  Dat is een heel duidelijk antwoord op je vraag, hierin ontken ik niet dat dat dit in Nederland een persoon met zo’n baggage zal blijven zitten. Een concreet voorbeeld is van een van de buurlanden waarbij president Wulff plaats heeft moeten maken door de druk die op hem werd losgelaten. Daarbij krijgt hij wel van zijn leven lang een pensioen e.d. Wulff is geen Nederlander dus valt buiten deze discussie.

  Dus jij beweert dat jij goed hebt gelezen? En Zorro, ik hoop dat het jouw allerlaatste reacties was, want nogmaals er is geen discussie met je te voeren en zoals gewoonlijk draai jij de hele situatie om. Blijf vooral spiegelen. Mijn allerlaatste reactie zal alleen jou betreffen en ik kan heel slecht opschieten met stomme onbenullen.

  Om weer even inhoudelijk in te gaan, juridisch overschat? Nederland kan in mindere gevallen (geen lid van het koninkrijk) een standpunt geven over het reilen en zeilen in andere naties, maar nu kunnen ze het niet? Uiteindelijk heeft dit niets met juridisch oogpunt te maken.. het is gewoon politiek op zeer hoog niveau, waarbij mensen zoals jij in NL blijft geloven over hoe “oprecht” en “eerlijk” NL is. Dat NL altijd alles netjes volgens de regels doet… Dat is natuurlijk gewoon bullshit er zijn gewoon andere belangen waar wij (nog) niets van afweten… in de toekomst zullen alle puzzelstukjes op zn plaats komen en dan denk je weer aan deze mooie periode, waar je met enig regelmaat even op je plek gezet werd Als je zelf begint met juridisch (gevangenis etc) moet je nu ineens niet zeggen, dat het niet juridisch is, warhoofd. Kun je even citeren waar ik de indruk zou geven hoe “oprecht” en “eerlijk” Nederland is? Die bijvoeglijke naamwoorden zijn noch met noch zonder “” van toepassing. Als je een flinke jongen bent heb je het niet over andere belangen zonder er iets van te weten, maar benoem je die en anders is het prullenbakwerk zoals je hele narcistsiche non-discussie reactie. Ik heb wel gereageerd, maar wel op een inhoudelijk nul komma nul en warrig betoog.

 12. Er zullen heus wel mensen in Nederland zitten die er ook niet horen te zitten.
  Maar er zijn ook landen waar mensen zaten, LIbie,Jemen enz, die nu bloemetjes naar boven zitten te drukken. Als we ze niet op een nette manier weg kunnen krijgen , dan moeten we maar lekken, die President van Panama dacht ook dat hij veilig zat maar heeft nu ook zijn straF VAN 20 JAAR UITGEZETEN OMDAT HIJ CONNECTIES HAD IN COLUMBIA EN GELD LIET WITWASSEN.
  Voor Ali Baba en zijn 40 rovers( de Minister en hun entourage) komen nog moeilijke tijden.
  Helemaal als blijkt dat de gegevens van de VDC zijn behandeld door een consultant of entrepreneur

 13. Men kan roepen wat men wilt van Gerrit S, maar eerlijk is eerlijk, deze man heeft in een zeer korte tijd meer voor elkaar gekregen dan al zijn voorgangers bij elkaar.

  Gerrit S, heeft gezorgd dat Curcao eindelijk erkend wordt in de regio, heel belangrijk.Verder heeft hij een goede uitstraling en is niet bang voor wie dan ook, hij kijkt iedereen recht in de ogen en gedraagt zich niet onderdanig als een paar van zijn voorgangers. Hij is voor inovatie en dingen zelf wat doen, in plaats van de hand op houden bij Nederland. Zijn PR voor Curacao is gewoon uitmuntend, of je hem leuk vind of niet.

 14. Mensen… Dit zijn openbare gegevens en het valt me op dat er over deze man erg weinig naar buiten komt wat niet openbaar is. Zo heb ik een klasgenoot gehad die erg nauw om ging met onze vriend Schotte. Mijn klasgenootje is meermalen opgepakt voor het stelen van auto’s. En je raadt het nooit, meer Schotte was vaak van de partij, maar is nooit gepakt…

  Valt het jullie niet op dat hij eigenlijk niet regeert? Hij is bezig met allerlei lintjes doorknip praktijken i.p.v. regeren. Volgens mij heeft de Gouveneur de taak van het knippen van lintjes (net als Beatrix).

  En dan weet ik wel… Het verleden moet jk laten en je moet iedereen een kans geven z’n leven te beteren. Maar meneer Schotte heeft dat blijkbaar niet gedaan. Het is hetzelfde schooiertje van vroeger.

  En daar hebben wij op gestemd! Dat baart me de meeste zorgen. Ga niet lopen zeiken over deze man als je ‘m zelf in het zadel geholpen hebt. Zorg juist voor een verbetering en stem eens op iemand met een goed verleden en met kennis!

 15. @Zorro,

  “Ik zeg niet dat er in NL een geval is waarbij een minister, burgermeester of wat dan ook is blijven zitten.”

  Dat is een heel duidelijk antwoord op je vraag, hierin ontken ik niet dat dat dit in Nederland een persoon met zo’n baggage zal blijven zitten. Een concreet voorbeeld is van een van de buurlanden waarbij president Wulff plaats heeft moeten maken door de druk die op hem werd losgelaten. Daarbij krijgt hij wel van zijn leven lang een pensioen e.d.

  Dus jij beweert dat jij goed hebt gelezen? En Zorro, ik hoop dat het jouw allerlaatste reacties was, want nogmaals er is geen discussie met je te voeren en zoals gewoonlijk draai jij de hele situatie om.

  Om weer even inhoudelijk in te gaan, juridisch overschat? Nederland kan in mindere gevallen (geen lid van het koninkrijk) een standpunt geven over het reilen en zeilen in andere naties, maar nu kunnen ze het niet? Uiteindelijk heeft dit niets met juridisch oogpunt te maken.. het is gewoon politiek op zeer hoog niveau, waarbij mensen zoals jij in NL blijft geloven over hoe “oprecht” en “eerlijk” NL is. Dat NL altijd alles netjes volgens de regels doet… Dat is natuurlijk gewoon bullshit er zijn gewoon andere belangen waar wij (nog) niets van afweten… in de toekomst zullen alle puzzelstukjes op zn plaats komen en dan denk je weer aan deze mooie periode, waar je met enig regelmaat even op je plek gezet werd 😉

 16. @ Kasuari. Inderdaad is er geen discussie met je te voeren. Ik heb je gevraagd een voorbeeld te noemen en als je dan met een tegenvraag komt, zou ik mijn eigen vraag beantwoorden en dat is niet de bedoeling. Ook heb ik heel goed gelezen, dat Nederland geen haar beter is en daaruit ontsprong mijn logische vraag om een voorbeeld te noemen en uiteraard mijn opmerking om Nederland niet steeds als excuus te gebruiken.Ik ken enkele gevallen uit Nederland, maar die zijn “geruimd”. Ondanks je houding zal ik je vraag beantwoorden over Nederland: ik ben van mening, dat de invloed en autoriteit om in te kunnen grijpen ook op het door jou aangestipte juridisch gebied zwaar overschat wordt en in de kaart zou spelen van onze pretregering.Stop svp met kinderachtig jijbakken, want anders is dit mijn laatste antwoord aan je. Ik heb het weer voorzichtig geprobeerd en je schijnt dat niet begrepen te hebben.

 17. @Rita, Het land Lijft inderdaad en er is geen leider.

  Vertel maar wat hij precies goed doet want heel curacao weet dat niet. Curacao is nivo Haiti

 18. @Zorro,

  Ik zeg niet dat er in NL een geval is waarbij een minister, burgermeester of wat dan ook is blijven zitten. Ik zeg alleen dat Nederland geen haar beter is… wat voor voorbeelden wil je daar van zien dan? Ze wringen zich in allerlei bochten om dit te toe te laten en dat terwijl justitie een onderdeel is gebleven van Nederland, correct? Als NL een land is met ballen en een eigen mening, en echt achter democratie staat dan weet je dat er genoeg signalen zijn dat de burgers er genoeg van heeft. Democratie is niet alleen een verkiezing en dat je dan 4 jaar lang je mond moet houden…. En niet alleen in Nederland in zo’n geval stappen ondernemen tegen die persoon (die daarna gewoon nog zijn/ haar pensioen doorbetaald gaat krijgen etc), maar geef op z’n minst nu ook een mening. Snap jij waarom men dat nu nog niet doet dan? Ze liegen dan niet eens als men er iets van zegt of een uitspraak erover doet. Maar het is nu verdacht stil..

  Niet dat ik om hulp van Nederland zit te vragen, want persoonlijk ben ik van mening dat je zoveel onafhankelijk moet blijven. Anders zal NL straks weer allerlei redenen zoeken om de vinger in de pap te houden. De enige reden waarom ik het zeg is dat IK vind dat NL hypocriet is en dan is het niet alleen op het gebied van Curacao. We kunnen daar wel weer over doorgaan, maar zoals in het nabije verleden is gebleken kan er geen discussie met je aangegaan worden… er staan nog genoeg vragen open voor je 😉

 19. @ Laga pompa. In december verloopt het termijn en dan krijgen we gelukkig weer nieuwe verkiezingen.

  Als je Curacao bedoelt, helaas pindakaas, want dat is pas in 2014 tenzij Schotte naar de gouverneur stapt om te laten zien, dat hij nog enige intelligentie bezit.

 20. @ ex-MAN. Cooper en Eisden ik roep jullie op om het juiste te doen! vergeet de pastechis en zakkenvullen maar kies voor de toekomst van de MAN. Anders worden we een DP of PLKP.

  Beter laat dan nooit. Er ging nog geen lampje branden, toen Gerrit als het paard van Troje gevuld met 40 rovers werd binnengehaald en iedereen weet hoe het met Troje afliep. Daarna ging Gerrit er vandoor met het grootste deel van de MAN-kiezers en nog ging er geen lampje branden. In plaats van eieren voor hun geld te kiezen ging de MAN gepaaid met een paar zetels en pastechi’s in de regering Schotte zitten. En passant werden de principes van ome Don te grabbel gegooid en dat is dodelijk. De MAN kan niet meer terug en zal blijven zitten, totdat ze zich inderdaad bij de PLKP en DP kunnen voegen. Mijn inschatting is, dat de kiezers van Gerrit in dezelfde vijver als de MAN zitten en dat Gerrit veel beter kan vissen.

 21. Rita je hebt gelijk. Hij is dit eiland aan het LIJDEN, ja, niet LEIDEN in ieder geval.

  Dit is niet het eerste incident dus we mogen spreken van een: VEEL PLEGER.

 22. Dit mag niet stoppen!!!!!!!!!!!!! Openbaar maken die handel.
  Wat moet er nog meer boven tafel komen voordat er echt iets aan gedaan word?
  Stelletje corrupte lui?
  Vriendjes Politiek dat is het.

 23. Nederland gebruikt deze regering om zaken op te knappen die anders onmogelijk waren. Allen hebben zij (de onrechtmatig geinstalleerden) een ego om bij te werken en doen daarmee dingen die in de oppositie nooit geaccepteerd konden worden. In december verloopt het termijn en dan krijgen we gelukkig weer nieuwe verkiezingen. De lokale hierarchien verliezen steeds meer grip om de aangelegenheden. Goed doen geeft altijd betere energie en wint uiteindelijk wel.

 24. Rita, je bent of kinderlijk naïef, of een troll. Sorry, maar meer kan ik er niet van maken, ik bedoel het naive deel niet als een aanval, want daar kun je niets aan doen, daar moet je overheen groeien.

 25. @Rita:
  “wel eens wat” is heel wat anders dan “bijna constant”!

 26. @ Rita ,

  Lijden naar de slachtbank bedoel je zeker ?!!!

  @ john LOL !!!!!

 27. @ Churandi. Hoe zit hetmet de zaak uit 2004, toen hij een dodelijk verkeersongeval heeft veroorzaakt, krijgen we daar ook nog documenten van te zien???

  Daar is proces-verbaal van gemaakt. Daarna is het gesloten en met een sisser afgelopen.

 28. @ Rita, Klopt iedereen heeft `wel eens` iets verkeerd gedaan, echter hier kunnen we niet meer spreken van wel eens, maar het is structureel.
  Dat betekent dat de persoon er totaal geen moeite mee heeft omdat op welke leeftijd of in welke situatie dan ook uit te voeren, dat is nu toch wel steeds duidelijker aan het worden.

  En inderdaad hHij `lijdt` het land, eigenlijk ” lijdt” het land onder hem. Wel eens van een korte ei gehoord ? Ik denk dat jij gewoon hier de zaak wat aan het opsarren bent, niemand kan zo dom zijn om dit normaal te vinden.

 29. @ Rita. Daar zullen we de troetelpoes van Schotte weer hebben. De man is een recidivist, tante. Dat lijden hebben we al genoeg gehad en leiden kan hij niet, want dat doet Wiels voor hem.

 30. iedereen heeft wel eens wat verkeerds gedaan in zijn verleden.
  dhr. Schotte is nu bezig om dit land te lijden en ik vind dat hij goed bezig is.
  dus laat hem gewoon zijn werk doen.

 31. @ Kasuari. Nederland is geen haar beter, want zij accepteren dit binnen het Konkinkrijk der Nederlanden…

  Ik vraag het je heel voorzichtig om geen 3 maar 1 voorbeeld te noemen van een Nederlandse regering, waarin iemand zat en mocht blijven zitten met een dergelijke bagage. Overigens blijf ik herhalen, dat je niet naar een ander moet kijken om eigen misdaden te rechtvaardigen of te bagatelliseren.

 32. @Eelco,

  Ik zeg ook nergens dat ik hulp van Nederland verwacht/ wil…
  Ik zeg alleen dat Nederland geen haar beter is…. het gebeurd nota bene in haar eigen koninkrijk….

 33. @Juanna, Het volk accepteerd dit nu eenmaal en durft niets te doen..

  Sakiwebu, Meeste media worden gesponserd door de partijen zelf of door vriendjes van de politici. Zij durven dus niet te veel op onderzoek te gaan want dat kost ze geld.

  Doordat het een kleine gemeenschap is heerst er een angstcultuur. We vallen nu nog onder Nederland maar stel je eens voor dat Curacao onafhankelijk is en dat het OM en de rechters ook door de regering zelf worden gekozen..

 34. Tjonge jonge, wat triest allemaal. Ik vraag me af wat Bomboklad hier nou weer over te zeggen/zeiken heeft?

 35. @positivo, ja ik had ook al mensen gesproken dat hij in zijn beperkte schooltijd al behoorlijk fout bezig was.

 36. weer val ik niet om van verbazing! hoe is het in godsnaam mogelijk dat die man en zijn kornuiten nog steeds op dezelfde plek zitten en de centjes mogen verdelen?????

 37. Dit was zijn trainingsperiode. Nu doet hij het professioneel. Pueblo lanta for di sonjo, awor ta bo plaka.

 38. @ M Montreux:
  Het verbaasd mij ook dat dit soort zaken niet vaker in de media wordt bericht en dat er zo goed als geen onderzoek door journalisten gedaan wordt. De media is er in mijn ogen mede schuldig aan dat politici gewoon kunnen blijven zitten als er bepaalde zaken naar buiten komen. Er wordt even melding gedaan van het nieuwtje en vervolgens waait het weer over. Er wordt niet door de media verder onderzocht en uitgediept en ontstaat dus bij de bevolking geen verontwaardiging.
  De media hoort zich vast te bijten in vermeende misstanden en deze blijven aankaarten. In elk ander land kan een politicus meteen zijn biezen pakken als er iets naar buiten komt dat ook maar in de buurt komt van de zaken die leden onze regering hebben geflikt.
  Een land waarin de media naar behoren werkt worden de politici vanzelf eerlijk gehouden, helaas is dat bij ons dus bij lange na niet het geval.

 39. Ik ben een MAN-er in hart en nieren altijd al geweest.. maar ik zal mijn lidmaatschap opzeggen. Als mijn partij met deze group criminelen wil blijven doorregeren dan zonderen mijn steun. Ik schaam me diep en diep hiervoor. Dit is niet waarom de MAN is opgericht!

  Cooper en Eisden ik roep jullie op om het juiste te doen! vergeet de pastechis en zakkenvullen maar kies voor de toekomst van de MAN. Anders worden we een DP of PLKP.

 40. Transparency International (TI)
  Alt Moabit 96 10559 Berlin, Germany
  Phone: +49-30-34 38 20-0
  Fax: +49-30-34 70 39 12
  E-mail: ti@transparency.org

 41. @kasuari, Ik denk dat jullie beter je eigen straatje moeten schoonvegen.. Kom op volwassen worden!

 42. Het is te triest voor woorden,
  Schotte moet eens gaan erkennen dat hij geen moreel overwicht heeft vwb integriteit, en derhalve ook absoulut geen voorbeeld is, noch dat hij het volk van Curacao zou mogen vertegenwoordigen.

  Hetgeen er rondom deze man allemaal speelt bewezen en onbewezen geeft een beeld wat samenhangt met de zweem van frauduleuze zaken met als gemeenschappelijke noemer; persoonlijke zelfverrijking dan wel persoonlijke positieverbetering.

  De nu door de man beklede positie is een te gevoelige naar mijn mening voor mensen met een dergelijke inslag. Ik zou dit echt eens onderzocht willen hebben.

 43. Nederland is geen haar beter, want zij accepteren dit binnen het Konkinkrijk der Nederlanden…

  En wie wordt er de dupe van…. de belasting betaler, wat de regeringsleden ook al niet doen!

 44. Ga op weg naar een winkel voor bretels………..mijn broek zakte na het lezen namelijk nog verder af………..en er zat al een flinke riem in de broek.

 45. Wanneer krijgen wij (lees : Curacao) eindelijk gerechtigheid? Nog steeds de ogen dicht Minister Spies? Opsluiten die hele handel en de sleutel weggooien !!!

 46. Prachtig dit. Meteen doorsturen naar Transparency International…

 47. Sorry jongens, maar dit is geen lekken. Rechtspraak is openbaar, dus iedereen kan bij de griffie zaken, zittingsdata en vonnissen opvragen. Dat het nu pas gedaan is door iemand verbaasd me. Als journalist had ik allang gezocht op alle ministernamen

 48. En dat kan hier gewoon minister-president worden.

  Hoe zit hetmet de zaak uit 2004, toen hij een dodelijk verkeersongeval heeft veroorzaakt, krijgen we daar ook nog documenten van te zien???

 49. ik wil niet weten wat er nu in Berlijn is afgesproken, ik wil niet weten wat er straks allemaal is verdwenen uit de schatkist van ons land.

  Ook al zal ik het weten, dan is het toch al verdwenen, wat ik me alleen afvraag is hoe is het mogelijk dat iemand met zo’n verleden en dus chantabel is Minister President word.

  Het verklaart wel waarom de MP niks over de rest van de MInisters zegt. ALI BABA en zijn veertig rovers.

  we hadden ik ben 1 van de veertig, nu de regering heeft ook een naam ALI BABA EN DE VEERTIG ROVERS.

 50. Wat hebben we toch een voorbeeld als Minister president!

 51. Het zit gewoon in hem! Hij kent geen andere manier van ‘zakendoen’.
  Op school was het al een boefje.
  (die paar jaar die hij op school heeft doorgebracht dan)

 52. Goh,….wat een verassing…NOT!